Dodaj do ulubionych

monitor oddechu

10.07.05, 10:44
na hitach i kitach duzo tam bylo pochwal na jego temat, przyznam ze super
miec cos takiego i miec pewnosc ze dzidzi oddycha..(a najlepszy bylby od razu
z niania) troszke cena duza-cos ponad 500zl. myslalam tez o kupnie na
allegro. ale jaka pewnosc ze dobry i zadziala, ze nieuszkodzony..?
myslicie o kupnie takiego monitora oddechu?
ewa 29tydz
Obserwuj wątek
    • paulinka84 Re: monitor oddechu 10.07.05, 11:07
      Ja również zastanawiam się nad kupnem takiego cuda. Faktycznie jest drogi i
      cały czas się zastanawiam, więc poczytam opinie innych. Zastanawia mnie jednak,
      czy on faktycznie tak działa, czy sie nie psuje itd.......
      • madelaine6 Re: monitor oddechu 10.07.05, 11:30
        Ja na pewno nie kupie.Nie czuje takiej potrzeby.
        • asmi7 Re: monitor oddechu 10.07.05, 11:56
          Położna ze szkoły rodzenia do której chodzę, sugerowała, że monitory oddechu
          wskazane są jak najbardziej w przypadku wcześniaczków. Natomiast w przypadku
          dzieci zdrowych, to już kwestia naszej decyzji.
    • p_kol1 Re: monitor oddechu 10.07.05, 13:19
      Ja napewna kupuje. Znalazlam producenta monitorow oddechu z Krakowa. Za nowa
      urządzenie z wysyłką chce 299zł. Oto strona tego producenta www.microtec.pl/?
      id_menu=6&id_podmenu=11 . Monitor ten nosi nazwe Nanny. Kolezanka ma taki i go
      sobie chwali. Nawet raz wydal jakis dzwiek ale dziecku nic nie bylo, moze
      dzwiek zmusil dziecko do oddechu. Dodam ze nie urodzila wczesniaka.
      • p_kol1 Re: monitor oddechu 10.07.05, 13:19
        Aha na allegro tez ten facet sie wystawia. Jego cena wynosi 279 zł.
        • aniapatryk Re: monitor oddechu 10.07.05, 22:19
          Ja nie kupuje tego. Przy pierwszym dziecku ostro myslałam o tym, konsultowałam z
          lekarzami i stwierdzono iz moje dziecko nie wymaga zakupu tego ustrojstwa. Wtedy
          podawano mi kilka przyczyn dla ktorych powinno sie go kupic, pamietam napewno ze
          przy wczesniakach,dla dzieci po skomplikowanych porodach itp. Posłuchałam
          lekarzy i nie kupiłam
    • sani14 Re: monitor oddechu 11.07.05, 09:01
      a ja w sobotę kupiłam monitor z nianią Angelcare, przyznaję że cena nie zachęca
      560 zł ale po pierwsze ja będę spać spokojnie, po drugie niania przyda się
      przez parę lat (koszt się rozłoży na dłuższy czas) no i może kiedyś jeszcze
      drugiemu dziecku się przyda...
      • youngeva Re: monitor oddechu 11.07.05, 10:08
        ja tez kupilam angelcare. moja mama nie spala, ciagle sprawdzala czy ja jeszcze
        dycham smile ja jestem straszna panikara i wiem,z e ze mna bedzie tak samo, nie
        bede mogla zasnac. czesc moich znajomych zachwalalo to to, a czesc uwazala za
        zbedne. zobacze jak bedzie ze mna, ale mysle, ze bede w tej pierwszej grupie.
        tak to jest z pierwsza ciaza, wydaje sie czasem wiecej niz powinno, bo skad
        mamy wiedziec?

pozdr
        • aniapatryk Re: monitor oddechu 11.07.05, 10:53
          Załuje bardzo ze nie mialam elektronicznej niani z pierwszym dzieckiem, super
          sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka