Dodaj do ulubionych

po porodzie mamą atrakcyjną być!

04.10.05, 09:58
Z dnia na dzień czuję się coraz lepiej. Tylko kręgosłup mi dokucza no i te
poporodowe krwawienie. Ile jeszcze? Od porodu minęły już 2 tygodnie.
Czasami chce mi się płakać kiedy otwieram szafę i stwierdzam, że nie mam w co
się ubrać. Ciążowe ciuchy stanowczo za duże, przedciążowe - jeszcze
przyciasnawe, chociaż w ulubione dżinsy zaczynam się mieścić, ale na wdechuwink
Więc narazie niech spokojnie czekają aż zniknie mi jeszcze brzuszek. Mam
ochotę na zmianę fryzury. Znacie jakieś stronki, gdzie znajdę fajną fryzurkę
dla długich włosów?
Rozstępy na brzuchu. Niestety nie udało mi się ich uniknąć. Czym je smarować
żeby szybko i skutecznie zniknęły? Kremy, maści, żele? Do kupienia w aptece
czy drogerii? Co polecacie?
Jak kobitki wracacie do formy sprzed ciąży? Pozdrawiam gorąco Was i Wasze
Maluchysmile
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 04.10.05, 10:19
      rozstepy smaruj Vichy na rozstepy, on dziala i w czasie powstawania oraz juz na
      istniejace.Ale wiadomo cudow nie ma , one i tak nie znikna, z czasem
      zbladną.Rozmawialam z kosmetyczkai tak wlasciwie nie ma sposobu na całkowita
      likwidacje rozstepow,conajwzyzej mozna je zmniejszyc

Ty przynajmniej na wdechu w jeansy wchodzisz, ja nawet o tym nie moge pomarzycsad
    • mloda25 Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 04.10.05, 10:58
      Ja czuje sie juz dobrze.Krwawienie i plamienie u mnie utrzymywalo sie do 3-4
      tyg, a teraz 5 i 3 dni po porodzie a ja juz dostalam okres, takze znowu
      krwawienie, juz mam dosyc, bo juz myslalam o malym co nieco z moim mezusiem, a
      tu znowu musze czekac az sie okres skonczy.
      Tez nie mam w co sie ubrac za bardzo, zostalo mi jeszcze 10kg do zgubienia, ale
      w jedne spodnie przedciazowe sie mieszcze, gozej z bluzkami, bo sie nie
      mieszcze w zadne z moimi mleczarniami.
      Rozstepow na brzuchu tez nie uniknelam, ja uzywam masc Cepan na blizny, nie
      wiem czy pomoze, ale zobaczymy(malo mam tych rozstepow, wiec nie narzekam
      bardzo, ale tez chce zeby byly jak najmniej widoczne).Mozna kupic w aptece za
      20 zl.
      Pozdrawiam goroco.Gosia
    • jadis76 Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 04.10.05, 11:41
      ja już 2 tygodnie i 4 dni po porodzie
      do zrzucenia zostalo okolo 6 kg, natomiast chyba nadal mam jakąś opuchliznę bo
      nie mogę zalożyć obrączki i pierścionków
      krwawienie chyba na wykończeniu wink
      w część ubrań się mieszcze, a tych w rozmiarze 34 na razie nie przymierzam,
      żeby się nie stresować wink
      ale nie mogę się doczekać wizyty u fryzjera, ale idę dopiero za 4
      tygodnie...odliczam dni
      jestem po cc, więc niestety dól brzuszka nadal obolaly i nie bardzo można
      wkladać ciasne rzeczy..ale pocieszam się, że naprawdę wszystko wygląda lepiej
      niż się spodziewalam, więc mam nadzieje, że szybko wróce do formy
      • kaliaa Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 04.10.05, 16:09
        ja trzy tygodnie po porodzie i nadal sie nie mieszcze w zane przedciazowe
        spodnie na plusie mam jeszcze 10 kg, zrucilam tylko 7 i nie widac wcale zebym
        dalej chudła. Mam doła z tego powodu bo nie mam w czym chodzic, po prostu
        katastrofa, wsciekam sie strasznie i nie wiem co robic poszlabym na jakis
        fitness albo basen ale to chyba jeszcze za wczesnie?! Wlasnie czy ktos sie
        oreientuje od kiedy mozna zaczac cwiczyc? Krawienie juz coraz mniejsze mam
        nadzieje ze to juz naprawde koncowka, na szczescie...
        Poza tym do fryzjera tez sie wybieram juz sie nie moge tego doczekac, ale co z
        tego ze wlosy beda fajne jak nogi i biodra mam jak u slonicy sad((
        • alciafedo Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 04.10.05, 20:10
          Ja jestem 4 i pol tygodni po porodzie zrzucilam juz 15,5 kg jeszcze 6-7 kg i
          bedzie ok nadal mam jakas opuchlizne bo obraczka tez nie wchodzi

ale jutro ide do kosmetyczki
          ciesze sie bardzo

potem musze umowic fryzjera
          ale nie wszytsko naraz zeby moj maz sie nie zbuntowal
          bo zostaje z dzieckiem

mam nadzieje ze jeszcze z miesiac i bedzie juz prawie dobrze z waga
          weszlam w jedne spodnie ale elastyczne
          inne sprawdzam co tydzien i jest juz lepiej
          Trzeba byc twarda

Mysle ze zajecia (cwiczenia0 to po wizycie kontrolnej po 6 tyg u ginekologa
          • lenka30a Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 07.10.05, 17:38
            Jestem 11 dni po porodzie, zrzuciłam już 11 kg, ale zostało mi jeszcze 10.
            Mieszcze się tylko w moje pierwsze spodnie ciążowe, bluzki jeszcze jak Cię
            mogę, ale na tyłek nie mam co założyć...
            Moze jakąś kieckę w gumkę
            Poczekam jeszcze, nie mam innego wyjścia, przecież się nie zacznę odchudzać, bo
            karmię piersią moją dzidziesmile
            Pozdrawiam
            • lolita27 Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 07.10.05, 20:46
              No tak widze ze wszystkie prawie myslimy o jakis zmianach w wygladzie, glownie
              włoski. Ja tez juz czekam az zmienie fryzure i pofarbuje wloski z blondu na
              czarne, albo ciemną czekolade... wiem ze spora zmiana ale tego potrzebuje. Ja
              jestem 2tyg i 6 dni po cc i pozbylam sie 13 kg, zostalo 16. Chodze w dzinsach
              ciazowych bo brzuszek spory zostal... ale spada smile)
              Tez juz chcialabym zaczac cwiczyc ale po cc chyba wiecej musze odczekac..
              Pozdrawam i trzymam kciuki za nasz powrot do formy smile)
              • alfa36 pas poporodowy 07.10.05, 21:04
                nie wiem czy to dobra nazwa, ale gin zasugerował, zebym coś takiego na brzuszek kupiła. Nie jestem jednak przekonana i dlatego pytam: czy któraś z Was używa bądź używała?
                • 1kinia1 Re: pas poporodowy 15.10.05, 16:04
                  ja sobie kupiłam... ale w jeden dzień przeholowałam i nosiłam go za długo..
                  skończyło się strasznym bólem jelit(?)... strasznie bolał mnie brzuch. dopiero
                  po długim masażu jelita zaczeły pracować normalnie..teraz mam zaparcia -
                  podejżewam że w dużym stopniu to też zasługa tego pasa.. nie wiem może jest za
                  ciasny (ale raczej nie) a może za długo nosiłam - ale teraz patrzę na niego z
                  rezerwą i boję się założyć..
              • alciafedo Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 07.10.05, 21:36
                Kurcze dziewczyny tak mi sie dobrze chudlo napoczatku po porodzie
                15,5 kg w 4 tyg
                a teraz ostatni tydzien nic nie ubywa
                nie przybywa ale caly czas tyle samo
                dzies minelo 5 tyg od porodu
                mieszcze sie w jedne spodnie i juz nawet nie wygladam jak serdel ale jeansów
                nie moge zapiac, jeszcze kawalek wiec
                waga nie spada ale wymiary sie zmieniaja

na lepsze
                czy ktoras z was cos takiego obserwuje??

Pozdrawiam
                Alicja
                • magdalena_gk Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 07.10.05, 21:43
                  urodziłam równo 3 tyg. temu. Przed ciążą waga 64 kg, w dniu porodu 86!!! Teraz
                  71 kg i mam nadzieję, że waga spadnie. Mimo olbrzymiego brzucha i taaaakiej
                  wielkiej wagi, na brzuchu nie mam rozstępów. Jestem pewna, że w tej i pierwszej
                  ciąży pomogła Mustela smarowana rano i wieczorem. Coś musi bc z tą chęcią
                  zmiany fryzury u świeżo upieczonych mam - umówiłam się do fryzjera na
                  poniedziałek smile))Napiszcie proszę jak wyglądacie za ok. miesiąc - na pewno
                  będziemy bardziej zadowolone smile Pozdrawiam mamy i dzidziusie.
                  • hautnah Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 08.10.05, 08:54
                    piaty tydzien leci, a ja ciagle chodze z oponka wokol brzuchawink juz dwa dni
                    cwiczylam na brzuch, ale szerze mowiac to narazie brak mi troszke sil. poza tym
                    maluje sie codziennie i przez to troszke lepiej sie czuje. jeszcze 7kg do
                    zrzuty.
    • aloiram_m Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 08.10.05, 19:15
      ja jestem pozytywnie zaskoczona. Już w dniu wyjścia ze szpitala w 5 dobie
      miałam na minusie 10 kg. W ciązy przybrałam 14 kg, ale chciałabym zrzucić też
      kilka nadprogramowych kg. . Nie wiem jaki jest bilans na dziś, 2,5 tygodnia po
      porodzie, bo nie mam w domu wagi, ale czuję po ciuchach że robią się coraz
      luźniejsze. W tydzień po porodzie wlazłam w ulubione dżinsy i nawet sie w nie
      zapięłam na dużym wdechu smile Brzuszek też pozostał bardzo niewielki, a w
      zasadzie to raczej fałda skórna. Jak wciągnę brzuch nie widać go wogóle smile
      Marzę o wizycie u fryzjera, ale jeszcze trochę poczekam, bo ciężko jest mi
      jeszcze długo siedzieć na tyłku wink Poza tym dokucza mi kręgosłup, a w ciązy nie
      miałam takich dolegliwościsad
      • aloiram_m Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 11.10.05, 19:42
        dziś włozyłam przedciążowe bojówki i są ok. Także myślę, że waga już podobna
        jeak pzred ciażą, a to tylko 20 dni po porodzie big_grin
    • sylwia_zi Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 11.10.05, 12:15
      kurcze, nie mam niestety czasu tu zaglądać, ale wątek fajnysmile Ja się czuję
      atrakcyjniejsza niż przed ciążą. Mała ma 6 tygodni, robi się fajna i się
      cywilizuje, u fryzjera byłam jak miała 2 tygodnie, zafarbowałam włosy a tatuś
      spacerował Maleństwo w tym czasie. Ciuchy porzyczyły koleżanki, kupiłam nowe
      buty, chodzę w kieckach, wszędzie jeżdżę z Małą, byłysmy już nawet na małej
      impreziesmileNo i co najlepsze, moje dziecko śpi do 10 rano więc jestem wyspana!!!
      Hurra!!! Jest fajnie i nie wyobrażam sobie teraz że mogło byc kiedyś inaczejsmile
      Pozdrawiam!
      Jeszcze tylko ten brzuszek non stop boli
      a krwawienie... nadal to trwa i dzis ide do gina opieprzył mnie przez telefon,
      że już dawno powinnam się stawić. Trochę się boję...
    • prakseda_ka Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 11.10.05, 14:44
      Hej,
      ja się już pofarbowałam, waga poszłam właśnie spr 74 kg ( z 82) - jeszcze
      minimum 4 do zrzuty, ze spodniami kiepsko ( fałda z przodu) - chodze w
      mężusiowych bojówkach - biodrówkach smile za to w spódniczki się mieszczę smile
      duży plus po porodowy- cera mi się znacznie poprawiła! Minus bycia mamą - bolą
      mnie wszystkie mięśnie od dzwigania Klocka, podnoszenia, kolanka od wstawania z
      cieżarkiem, ramiona i mięśnie (chyba) przy piersiach.... jakoś tak pisząc o
      urokach macierzyństwa wszyscy zapominają dodać że na początku to czeka nas
      zaprawa jak przed olimpiadą smile co do połogu sensu stricte ( 4 tyg i 4 dni)
      krawienie ustało dawno, tylko czasem coś kapnie jak mały intensywnie ssie, szwy
      wstrętne wewnętrzne cały czas są - połozna mówi że same wyjdą no ciekawe....,
      jak długo siedze w jednej pozycji to krocze jeszcze pobolewa... ale powiem
      prawdę - fizycznie to się jeszcze za dobrze nie czuję... targanie po schodach
      wózka ( 14 kg 2 piętro) wykańcza mnie na jakąś godzinę...

no miejmy nadzieję, ze faktycznie za jakiś miesiąc będzie lepiej smile czego
      sobie i Wam życze

Kasia
    • alciafedo Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 11.10.05, 19:58
      No a u mnie drgnelo kolejny kilogram w dol
      super
      tez czuje sie atrakcyjna
      wszedzie chdze z moim dzieckiem
      jest super
      i wszyscy sie nim zachwycaja

spodnie juz prawie sie zapinaja
      wiec strasznie sie ciesze

Niestety to troche musi potrwac
      ale czekam cierpliwie
    • 1kinia1 Re: po porodzie mamą atrakcyjną być! 15.10.05, 16:10
      ja jak wróciłam ze szpitala miałam 14 kg na minusie, teraz mam kolejne 2kg
      mniej, jeszcze 4 i będzie ok. brzuch jak po duuzym obiadku. ale w dżinsy wejść
      nie mogę - wydaje mi sie że nigdy w nie nie wejdę bo w bioderkach przybrałam..
      za to w ciąży strasznie na końcu mi łydki przybrały a teraz mam dwa patyki więc
      moje obserwacje sprowadzaja się do tego że waga spada w odwrotnej kolejności
      jak rosła więc bioderka schudną mi na końcu...
      i te wielkie, ciężkie cycki...
      na temat rozstępów to lepiej żebym się nie wypowiadała - mam poszatkowany tyłek
      i kilka na brzuchu i plecach... surprised(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka