mamalgosia 22.06.05, 12:56 Co jest najgorsze PO wszystkim? Moje typy: braki snu i rozłażąca się rana po nacięciu/rozerwaniu krocza. A Wy na co stawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 13:06 ja z innej beczki bolacy brzuch po cesarce, na szczescie z kazdym dniem coraz mniej, strach o dziecko, bo jakos caly czas sie martwie ze cos mu sie stanie... a ja tak go kocham... nie moge odpedzic zlych mysli co do braku snu to da sie przezyc, poprostu spie kiedy on spi a ze mi mniej tego snu potrzeba to mam czas na sprzatanie i takie tam... dwa karmienia miedzy 24 a 6 rano to nie tragedia bo rowniez coraz lepiej nam z misiaczkiem idzie tato nam dzielnie pomaga we wszystkim w czym moze wiec jest super... Odpowiedz Link Zgłoś
atatar Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 15:08 Ból piersi i w zasadzie tyle. Krocza nie miała nacinanego, cały czas wierze że mojemu dzidziusiowi nic się złego nie przytrafi a nocne karmienie nie jest tak dla mnie uciążliwe bo i tak często wstawałam do pierwszego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:47 No, to jak nie byłaś nacinana, ani nie pękłaś, to masz wiele szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 16:17 Dla mnie najbardziej uciazliwe jest...podmywanie sie po kazdej wizycie w toalecie..czemu?: po pierwsze dlatego,że mieszkam u tesciów gdzie kibel jest oddzielony od łazienki i muszę przechodzic a czasem jak ja wyjde z kibla to łazienka akurat jest zajęta, po drugie dlatego,ze oni maja wanne a nie prysznic i na poczatku musiałam robic dużego "kroka" co nie było miłe dla moich szwów, po trzecie jest dosyc kiepskie cisnienie wody i trzeba niexle się nagimnastykować żeby odpowiednio się umyć jednoczesnie nie namaczając zbytnio, po czwarte często w ogóle nie mam czasu iśc do kibelka a jak juz ide to marysia akurat zaczyna płakac (dziwne,że jak spi to nie chce mi się siusiu).Do pozostałych niedogodności typu brak snu chyba zdązyłam się przyzwyczaić (dzis spałam z 3 godziny i nawet nie czuje dużego zmeczenia).Może dodałabym jeszcze,że nie można załozyc zadnych dopasowanych spodni, bo obcierają krocze,ale mam nadzieję,że to juz kwestia dni. Odpowiedz Link Zgłoś
milena1 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 17:06 Dla mnie-ból obkurczającej się macicy i nawał mleczny. Na szczęście jedno i drugie już minęło i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
slonek5 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 17:44 Witam! Ponieważ moja dziecina urodziła się sporo przed czasem, to mam "dośc długie" doświadczenie - już 6 tygodni. Według mnie najgorsze są kolki, kolki i jeszcze raz kolki. Na drugim miejscu jest dieta matki karmiącej (a zwłaszcza dieta matki karmiącej dziecko z kolkami). Brak snu, jak dzidzia ma kolki i śpi 5 godzin na dobę w sumie (czyli 20 minut + 40 minut + 10 minut, itd). Reszta jak dla mnie bezproblemowa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:48 O, taaak, kolki to okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:00 Mi przytrafiło się zapalenie piersi i 2 tyg. po porodzie musiałam jechać znowu na izbę przyjęć. Dostałam antybiotyk i mam nadzieję, że już mi to cholerstwo nie wróci. Najgorsze w tym jest to, ze jak miałam temperaturę ok. 39 stopni, to mną już telepały jakies dreszcze i bałam się, że jak tak dalej pójdzie to nie będę miała siły nawet wstać, gdy maluszek będzie płakał. Czułam się taka bezsilna. Antybiotyk zaczął działać dopiero po 2 dniach, a paracetamol potrafił obniżyć temperaturę zaledwie o pół stopnia. Nikomu nie życzę takich atrakcji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:11 Boleć nic mnie nie boli (miałam cesarkę), ale ten brak snu, grrr. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:49 no, tego na szczęście nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:36 Zdecydowanie ból krocza i obkurczającej się macicy. Potem doszły piersi. Teraz zostało już tylko krocze, mam nadzieję że szybko się zagoi. No a brak snu? Nadrabiam za dnia jakoś. Gorzej jest gdy małego boli brzuszek bo tak to śpi grzecznie prawie całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 12:35 byla obkurczajaca sie macica, potem poranione piersi a teraz nic i oby tak zostalo )))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 13:10 obkurczanie sie macicy-bardziej boli niz po pierwszym porodzie(juz przechodzi a tydzien nie minąl) bol krocza-teraz prawie wcale nie boli przy pierwszej ciązy to byla tragedia piersi???-nawal pokarmu mleko cieknie po nogach ale mala Zosia daje rade)) powiem Wam ze po II porodzie czuje sie o 100% lepiej niz po pierwszym,a po pierwszym nie bylo tak zle,jednym slowem czuje sie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 24.06.05, 19:30 A mnie nie boli obkurczająca się macica. Wszyscy mnie tym straszyli, a tu nic. NIe wiem, dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:52 Najbardziej boli krocze ciagna szwy niemoge sie doczekac kiedy juz bedzie lepiej. Renata Mateuszek i Majeczka albo Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
kamila785 Re: ranking - dla tych PO 24.06.05, 15:40 kurka felek...a ja wczoraj wróciłam po tygodniowym relaksie u rodzicow na wsi...i jedyne czego mi brakowało to nocne randki w łóżku z mężem..tak właśnie a tu jeszcze 4 tygodnie czekania bo od porodu minęly 2 dopiero.szwy zdjęte,rana się super zagoiła a i w środku wszystko ładnie wygląda-wiem bo byłam przedwczoraj na pogotowiu bo dostalam dreszczy i gorączki no i lekarz mnie zbadał na dole..wszystko pięknie ale potem obejrzał moje piersi i heheh miałam lewa z zastojem.. tak więc poza zmęczeniem i kompletnym ubezwłasnowolnieniem zwłaszcza jeśli chodzi o dostępność cyców ) to ja się czuje wspaniale,tylko bym sie chciała wyszalec,potańczyc,[poskakać...więc ja głosuje że moim bolącym miejscem jest BRAK CZASU na wszystko poza dzieckiem. pozdrawiam kama Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: ranking - dla tych PO 27.06.05, 10:56 bol krocza (mialam nacinane i szyte rozpuszczalnymi nicmi, potem rozpruwane (pod narkoza), potem szyte jeszcze raz, ale juz zwyklymi (tez pod narkoza)- fajnie, co?) - dopiero w srode ide zdjac szwy, a poki co te kikuty zyc mi nie daja!! piersi - jak cie moge. No i chyba najgorsze - bole brzuszka malej - lzy mi staja w oczach jak widze jak ona cierpi!! Odpowiedz Link Zgłoś