Dodaj do ulubionych

Poród - dieta cud!

08.06.05, 22:57
Pochwalę się, że przez tą koszmarną dietę cukrzycową ważę teraz kilogram
mniej niż przed ciążą! Czyli zeszło mi 10 kg w 10 dni!!!! Trochę jeszcze
brzuszka mi zostało, ale reszta wygląda bardzo obiecująco.

A jak u Was waga i sylwetka po porodzie?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 10:24
      NO, na razie tego nie wiemysmile po pierwszym porodzie wróciłąm ze szpitala lżejsza
      o 9kg i teraz tez na to liczę, bo własnie 9kg przytyłam w czasie ciąży
      • mamagocha Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 10:31
        Ojej, to ja może zostawie w szpitalu te moje 15 kg???? ....hihihi....
        marzycielka smile)
        Ale przyznam, że też liczę na szybki powrót do mojej wagi!!
        • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 10:54
          No cóz, nie chce Ci odbierać nadziei, ale to bys musiała pobyć w spitalu troche
          dłużej niż te 3 dobysmile
          MOja bratowa straciła w szpitalu az 12 kg, ale ona miała zatrucie ciążowe i jej
          organizm zgromadził dużo wody, którą usunęli srodkami moczopednymi
          a poza tym zalezy tez co się je. W naszym szpitalu dieta jest głodowasmile
          • mamagocha Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 11:02
            mnie maż ma dokarmiać w szpitalu, więc też jest szansa, że schudnęsmile))))))
    • mamaaga5 Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 10:51
      ja baaaardzo licze na pozbycie sie moich 12 kg. Juz pokupowalam sobie wszystkie
      kosmetyki antywszystko i odchudzajace itd. I mam wielka nadzieje, ze duza czesc
      tych kilogramow zostanie w szpitalu, a potem spacerki i kaseta Cindy Crawford
      zalatwia reszte. Ach, dobrze pomarzyc...
      • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 10:55
        Te kasetę Cindy wystarczy kupić, czy jeszcze trzeba ja puscic i ćwiczyć przy
        niej?smile))
        • mamagocha Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 11:01
          he he he ......smile)))))
          może wystarczy przykładać do miejsc obłych i zbędnychsmile
        • romilka Re: Poród - dieta cud!do Mamalgosia :) 09.06.05, 12:11
          Ale mnie rozbawilas kochana hahahahahha

ty to masz poczucie humoru!!malgosiu czy ty tez tak jak ja jestes nauczycielka??
          Ja ucze w-fu a Ty??

• mamalgosia Re: Poród - dieta cud!do Mamalgosia :) 09.06.05, 12:34
            Przypuszczasz, ze nauczycielki mają specyficzne poczucie humoru? Skończyłam
            chemię i teologię, uczę chemii.
    • anna.michal Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 12:06
      Kurcze, a ja to jestem załamana wagą. Chyba musiałam w ostatnim tygodniu przytyć
      sporo, bo tydzień po porodzie różne wagi pokazują ok4-5 kg mniej a to wydaje mi
      się niemożliwe. (dziecko 3150, piersi mi jakoś bardzo nie urosły). Mam nadzieję,
      że będzie to jedna spadać. Za pierwszym razem było chyba lepiej.
      • ewucha28 Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 12:10
        annna.michal
        poczekaj spokojnie to dopiero kilka dni,kazdy ma inny organizm i inaczej to
        gubi na tzw. dojscie do siebie jest 6 tygodni,sama macica sie tyle czasu zwija
        wiec i ona zmniejsza swoja objetość,poczekaj jak zejdzie z ciebie woda ,troche
        cierpliwości juz chcialabys byc miss???hym spokojnie nie ma co sie stresowac
        bo....uwaga zacytuje jedną babcie z watku o zabobonach co mnie na kolana
        powalia-"BO ci sie mleko cofnie" i teraz sie turlam szkoda ze nie ma tu takich
        emotikonekwink))))
        • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 12:36
          Jak się mleko cofnie, to jeszcze pół biedy. Żeby się tylko cały poród nie cofnąłsmile
        • anna.michal Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 16:50
          Ewucha
          ja wiem że na powrót do dawnej sylwetki potrzeba czasu - z moim brzuszkiem do
          wyborów miss się nie kwapię. wink
          Ale zdziwił mnie taki mały ubytek masy. Przed porodem miałam 67 teraz różne wagi
          pokazują przeważnie 63 a to jest tylko 4kg różnicy. A przecież oprócz dziecka
          waga zmniejsza się o łożysko, wody płodowe i ubytek krwi. (wody nie przybrałam
          raczej - zero jakichkolwiek opuchnięć) Przy Michale od razu było mniej o 6-7kg.
          I na pewno po tym czasie miałam mniejszy brzuszek, ale to raczej kwestia tego że
          kolejna ciąża i mięśnie potrzebują więcej czasu. Za zgodą mojego lekarza kupiłam
          sobie pas brzuszny i przez miesiąć mogę z niego korzystać. Później trzeba już
          samemu się wziąć do roboty, żeby się mięśnie nie rozleniwiły.
          Nic to uzbrajam się w cierpliwość i czekam. Rosło 9 miesięcy i teoretycznie po 6
          tygodniach rzeczywiście powinno wrócić do stanu sprzed. A reszta kilogramów
          zgubi się powoli później.
      • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 12:35
        5 kg mniej to rzeczywiście mało. Mój lekarz twierdzi 9 i sprawdziłam to na
        sobie), ze dziecko+ wody+ dodatkowa krew+ łozysko to około 8 kg
    • guleranda Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 14:03
      Ja co prawda nie wiem ile zrzuciłam,ale wygladam całkiem całkiem.Brzuszek
      prawie płaski!!Tylko taki mieciutki.Może nawet bym sie w jeansy zmieściła,
      tylko na razie ze względu na krocze sie nie odważe.No ale ja to nie przytyłam
      za duzo-tydzień przed porodem było 10,5-pewnie dziś (termin)byłoby z 12,5.Muszę
      się zwarzyć!!!!
      • rosanna Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 14:08
        Schudlam 7 kg z 13 kg, jeszcze zostalo 6, ale wygladam niezle,
        tylko brzuch miekki i stopy nadal spuchniete.
        W koncu nie zawsze musze wazyc 50 kg?
        • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 15:02
          A nie wiesz, dlaczego masz stopy spuchniete?
      • mamalgosia Re: Poród - dieta cud! 09.06.05, 15:02
        Ja własnie po porodzie też miałam wrażenie, że mam miękki brzuch, ale może to
        dlatego, że się człowiek przyzwyczaił do tego twardego, ciążowego brzuszka? I
        jeszcze miałąm wrażenie, że mam za duzo skóry na brzuchu i nie podobała mi się
        ta skóra (taka sucha i jakby żółta)
    • kamila785 Re: Poród - dieta cud! 10.06.05, 16:00
      a ja jestem w szoku...3 dni temu urodziłam a na dzień po nie miałm
      brzucha..normaklnie płaska i on jest taki inny rzeczywiście ale sliczny i taki
      wzruszający...no bo czy my dziewczyny naprawdę powinnysmy te nasze cudowne
      brzuszki- domki co wyżywiły,wynosiły i chroniły nasze cuda ,czy my je musimy
      tak mećzyć? dajmy im żyć!!! wink)))))))
      są piękne,każdy z nich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka