Dodaj do ulubionych

UWAGA! Będę narzekała!

14.10.05, 10:05
Mimo, że ciążę znoszę dobrze, a raczej znosiłam rewelacyjnie do tej pory,
czuję się strasznie. Nie tyle fizycznie, co psychicznie. Wszystko mnie drażni,
zwłaszcza te pytania "kiedy wreszcie urodzisz?"
No, a od dwóch tygodni męczą mnie bóle brzucha jak na okres, nasilające się. I
opuścił mi się brzuch. Aha i jedna(sic!)noga mi puchnie. I w ogóle mi źle! I
sikam co 3 minuty. Ale przynajmniej katar mi minął smile
Obserwuj wątek
    • kocia_kotna Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 10:37
      .....owoce końcowych tygodniwink)
      • jasama3 Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 10:51
        hehe ciężka ta końcówka rzeczywiście ja się w dalszym ciągu nie mogę odgonić od
        pytania chłopiec czy dziewczynka?? fujj juz naprawde odpowiadam że człowiek bo
        mam dość czasem do znudzenia a o to czy urodziłam tak samo przecież mam termin
        dopiero na 29 listopada to po co sie pytają czy juz urodziłam.. może tak źle i
        dzidzi mojej życzą bo przecież jasne jst że im dłużej jeszcze posiedzi tym
        lepiej dla niej hmm..
        Trzymaj sie ;]
        Pozdrawiam
        Ewa
        • gabi72 do jasama 14.10.05, 10:57
          pytaja sie ,bo nie pamietaja.nigdy nie koduja tego w swoich glowkach,wiec w
          kolo panie macieju...
          • jasama3 Re: do jasama 14.10.05, 10:59
            a ja mam prawie najodleglejszy termin z listopadówek to sobie jeszcze pewnie
            posłucham hehe
            Miłego dnia
            Ja dziś jadę na uczelnie
            • gabi72 Re: do jasama 14.10.05, 11:10
              wspolczujewinkja slysze co jakis czas jak wchodze do swojego sklepu:jeszcze pani
              chodzi z tym brzuchem?ja myslalam ,ze juz pani urodzila!hehe
              owocnego pobytu na uczelni
              • anulla1 Re: do jasama 14.10.05, 11:30
                Mnie już od września ,niektórzy z żalem witają, ojej- a ja myślałam że pani to
                juz z wózeczkiem bedzie chodzić....
                • lisiczka24 Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 11:40
                  Witam
                  Ja mam dupsko jak jeden wielki żelek, trzęsie sie jak galareta fuuuuuuu
                  zwyczajnie jest gruby blllllllle Ciekawe czy jeszcze bede kiedys wygladala jak
                  przed ciążą (wątpie żebym sie wbiła w 36 sad )Do tego coś mi w pachwinie
                  wyskauje jakaś żyła potem sie chowa,chyba mam ucisk na jakiś nerw!Ciekawe jak
                  sie przy porodzie nadymam to mi chyba pęknię ta żyła!!!Zgaga to podstawa mojej
                  bytności atakuje mnie niezaleznie od tego co zjem nieraz chce mi sie płakac jak
                  mnie przypala buuu Generalizujac nie jest kolorowo dobrze ze dzis zaczynamy 9
                  miesiac. Mam nadzieje ze urodze troszke wczesniej bo wczoraj sie dowiedzialam
                  ze moja ginka wyjezdza na pare dni w okolicach mojego terminu!
                • gabi72 anulla 14.10.05, 14:23
                  mnie od sierpnia wysylaja na porodowke"to juz niedlugo,co?"jak slysza listopad
                  to twierdza,ze pomylka.ostatnio p.doktror na obchodzie jak lezalam w szpitalu
                  zadala mi pytanie:czy jestem pewna tyg. swojej ciazy?
                  taka juz nasza uroda...
    • estellle Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 11:53
      Uff! Już myślałam, że tylko ja histeryzuję. Jak przeżyć te ostatnie dni, no jak?!
    • izzunia Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 12:49
      to ja sie dolacze do marudzenia... jestem przeziebiona, mam katar, rano leje mi
      sie z nosa krew, boli mnie brzuch, mam jakies skurcze - na razie nospa to
      lagodzi, jem jak dzika swinka (np. dzisiaj na sniadanie: kakao +3 kanapki,
      drugie sniadanie: serek danio + salatka sledziowa z cebulka w oleju + banan +
      paczek + sok brzoskwiniowy + herbata) boli mnie kregoslup, dretwieja palce,
      strasznie bola dlonie, jestem cala opuchnieta i w ogole mi zle. zastanawiam sie
      kiedy moj maz straci do mnie cierpliwosc, bo caly dzien marudzetongue_outP
      ech.
      • michalina761 Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 13:08
        Izzunia, odżywiasz się jak przystało na ciężarną- bardzo urozmaicenie! Mąż
        mojej koleżanki dogryzł jej, że nie umie być w ciąży, bo nawetzachcianek nie ma
        i nic ciekawego nie gotuje i nie piecze. A to serniczka by zjadł, a to
        orzechowca, sałatek mogłaby narobić i jakichś pieczeni...
    • mokopi Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 15:17
      Ja ucieszyłam się że na początku tygodnia mój brzuch się obniżył i w koncu lepiej mi się oddycha, mniej bolą żebra. Mam za swoje.Przeszło mi na biodra. Bolą jak cholera od kilku dni, a od rana boli kość ogonowa i całe pośladki. Nie dam rady siedzieć, leżeć, chodzić, stać. Koszmar. Nie wiem jak dotrzymam do listopada.
      • r.kruger Re: UWAGA! Będę narzekała! 14.10.05, 19:14
        A ja bardzo bym chciała dotrzymać do listopada ale po dzisiejszym dniu będe
        wdzięczna matce naturze za jeszcze jeden tydzień
        acha-ja miałam już osobisty watek narzekania więc rozpisywała się nie będe
        Mikołajowi rosną dolne "5" i on chyba czuje się gorzej niż ja...ale jego
        nastroje i moje w połączeniu razem to gorzej niż bomba atomowa...
        • zabelka24 Ale z nas marudy ;) 14.10.05, 20:47
          Hahaha uroki ciąży, - ja sama chodze jak kaczka, w nocy nie mogę sie
          przewrócić z boku na bok i tylko jęcze i marudze, az sama mam siebie dość, a
          wszystko boli, swędzi i w ogóle. Chyba zacznę myć okna żeby ponaglić troszke
          Zuzie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka