Dodaj do ulubionych

ranking - dla tych PO

22.06.05, 12:56
Co jest najgorsze PO wszystkim? Moje typy: braki snu i rozłażąca się rana po
nacięciu/rozerwaniu krocza.
A Wy na co stawiacie?
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 13:06
      ja z innej beczki smile
      bolacy brzuch po cesarce, na szczescie z kazdym dniem coraz mniej, strach o
      dziecko, bo jakos caly czas sie martwie ze cos mu sie stanie... a ja tak go
      kocham...
      nie moge odpedzic zlych mysli
      co do braku snu to da sie przezyc, poprostu spie kiedy on spi a ze mi mniej
      tego snu potrzeba to mam czas na sprzatanie i takie tam... dwa karmienia miedzy
      24 a 6 rano to nie tragedia smile bo rowniez coraz lepiej nam z misiaczkiem
      idzie smile
      tato nam dzielnie pomaga we wszystkim w czym moze wiec jest super...
      • atatar Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 15:08
        Ból piersi i w zasadzie tyle. Krocza nie miała nacinanego, cały czas wierze że
        mojemu dzidziusiowi nic się złego nie przytrafi a nocne karmienie nie jest tak
        dla mnie uciążliwe bo i tak często wstawałam do pierwszego dziecka...
        • mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:47
          No, to jak nie byłaś nacinana, ani nie pękłaś, to masz wiele szczęścia
    • guleranda Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 16:17
      Dla mnie najbardziej uciazliwe jest...podmywanie sie po kazdej wizycie w
      toalecie..czemu?: po pierwsze dlatego,że mieszkam u tesciów gdzie kibel jest
      oddzielony od łazienki i muszę przechodzic a czasem jak ja wyjde z kibla to
      łazienka akurat jest zajęta, po drugie dlatego,ze oni maja wanne a nie prysznic
      i na poczatku musiałam robic dużego "kroka" co nie było miłe dla moich szwów,
      po trzecie jest dosyc kiepskie cisnienie wody i trzeba niexle się
      nagimnastykować żeby odpowiednio się umyć jednoczesnie nie namaczając zbytnio,
      po czwarte często w ogóle nie mam czasu iśc do kibelka a jak juz ide to marysia
      akurat zaczyna płakac (dziwne,że jak spi to nie chce mi się siusiu).Do
      pozostałych niedogodności typu brak snu chyba zdązyłam się przyzwyczaić (dzis
      spałam z 3 godziny i nawet nie czuje dużego zmeczenia).Może dodałabym
      jeszcze,że nie można załozyc zadnych dopasowanych spodni, bo obcierają
      krocze,ale mam nadzieję,że to juz kwestia dni.
    • milena1 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 17:06
      Dla mnie-ból obkurczającej się macicy i nawał mleczny. Na szczęście jedno i
      drugie już minęło i jest super.
    • slonek5 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 17:44
      Witam!

Ponieważ moja dziecina urodziła się sporo przed czasem, to mam "dośc długie"
      doświadczenie - już 6 tygodni.
      Według mnie najgorsze są kolki, kolki i jeszcze raz kolki. Na drugim miejscu
      jest dieta matki karmiącej (a zwłaszcza dieta matki karmiącej dziecko z
      kolkami). Brak snu, jak dzidzia ma kolki i śpi 5 godzin na dobę w sumie (czyli
      20 minut + 40 minut + 10 minut, itd). Reszta jak dla mnie bezproblemowa.
      Pozdrawiam.
      • mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:48
        O, taaak, kolki to okropieństwo.
    • magdalenka77 Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:00
      Mi przytrafiło się zapalenie piersi i 2 tyg. po porodzie musiałam jechać znowu
      na izbę przyjęć. Dostałam antybiotyk i mam nadzieję, że już mi to cholerstwo
      nie wróci. Najgorsze w tym jest to, ze jak miałam temperaturę ok. 39 stopni, to
      mną już telepały jakies dreszcze i bałam się, że jak tak dalej pójdzie to nie
      będę miała siły nawet wstać, gdy maluszek będzie płakał. Czułam się taka
      bezsilna. Antybiotyk zaczął działać dopiero po 2 dniach, a paracetamol potrafił
      obniżyć temperaturę zaledwie o pół stopnia. Nikomu nie życzę takich atrakcji.
      Pozdrawiam
      • mama-in-spe Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:11
        Boleć nic mnie nie boli (miałam cesarkę), ale ten brak snu, grrr.
      • mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:49
        no, tego na szczęście nie znam
    • koleandra Re: ranking - dla tych PO 22.06.05, 18:36
      Zdecydowanie ból krocza i obkurczającej się macicy. Potem doszły piersi. Teraz
      zostało już tylko krocze, mam nadzieję że szybko się zagoi.
      No a brak snu? Nadrabiam za dnia jakoś. Gorzej jest gdy małego boli brzuszek bo
      tak to śpi grzecznie prawie całą noc.
      • lolo09 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 12:35
        byla obkurczajaca sie macica, potem poranione piersi a teraz nic i oby tak
        zostalo smile))))))))))))))))))))))
        • ewucha28 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 13:10
          obkurczanie sie macicy-bardziej boli niz po pierwszym porodzie(juz przechodzi a
          tydzien nie minąl)
          bol krocza-teraz prawie wcale nie boli przy pierwszej ciązy to byla tragedia
          piersi???-nawal pokarmu mleko cieknie po nogach ale mala Zosia daje radewink))
          powiem Wam ze po II porodzie czuje sie o 100% lepiej niz po pierwszym,a po
          pierwszym nie bylo tak zle,jednym slowem czuje sie ok.
          • mamalgosia Re: ranking - dla tych PO 24.06.05, 19:30
            A mnie nie boli obkurczająca się macica. Wszyscy mnie tym straszyli, a tu nic.
            NIe wiem, dlaczego
    • rene41 Re: ranking - dla tych PO 23.06.05, 16:52
      Najbardziej boli krocze ciagna szwy niemoge sie doczekac kiedy juz bedzie lepiej.
      Renata Mateuszek i Majeczka albo Małgosia
    • kamila785 Re: ranking - dla tych PO 24.06.05, 15:40
      kurka felek...a ja wczoraj wróciłam po tygodniowym relaksie u rodzicow na
      wsi...i jedyne czego mi brakowało to nocne randki w łóżku z mężem..tak właśnie
      a tu jeszcze 4 tygodnie czekania bo od porodu minęly 2 dopiero.szwy zdjęte,rana
      się super zagoiła a i w środku wszystko ładnie wygląda-wiem bo byłam
      przedwczoraj na pogotowiu bo dostalam dreszczy i gorączki no i lekarz mnie
      zbadał na dole..wszystko pięknie ale potem obejrzał moje piersi i heheh miałam
      lewa z zastojem..
      tak więc poza zmęczeniem i kompletnym ubezwłasnowolnieniem zwłaszcza jeśli
      chodzi o dostępność cyców smile) to ja się czuje wspaniale,tylko bym sie chciała
      wyszalec,potańczyc,[poskakać...więc ja głosuje że moim bolącym miejscem jest
      BRAK CZASU na wszystko poza dzieckiem.
      pozdrawiam
      kama
      • domii Re: ranking - dla tych PO 27.06.05, 10:56
        bol krocza (mialam nacinane i szyte rozpuszczalnymi nicmi, potem rozpruwane
        (pod narkoza), potem szyte jeszcze raz, ale juz zwyklymi (tez pod narkoza)-
        fajnie, co?) - dopiero w srode ide zdjac szwy, a poki co te kikuty zyc mi nie
        daja!!
        piersi - jak cie moge.
        No i chyba najgorsze - bole brzuszka malej - lzy mi staja w oczach jak widze
        jak ona cierpi!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka