ariana1 19.10.05, 20:01 Dopadło mnie kosmiczne przeziębienie Leci mi katar, zaczyna się drapanie w gardle co zwiastuje nieuchronny kaszelek. Nie ma co, sama "radość".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r.kruger Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 19.10.05, 20:29 taa, znam niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 19.10.05, 20:32 i czym się ratowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 19.10.05, 20:41 tantum verde, nieskończone ilości mleka z miodem, wdychałam rumianek,jadłam pieczywo z "masłem czosnkowym domowej produkcji" zaraziłam katarem, Mika więc jak mi przechodziło to się zaczęło od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 19.10.05, 20:57 Taką "końcówkę" mam już od miesiąca niestety i nie zapowiada się na rychłą poprawę. Katar, kaszel i ból gardła mam za sobą, teraz dopadła mnie bardzo "seksowna" chrypka, rano nawet nie odbieram telefonów bo i tak nie moge wydobyć głosu. Magiczne porady mego gina (te z welnianym swetrem) dały w łeb. Do tego wszystkiego przyplątała się jeszcze jakaś infekcja "oddolna". A do tego jest mi ciągle gorąco, źle i rozdrażniono. Ach jeszcze tylko 5 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 19.10.05, 20:59 taaa, z tym swetrem odrzuciłam leczenie zaraz po tym jak go na siebie wdziałam raz że ciasno, dwa że lepiej już na łożu madejowym się położyć poleciłabym grzańca ale jakoś nie bardzo...teraz Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 20.10.05, 09:01 ja tez jestem chora od tygodnia. Najpierw bardzo bolalo mnie gardlo, ale zjadlam sporo tantum verde i juz powoli przechodzi. Do tego mam okropny katar. W nocy tak mi zatyka nos, ze nie moge wysmarkac, gluty stoja i nie chce sie ruszyc, ani w jedna, ani w druga. Jak juz udaje mi sie troche wysmarkac, to tak sie napinam, ze boje sie zeby nie urodzic)) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 20.10.05, 11:06 Polecam to co mi pomogło: - mleko z miodem w dużej ilości - masełko z czosnkiem wyciskanym własnej roboty im więcej tym lepiej, ale uprzedzam żeby to co zrobisz od razu zjeść bo takie masełko dwudniowe już nie smakuje, najlepiej zjeść na kanapkach z wędlinką na wieczór - tantum verde w pastylkach co by dlużej działało - rutinoscorbin - mozna pytałam gina - syrop prawoślazowy nie dłużej niz trzy dni lykac bo potem żle to wpływa na flegmę (zamiast znikać tworzy się niemiłosiernie i potem są z jej wykrztuszaniem kłopty) - nie pij NIC ZIMNEGO nawet jak cie kusi bo to tylko pogarsza sprawę - hertbata z sokiem z malin z herbapolu działa cuda - piłam kikarazy dziennie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 20.10.05, 11:47 nic zimnego i nic gorącego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Sposoby na katar 20.10.05, 12:32 Jeśli macie zapchane zatoki to polecam SINUPRED- to taki lek na zatoki, na ulotce jest napisane że mogą stosować kobiety w ciązy, Mnie po jednym stosowania bardzo pomógł. Do tego w aptece można kupić olejek OLBASA- bardzo mocny euklaiptusowy zapach , można robić z niego inchalację, albo skorpić husteczke i wąchć co chwila- też przetyka nos i zatoki! Są to sposoby podane przez lekarkę internistkę, która sama ma malutkie dziecko i wypróbawywała je niedawno na sobie, na mnie też działają. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Sposoby na katar 20.10.05, 12:33 Ani sinupred ani olejek nie jest na receptę Ania Odpowiedz Link Zgłoś
estellle Re: Sposoby na katar 20.10.05, 12:35 Mnie któraś z Was poradziła Euphorbium. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: Sposoby na katar 20.10.05, 12:49 a mi nie ma kto pojsc do apteki i kupic tych lekow na katar(( Maz jest w pracy i pozno wroci...bo ksiadz dzisiaj chodzi po koledzie. Od tygodnia nie wychodze z domu i juz mi sie koncza zapasy lodowkowe, wczoraj odmrozilam ostatni bochenek chleba, jestem glodnia i chora, buuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Sposoby na katar 20.10.05, 18:25 Poważnie Konefko?? Tak wcześnie ksiądz? Dziewczyny, dzisiaj jest chyba najgorszy mój dzień katarowy teraz będzie już tylko lepiej... Ratuję się citroseptem i skoro można rutinoscorbin, to zaraz lecę do szafki po niego! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_kotna Re: Sposoby na katar 20.10.05, 18:27 Ja pchalam trzy razy dziennie po dwie tabletki rutinoscorbinu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Sposoby na katar 20.10.05, 20:26 Fajno właśnie miałam cię zapytać ile brałaś. Ja też pozjadam 3x2. Katar to najgorsza "niechoroba" na świecie! Najchętniej odcięłabym sobie nos Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: Sposoby na katar 21.10.05, 09:28 Mi sie ten katar tylko nasila. A dzis w nocy, maz do mnie mowi" Kochanie wysmarkaj sie, bo strasznie chrapiesz((" Maz wczoraj wrocil jak tylko pozno mogl, ale i tak trafil na ksiedza)) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka11 Re: Mam "przyjemną" końcówkę ciąży.... 21.10.05, 13:54 Ja na katar biorę Euphorbium 3x1 psiknięcie...pomaga, ale kupie chyba jeszcze to o czym piszecie-Olbas, bo najgorzej jest w nocy-strasznie się pocę, zmieniam koszulę po 10 razy. Przeziębienie trzyma mnie juz drugi tydzień, najgorsze jest to, że mam mieć cesarkę i tak się zastanawiam czy przy przeziębieniach i tempce w granicach 37,4 też robią cesarki?-mam nadzieję, że nie będzie jakiś powikłań : (((. Odpowiedz Link Zgłoś