mala67 12.08.05, 20:19 dzis zaczelam sobie czytac ksiazke pierwszy rok zycia i jak tak czytalam i czytalam to wpadlamw panike-jak ja sobie z tym malym czlowieczkime poradze-zeby go nie zepsuc jeju!!!to moje pierwsze dziecie inigdy zadnym sie nie zajmowalam dam rade? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: panika 12.08.05, 20:36 kazda chyba to przerabiala Ja nieco wczesniej, jak urodzilo sie dziecko kuzynki i zobaczylam jaka jest malutka i -jak mi sie wydawalo- krucha. Teraz juz sie nie boje, za to panikuje ze sie nie wyrobie ze wszystkim- a chcialam jeszcze przeczytac pare ksiazek aby lepiej byc przygotowana teoretycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: panika 12.08.05, 20:50 A jaki jest dokładny tytuł tej książki? Ja mam "W oczekiwaniu na dzieko", czy "Pierwszy rok..." to dalsza cześć tej ksiażki? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: panika 12.08.05, 21:17 alfa36 napisała: > A jaki jest dokładny tytuł tej książki? Ja mam "W oczekiwaniu na dzieko", czy > Pierwszy rok..." to dalsza cześć tej ksiażki? Tak alfo.Przyznam szczerze,ze jak czytalam w poprzedniej ciazy "W oczekiwaniu...",to tez panikowalam i wydawalo mi sie,ze spotka mnie jakas katastrofa...Co rusz to jakies opisy powiklan,zagrozen..To nie na moje nerwy bylo. Maz mi ja schowala dalszej czesci nie pozwolil kupic "pierwszego roku" zatem nie czytalam,kierowalam sie natomiast poradnikiem "pierwszy rok razem",ktory dostaje sie w szpitalu. Jak dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: panika 12.08.05, 21:28 Ja polecam jednak "Język niemowląt" Tracy Hogg, załuje ze nie mialam jej przy pierwszym dziecku. ja niestety popelnilam duzo błedów przy pierwszym Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: panika 13.08.05, 10:43 mam to samo ale mysle, ze damy sobie rade lepiej niz przypuszczamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: panika 13.08.05, 15:37 ja tez jestem przerazona, bardzo bardzo sie boje dzis zaczelam czytac jezyk niemowlat i bardzo mi sie podoba ta ksiazka, wydaje mi sie ze rzeczywiscie moze byc pomocna, ale pomimo wszystko odczuwam strach czy sobie poradzimy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: panika 13.08.05, 17:11 ja tez czytam jezyk niemowlat. chcialabym stosowac latwy plan i porady o usypianiu Odpowiedz Link Zgłoś