mamalgosia 02.06.05, 09:51 Przeczytałam w mojej madrej książce o ciąży, że w dziewiątym miesiacu wiele kobiet nie tylko nie obserwuje przyrostu wagi, ale wręcz spadek o około kilogram. Jesteście wśród tych "wielu kobiet" Bo ja bynajmniej, a nawet wręcz przeciwnie...((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renia73 Re: spadek wagi 02.06.05, 09:57 O ja napewno nie jestem wsród "wielu kobiet"! Woda zaczyna się zatrzymywac w orgnizmie - nogi mam jak obwarzanki i mam nadzieje ze pociągne max tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 02.06.05, 09:58 Własnie ja też juz chyba nie tyję, bo jem tak samo, ale też obseruwję lekkie obrzęki, szczególnie w kostkach u nóg. Zwalałam to na upał, ale od trzech dni nie ma upału, a mi to zostało Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: spadek wagi 02.06.05, 10:00 No własnie - nawet natka pietruszki nie pomaga, czuje sie jak nadmuchany balon... Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: spadek wagi 02.06.05, 10:03 natka pietruszki działa moczopednie i im wiecej jesz, tym wiecej siusiasz - wody sie tak nie zatrzymuja w organizmie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 02.06.05, 10:25 Ale ja i tak strasznie dużo i czesto siusiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: spadek wagi 02.06.05, 10:06 wklejam watek w sprawie opuchniętych stóp; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=24259180&a=24261202 Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: spadek wagi 02.06.05, 10:16 natki nie znasze , kupilam w aptece tabletki pietruszkowe i pomogly, obrzeki zeszly (choc na tabletkach jest napisane na nieprzyjemny zapach z ust, haha) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 02.06.05, 12:22 mnie na całe szczęscie opuchlizna zeszła już w nidzielę. ALe całą przeleżałam z nogami w górze a mąż od piątku do poniedziałaku robił mi masaż ,od uda w dół aż po koniuszki palców - trochę to trwa ale jest skuteczne, nauczył się tego w szkole rodzenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 02.06.05, 12:24 z tego co pamiętam jeszcze z okresu przedciążowego, tabletki z natki stosowało się by nie bylo czuć alkoholu...hihihiihi. Polecam, działa )))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: spadek wagi 02.06.05, 10:46 ja z damianem to nawet przytylam 3 kg w 9 msc a teraz waga stoi tzn. jak sie zaczal upal wzrosla o 1 kg a teraz znow spadla o 1 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamo Re: spadek wagi 02.06.05, 11:53 ja tez do tych wielu nie naleze, duzo nie przytyłam przez ciaze bo ok 9 kg ale w ostatnich 2 tyd 2 kilo!!!, przestałam sie stresowac przedwczesnym porodem wstałam z łozka odstawiłam fenoterol i 2 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 02.06.05, 13:42 Właśnie mnie też to dziwi, że jak leżałam, czyli mało się ruszałam, to nie przybierałam tak na wadze. A teraz niby ruchu więcej i taki kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 02.06.05, 12:20 Przez cały 7 i 8 miesiąc waga utrzymywała mi się bez zmian, pod koniec 8 schudłam 3kg. Ale już nadrobiłam ...hihihihi)))))) Choć przyznaję, że teraz mam skoki wagi, jednego dnia kilo do przodu a następnego w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: spadek wagi 02.06.05, 12:54 JA OSTATNIO TROSZKE SCHUDLAM!!I bardzo sie ciesze!! Jest ze mnie teraz jedna wielka TRUSKAWAK!!Beda mi uszami wychodzic!!Ha,HA! *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 02.06.05, 12:59 Jedz jedz, póki można Potem tylko jabłuszka nam zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: spadek wagi 02.06.05, 13:07 Ja przez ostatnie dwa tygodnie przytyłam 1,5 kg, w poprzedniej ciąży waga między 36 a 38 tc skoczyła nagle o 3 kg. Mam nadzieje, ze lekarze nie pozwola mi chodzic do końca 42 tc, bo własna matka mnie nie pozna)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 13.06.05, 13:46 Podnoszę, bo o dziwo schudłam ostatnio około kilograma Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 13.06.05, 13:51 Super!! ja nestety jem dziś jak dzika świnka i jeśli sie nie opanuję to do porodu przybędzie mi kolejne 15kg!!!!!!!!!! Ale, ale... jek chudniesz to zaraz będziemy witać małego mamlgosia))) Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: spadek wagi 13.06.05, 15:00 Ja wczoraj polknelam dwa snickersy (znowu) i postanowilam nie jesc kolacji. Maly pasozyt prawie przestal sie ruszac, a jak rano otworzylam lodowe, to dostalam lupnia w zebro. Mamagocha, ale mi narobilas apetytu tym smalcem.... Juz dzwonie do mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: spadek wagi 13.06.05, 15:48 ja to bym mogla nic nie jesc - jem z rozsadku. Od sprzed ciazy przytyłam - uwaga - 2,5 kg!!! W pierwszym trymestrze zwymiotowałam ponad 7 kg i ta wage bardzo spokojnie odzyskałam. Niezle, nie? Ciesze sie, bo najszczuplejsza to ja raczej nie bylam. Mam nadzieje, ze mi tak zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: spadek wagi 13.06.05, 20:05 Upsss... Ja 2,5 kg potrafię przytyć w tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 13.06.05, 20:14 Nie mogę tego czytać!!!!! Ja mam 15kg do przoduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 13.06.05, 20:15 Nie wyobrażam sobie, jak mozna zwymiotowac aż 7 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 13.06.05, 20:14 Zaraz dzika, zaraz świnka, no bez przesady!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: spadek wagi 14.06.05, 07:25 hm... u mnie od jakiegos czasu na tym samym poziomie, a zwazywszy na to, ze maly caly czas rosnie, wiec w sumie chyba nastapil spadek.. hehe.. takie gadanie. spuchlam jak wieloryb, wiec w sumie nie obchodzi mnie waga tylko to jak wygladam i sie czuje, a stopy mam shrekowe, samopoczucie fizyczne zas... lepiej nie mowic... i to mowi Jola, ta ktora niby wcale nie marudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: spadek wagi 14.06.05, 10:46 teraz możesz sobie pomarudzić) i wykorzystaj to, bo potem dłuuugo sobie nie pomarudzimy) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: nie pomarudzimy? 14.06.05, 11:00 bo jak zacznę marudzić po porodzie to wpadnę w depreche( Muszę być silna!! Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: spadek wagi 14.06.05, 11:14 Dzis bylam u lekarza i wcale waga mi niespadla, przybylo jeszcze 2kg w ciagu 2 tyg.Przekroczylam magiczne 70kg ciekawa jestem ile z tego zostanie mi po porodzie. Renata39tc Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: spadek wagi 14.06.05, 11:15 Odejmij 8, to będziesz wiedziała mniej więcej Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: spadek wagi 14.06.05, 15:37 Ja włąśnie w ciągu dwóch tygodni schudłam 1,5 kg, ku przerażeniu położnej, przed wizytą u lekarza. A jestem wciąż w ciąży... Ale to chyba dlatego, że mam straszną zgagę i do tego na okrągło, co skutecznie zniechęca do jedzenia. Niestety. Ale pocieszyłyście mnie tym wątkiem, bo położna, to bła baaaardzo zdziwiona i powiedziałą, że to niedobrze. A tu widzę, że nie tak źle! Odpowiedz Link Zgłoś