23.05.05, 18:56
Mam taką nieodpartą ochotę na zimne, piwo Warka....JAk sobie pomyślę że mogę
poleżeć nad wodą i się napić a NIE POWINNAM to mi się usta w podkówkę
wyginają..
JAk sobie radzicie z takimi "ciągotkami"?smile))

P.S. Podpijam dwa trzy łyki dziennie i piwo starcza mi na trzy tygodniesmile)))
Obserwuj wątek
    • goshas3 Re: PIWO!!!!! 23.05.05, 19:44
      Małe ilości wina czy piwa nie są szkodliwe w czasie ciąży. Ja też najczęściej
      podpijam 2,3 łyki od kogoś albo czasem sama wypijam małą szklankę piwa i nie
      mam z tego powodu wyrzutów sumienia. Co innego kiedy karmisz,wtedy już totalna
      prohibicjasmile
    • kocia_kotna Re: PIWO!!!!! 23.05.05, 19:59
      A już miałam wyrzuty sumienia że dziecko rozpijamsmile))))))))
    • budzik11 Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 09:04
      Mój mąż jest piwoszem i zawsze do obiadu, zwłaszcza w upał, pije piwko, i ja
      czasem od niego pociągnę (chociaż generalnie nie lubię piwa, ale czasem taka
      ochotka najdzie...) Za to on pije Żywca i Gingersa smile
      • swietlik111 Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 09:29
        ech... smile też mam ochotę jak mój mąż sobie pije piwko czasem... ale póki co nie
        wypiłam ani łyka smile skoro mówicie, że odrobinkę na smak można to może sobie
        zrobię tą przyjemność smile
        mam też ochotę na kawę, bo mąż pije codziennie, czasem nawet 2. Nie przepadałam
        nigdy za kawą, ale raz na jakiś czas lubiłam poczuć ten smak, a teraz jakoś
        jeszcze bardziej mnie ciągnie... Tylko nie wiem czy mogę tak parę łyczków.. Raz
        skosztowałam. smile Nigdy kawa nie była taka smaczna smile)))
        • goshas3 Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 09:51
          pewnie,że możesz. Nie jakąś siekiere i nie za dużo oczywiście. Ja właśnie
          popijam słabą kawke z mlekiem. Przed ciążą byłam uzależniona,a potem mdłości i
          samo mi przeszło, ale teraz w drugim trymestrze pozwalam sobie na odrobine
          przyjemnoścismile dziewczyny,to super,że jesteście takie świadome i
          odpowiedzialne,ale nie odmawiajcie sobie wszystkiego prosze!smilebo aż zaczynam
          mieć wyrzuty sumieniasmile
          pozdrawiam
    • bazylea1 Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 10:04
      mnie też POTWORNIE ciągnie do piwa. wytrzymałam 1 trymestr bez, teraz co jakies
      2 tyg pozwalam sobie na szklankę Reddsika z niewielkimi wurzytami sumienia.
      poza tym czasem popijam bezalkoholowe, to jakis sposób na oszukanie smaku. i
      nieprawda że w czasie karmienia nie można, mała ilość od czasu do czasu jest
      dozwolona i świetnie robi na laktację smile

aha kawę tez piję, małą filiżankę codziennie
      • kklementynka Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 10:26
        polecam kawę bezkofeinową, jeszcze mniejsze wyrzuty sumienia, a przy pewnej
        dozie wyobraźni smak podobny do kawy smile

a na laktację to jest piwo karmelowe, fuj .

i to prawda, ze jeszcze nigdy piwo tak bardzo mi nie smakowało, cóż, pewno na
        zasadzie zakazanego owocu, mam też straszna ochotę na gin z tonikiem i malibu,
        echhhh
        • bazylea1 Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 11:15
          kklementynka napisała:

> polecam kawę bezkofeinową, jeszcze mniejsze wyrzuty sumienia, a przy pewnej
          > dozie wyobraźni smak podobny do kawy smile
          >
          > a na laktację to jest piwo karmelowe, fuj .
          >
          pozwolę się nie zgodzić, w jednym i drugim punkcie wink kawa bezkofeinowa jak
          juz pisałam jest pozbawiana kofeiny środkami chemicznymi więc zdrowsza nie
          jest. a mi niestety chodzi właśnie o kofeinę zawartą w kawie bo bez smaku bym
          się jakos obyła, niestety śpię za mało i pić muszę sad

jesli chodzi o laktację to mi Karmi nic a nic nie pomagało, tylko prawdziwe
          piwko
    • estellle Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 11:09
      Ja piwa nie lubię, ale za to przepadam za czerwonym półwytrawnym winem. Odkąd
      jestem w ciąży popijam od czasu do czasu, zwłaszcza do obiadu, nie więcej niż
      jedną lampkę. I nie mam wyrzutów sumienia. Rozmawiałam o tym z lekarzem i
      stwierdził, że taka ilosc nie zaszkodzi.

Pozdrawiam dziewczynki. Cieszę się, nie robimy z siebie męczennic, co to tylko w
      workach powinny chodzić, nieumalowane i do tego wszystkiego winny się wyrzec.
      • kocia_kotna Re: PIWO!!!!! 24.05.05, 11:34
        Kawę przed ciążą piłam trzy - cztery dziennie rozpuszczalne ale jak tylko się
        zafasolkowałam to od razu jakoś nie mogę na nią patrzeć... Lekarz powiedział że
        z używek tylko czerwone wino od czasu do czasu mogę. Ale to piwo... słońce...
        aż się ślinię bo mam ochotę na litrysmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka