23.10.05, 20:19
dziewczyny czy na wazse maluchy tez dziala suszarka do wlosow???u mnie przy
placzach najgorszych prawie zasez pomaga(no moze jak brzuszek bardzo boli to
nie) ale juz zeby uspic to na 100% skuteczna
jest to ulatwienie kuszace szczegolnie czesto stosuje je moj maz, ja staram
sie za to spiewac kolysanki itd bo boje sie ze mala sie od tego uzalezni
jak jest u was/.??
ewa i 3,5tyg Juleczka
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: suszarka 23.10.05, 22:28
      jezusmariajozefieswiety! przytulic dzidziule, niech twoje cieplo poczuje a nie
      mechaniczna, bzyczaca mogaca nie-daj-boze poparzyc male kruche narzady
      wewnetrzne tak czule na zmiany temperatury!!!!
      • sylwia_zi Re: suszarka 23.10.05, 23:34
        suszarkę trzyma się w odległości sporej od dziecka lub nagrywa się jej szumy na
        kasetę. Jest poza przytulaniem, jako dodatek do przytulania. I nic nie jest w
        stanie tak uspokoić i uspić mojego dziecka jak głośne szumy, związane ręcę i
        huśtawka Fisher Price'awink
    • sylwia_zi Re: suszarka 23.10.05, 23:30
      Cześć.
      Suszarka jest jedną z metod uspokajania niemowląt polecanych przez dr Karpa,
      amerykańskiego pediatrę. Płytka vcd była dodawana kiedyś do Claudii Rodzice.
      Polecam film!!!
      Moja mała jeszcze z szumów lubi odkurzacz i "ulubioną stację radiową" czyli
      szumy i zakłócenia jakie są miedzy stacjami radiowymi i to dość głośno
      (zastanawiam się co o mnie myślą sąsiedzi...)
      Raczej się od tego dzieciaczki nie uzależnią. Przemawia do mnie teoria, że
      pierwsze 3 miesiące życia to jest jak IV trymestr ciąży. Potem stopniowo dzieci
      mniej tego potrzebują - i rzeczywiście, moja nie potrzebuje już tyle z metod
      dra Karpa co jeszcze mesiąc temu.
      Pozdrawiam,
      Sylwia i Martynka 8 tyg.
    • aniapatryk Re: suszarka 24.10.05, 08:58
      Zauważyłam ze Moj usypia przy odkurzaczu smile
      • maggie2229 Re: suszarka 24.10.05, 09:19
        ojej dziewczyny, a my z męzem tylko nosimy...hi,hi
        fakt, odkurzanie jej nie przeszkadza w mocnym śnie,ale nie sadziliśmy aby
        zastosować to jako metodę usypiania
        chyba się skusze i spróbuję z suszarką, hi,hi...tym jestem temu pomysłowi
        blizsza im maleńka cięższa a moje ręce bardziej bolące
        • alfa36 Re: suszarka 24.10.05, 09:56
          Lat temu 7 byłam na dzaiłce z moją siostrzenicą. Usypiała przy ... kosiarce (włączonej oczywiście).
          • gusia-81 Re: suszarka 24.10.05, 10:26
            Suszarki nie probowalismy, ale Córa chętnie śpi jak w łazience buczy pralka, lub przy mruczeniu maszynki do strzyżenia smile Więc cos w tym jest...
          • mala67 Re: suszarka 24.10.05, 10:30
            ufff po tym jak mnie azbestowe zjechaly...ulzylo mi ze ktos tez to stosuje
            oczywiscie zesuszarka tylko buczy w odleglosci pol metra a nie grzeje nia
            cialka dziecka!!
            a uzasadnienie jest takie szumy byly w brzuszku przeciez-jak krew pulsowala w
            zylach i tetnicach
            pozdro
            ewa
            • patoga Re: suszarka 24.10.05, 11:55
              A moja Alicja suszarkę olewa. Próbowałam i w płaczu i tak na spokojnie jak miała
              usypiać, nawet uwagi nie zwróciła i gapiła się na swoją żyrafkę. Ale czasami uda
              jej się przysnąć przy szumie wiatraków z komputera. Stawiam leżaczek obok, ona
              wpatruje się w bebechy tej machiny czasami nawet z pół godziny i patrzały jej
              się zamykają. Ale przy płaczu z powodu brzuszka to nie skutkuje.
            • azbestowestringi do mala67 24.10.05, 12:36
              nie zjechalam tylko sie serio przestraszylam... nie mam pojecia jak takie
              suszenie dziecka wyglada i to sobie wyobrazilam jak przeczytalam twojego posta
              wywolalo we mnie gesia skorke... stad taka reakcja... skoro autorytety w
              dziedzinie pediatrii to polecaja to moze cos w tym jest. ja nigdy suszarka bym
              w dziecko nie celowala. ale moze dlatego, ze nie mam problemow z jej
              zasypianiem. pozdrawiam i zycze jak najmniej suszonych wieczorow
              • mala67 Re: do mala67 24.10.05, 13:33
                smilesmileale nikt w dziecko nie celujesmilewylot jest w druga strone chodzi tyko o ten
                dzwieksmile
                ewa
                • azbestowestringi Re: do mala67 24.10.05, 15:08
                  ??????
                  to ja faktycznie mam wyobraznie...
    • miodzio_k Re: suszarka 24.10.05, 13:42
      Tak suszarka działa. Użyłam jej 1 raz. Faktycznie poleca to pewien pediatra a do
      tego kokon i dzidzia ululana. IV trymest u nas trwa!
      • malina.majka Re: suszarka 24.10.05, 13:57
        U nas suszarka na miejscu honorowym,szczegolnie rano,gdy Maye pobolewa brzusio
        i uspokaja ja dzwieksmile Takze wieczorem jak jest ululana na raczkach,wlaczam na
        pare min suszarke a zastepuje ja szumami z radia.Musze sie zmobilizowac i
        nagrac jej dzwiek,gdyz zdarzylo mi sie pare razy zasnac przy mlodej z suszarka
        w reku-jak widac dziala nie tylko na niemowletasmile)Pozdrawiamy,dzis mamy
        miesiac!smile
        • mijaczek Re: suszarka 25.10.05, 02:05
          No to u nas najlepiej dziala dzwiek wody lejacej sie pod prysznicem... Emka ma
          wtedy najlepszy sen... a ile wody sie marnuje... chyba sprobuje suszarke... :o)
          • maggie2229 Re: szumy z radia 25.10.05, 15:05
            Malina.majka - dzieki za pomysl z szumami z radia, mala beczala jak najeta,a
            najedzona,przebrana,odbeknieta,hi,hi,ale w histerii bo polozylam do lozeczka a
            nie byla na rączkach...i zdesperowana przejechałam w radiu na miejsce między
            stacjami-okropny szum...
            i nie wierzę-usnęła,przestała płakać...

rany,co za genialny sposób, tylko wolałabym aby usypiała przy tv,przynajniej ja
            bym cos obejrzała, a tak słucham tego OKROPNEGO SZUMU i boję się wyłączyć aby
            jej nie obudzić
            NADAL NIE WIERZĘ, TO DZIAŁA
            • aniapatryk dzieki za rade ,suszarka to rewelacja!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:55
              uspokoila w sekunde moje dziecko i usneło smile
            • malina.majka Re: szumy z radia 27.10.05, 12:21
              Nie ma za cosmile U mnie juz nie ma 100% skutecznosci niestety,wiec szukam innych
              sposobow bo wczoraj doslownie caly dzien walczylam z mloda,aby ja uspic,a jak
              padla wieczorem to na pierwsze karmienie obudzila sie przed 6 rano! A dzwiek
              suszarki nagrywam na dyktafonsmile Co by mozna bylo zabrac w gosci w razie czego
              hehehesmile Pozdrawiamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka