16.11.05, 10:50
Kto wie kiedy można odstawić duphaston, kiedy ciałko żółte juz nie
podtrzymuje płodu a jego funkcje przejmuje łożysko? Kiedy ciąża jest
bezpieczna? Ja w sobotę plamiłam, teraz widzę delikatne żółtawe upławy,
malutkie plamienia i się boję.
Ciągle dzwonię do swojej doktor i jez nie mam odwagi zawracać jej głowy
zwłaszcza że za tydzień mam wizytę. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • 1979ju Re: Pytanko! 16.11.05, 11:11
      Ja odstawiam Dufaston w przyszłym tyg., to bedzie 16 t.c. Już od miesiąca jestem
      na połowie dawki, tzn. brałam 2x1, a teraz 1x1. W przyszłym tyg. jeszcze sobie
      podzielę tą dawke na pól, i gdzieś przez 3 dni pobiorę po 0,5x1, zeby tak nie
      zejść zbyt gwałtownie, także może zahaczę o 17 t.c. Oczywiście wszystko z
      polecenia lekarza.
      Z tym, ze ja nigdy nie miałam plamień, tylko ciążę po IUI oraz źle umiejscowiony
      mam trofoblast.
      Wiem, ze w uzasadnionych przypadkach dziewczyny biora go nawet do 20 t.c. Jeżeli
      kończy Ci sie ten lek, to jednak zadzon do dr - w koncu po ta ją masz smile)) bo
      nie wolno gwaltownie odstawiac leku, to niebezpieczne.

Pozdr, Asia.
    • gosiek289 Re: Pytanko! 19.11.05, 07:57
      Ja jestem w 17 tygodniu a mam zużyć jeszcze pełne 2 opakowania - tak mi kazał
      gin ( na razie ). Miałam w 7 tyg plamienia. Lepiej odstawić dopiero kiedy lekarz
      pozwoli.
    • asw3 Re: Pytanko! 19.11.05, 11:10
      Będę brała do około 18 tc - łożysko zaczyna przejmować funkcję ciałka żółtego
      od 14-15 tc, gdzieś po 90-100 dniach ciąży gwałtownie spada beta hcg i wtedy
      funkcję zaczyna przejmować łozysko!
    • asw3 Re: Pytanko! 19.11.05, 11:12
      A jeszcze jedno - jak masz problem to dzwoń do lekarza! To Ty i Twoje dziecko
      jesteście najważniejsi a tydzień to sporo czasu, po co się denerwować. A lekarz
      jest po to żeby Ciebie uspokoić i wydac zalecenia nawet telefonicznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka