Dodaj do ulubionych

jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze

16.11.05, 16:31
Proszę o poradę, jakich pieluch uzywacie/uzywałyście jako kolejnych po
newbornach, z racji specjalnej siateczki uzywałam Pampers,ale te "2" juz jej
nie mają i uważam, że są tragiczne, już kolejny raz miałam albo zasikane
plecki albo coś uciekło nogawką.
Fakt, az takiego dużego doświadczenia w pieluchach nie mam - hi, hi-dopiero 7
tygodni-ale to chyba znaczy, ze coś jednak jest nie tak z
pieluszkami.Nadmienię, że zapinam dokładnie,zmieniam często,nie są za małe no
więc o co chodzi?
Jako newborny przetestowałam też Happy bella i Huggiesy, ale nie miały tej
siateczki wiec odpadły, ale może teraz do nich wrócić?
Podobno te z Tesco fioletowe no i te Rosmannowskie są dobre, czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 17:04
      New Born uzywalismy tylko tydzien,bo jakos obciskały małego,potem 2,ale krótko i
      juz uzywam trzecia paczke 3,dla nas najlepszy rozmiar
      • szyman33 Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 17:13
        my od poczatku uzywamy 1 z biedronki i jestem bardzo zadowolona. Przelanie
        mialam moze 3 razy ale ni jestem pewna czy dobrze zapielam, wiec.... kolejnych
        tez z biedronki zamierzam uzywac. No i cena...
      • smeagoul pieluchy z rossmana 20.11.05, 12:50
        a ile kosztuja te rossmanowskie pieluszki??
        Ania
    • kasikk Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 17:12
      teraz mam happy belli, a koleżanka poleciła mi rossmanna bordowe
      uzywaliśmy też jakichś "no name", ponieważ dostaliśmy w spadku po starszym
      bracie ciotecznym, były ok., jesli chodzi o chłonność, ale zafoliowane, więc
      nie będziemy ich używać
      • sylgrze Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 17:22
        My zużyliśmy 2 paczki 1, 2 paczki 2,a teraz Antoś od końca 4 tygodnia nosi
        3.Osikane plecki mogą być od za małej pieluszki.
        • malina.majka Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 18:57
          Hmm,my uzywalismy pampersow newborn nr 1 a pozniej newborn nr 2 (takie same
          tylko wieksze) i pewnie bysmy uzywali newborn nr 3 ale dostalismy od Dziadkow
          Huggisy nr 2 i je zuzywamy.Nie sa takie rewelacyjne jak newborny pampersa z
          racji braku tej siateczki na rzadsze kupki ale mam ich cala wielka pake,wiec
          czesciej zmieniam.Tradycja zas pozostala noc w tej samej pieluszce i poki co
          nie bylo zadnych niespodzianek.Co do Pampersow-czy dobrze zrozumialam,ze w
          Polsce nie ma wiekszych rozmiarow newborn? Wybieramy sie na Swieta i przydalaby
          mi sie taka informacja.Dzieki i pozdrawiamy,Malina i Maya
    • patoga Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 18:52
      My też krótko używaliśmy newbornów - tylko jedna paczkę i już za małe były, 2
      tak samo, jeden jumbo pack poszedł i przeszliśmy na 3. Z powodu ceny zaczęłam
      poszukiwać z tych tańszych. Tesco (fioletowe) słyszałam że chwalone,
      spróbowałam, pare razy się wylało plecami-jak mała sobie kupę strzeliła to nic
      jej nie zatrzymało. Ale jest jeszcze jeden minus, przy krawędziach na brzuszku i
      pleckach jak i przy gumkach w nóżkach sa ostre drobinki! Może tylko mi się takie
      trafiły ale już więcej nie kupię.
      Cien z Lidla może być, ma paseczek który pokazuje czy mokro w pieluszce, ale
      mocno puchnie jak zasikana i dziecku niewygodnie.
      Dada z Biedronki- teraz testujemy, narazie jestem zadowolona, wprawdzie nie
      chłonie kupy jak pampki newborny ale nie wycieka nic, nie są tak grube jak Cieny
      i Tesco i nie puchną tak mocno. Rozmiar 3 jest trochę jakby większy od tych 3 z
      Tesco i Cienów.
      No i narazie na tym stanęłam, jak nam podpasuje Dada to zostaniemy przy niej.

Mam jescze jedną propozycję - sprawdź czy body czy cokolwiek co zakładasz na
      pupę nie obciska za mocno pieluchy, ja tak miałam i wtedy jakiej bym nie
      założyła to wyleciało, nie było w pieluszce miejsca na siusiu i kupę więc
      wylatywało. Jak zaczęłam zakładać rozmiar większe ciuszki problem zniknął.
    • bonkreta Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 20:34
      U nas dokładnie tak samo - pampersy "1" - ok, za to "2" sklęliśmy strasznie,
      zużyliśmy w końcu całą paczkę, ale z wielkim bólem - ciągle przepuszczały.

Teraz uzywamy "2" rossmana, są super. Mam nadzieję, że następny rozmiar też
      będzie dobry, bo Emiś z nich już wyrasta. Kupiliśmy też fioletowe z Tesco "3" -
      wyglądają dobrze, ale na razie są trochę za duże. Zobaczymy, jak się sprawdzą w
      praktyce za parę tygodni.
      • guruburu Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 16.11.05, 21:16
        własnie - w belgii też są new born 2 i 3. Ja uzywam teraz huggiesów super flex 3
        i są moim zdaniem przyjemniejsze od pampersów, bo nie pachną aż tak chemią i są
        takie bardziej 'bawełniane' - fakt trochę odciskają skórę przy udach, ale moim
        zdanim to dlatego, ze skóra jest b. delikatna, przynajmniej moja córka taką ma,
        a poza tym to dziecka to nie boli. Mają też szeroką gumkę na plecach i wypadki
        teraz zdarzaja się żadko. Ja też mam wiecznie coś od ubrania odcisniete smile
        A mam zamiar używać moltexów - jak się sprawdzą, ale wiem, ze w Polsce nie łatwo
        je dostać (to są pieluszki bardziej 'ekologiczne')
    • sylwia_zi Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 00:53
      jakbym siebie czytała dawno temu... juz w sumie.
      Pampers newborn były super z siateczką. Kolejny rozmiar bez siateczki -
      fatalny. Po zużyciu kupiłam huggies i szybciutko polubiłam znów pampersy.
      Huggies fatalnie przemakały. Teraz używam 3 pampersów, już 4 pakę jumbo, ale i
      te znów zaczynają ciec, niestety... Mysle, ze juz nic lepszego nie trafie. O
      tesco też slyszałam dobre opinie, ale pampers za kody kreskowe daje za darmo
      zabawki fisher prica wiec bedziemy tych na razie używać. Ostatnio zdrżały i
      jumbo paczka kosztuje 55 zł, buuu
    • maggie2229 pampers w Polsce 17.11.05, 08:37
      dziewczyny, ale mnie zdziwiłyście że za granicą newborny są do numeracji 3 smile
      okazuje się, ze my w Polsce tego szcześcia nie mamy;
      Newborn jest tylko 1 - w przedziale 2-5 kg - z tą super siateczką
      2 już nazywa się Mini - w przedziale 3-6 kg - juz bez siateczki wiec dzidzia
      oblepiona kupką sad
      3 już nazywa się Midi i to Seria Active Baby - z aloesem chyba, który na forum
      niektóre dziewczyny zdecydowanie odradzały z uwagi na uczulenie
      są jeszcze 4,4+,5,6 - też seria Active Baby
      no i 4,5,6 z serii Let's Go - ale dla mnie to daleka przyszlosc

zadalam pytanie na forum, bo wlasnie boje sie trochę tej 3 z uwagi na aloes,a z
      2 bez siateczki juz nie jestem zadowolona
      pozdr i dziekuje za odpowiedzi i czekam na kolejne Wasze opinie
      • guruburu Re: pampers w Polsce 17.11.05, 09:18
        tzn. tu new born 2 nazywają się mini a 3 midi, ale opakowanie to samo - żółte,
        więc ta sama seria i 2 miało siateczkę, czy trójka też nie wiem, bo nie
        uzywałam, ale podejżewam, ze też, bo to ta sama seria.
        Ja bym jednak proponowała Huggiesy - ja nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do
        super flexów. trzeba tylko dokładnie zakładać, ale to jak każde pieluszki, np.
        białe falbanki przy udach na zewnątrz i pemiętać, ze rozmiarówka jest trochę
        zaniżona.
        • agnieszkaela Re: pampers w Polsce 17.11.05, 10:18
          Dziewczyny "zagraniczne", a nie macie na mysli przypadkiem NEW BABY a nie New
          Born? To wlasnie zolta seria, jest rozmiar 1, New Born 2-5kg, a potem 2 mini 3-
          6kg i 3 midi 4-9kg. I ta seria jest rowniez dostepna w Polsce, co sprawdzilam
          w internetowych sklepach.
          I faktycznie lepsza niz Baby Dry,zielona seria.
    • jadis76 Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 10:01
      my też używamy 3 pampersa
      i jesteśmy bardzo zadowolone
      wcześniej używalyśmy na zmianę pieluszek dada z biedronki, ale one są super
      tylko na krótko
      natomiast na dluższe zalożenie np na noc pampersy są zdecydowanie lepsze
      zwlaszcza, że w nocy nie zmieniam już pieluszek tak często, żeby malej nie
      wybudzać jak sobie śpi np 5 godzin
      • miodzio_k Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 10:47
        My od początku używaliśmy Huggisów. Byłam bardzo zadowolona, przeciekły tylko
        raz. Ale faktycznie rozmiarówka musi być zaniżona, bo Julka jeszcze nie
        osiągnęła górnej granicy wagi a już były za małe. Chciałam spróbować Happy i...
        o jakże się zawiodłam. Przeciekły już chyba z 5 razy a używamy dopiero od 2 tyg.
        No i odparzenia. W nocy nie zmieniam Julii pieluchy zeby jej nie wybudzać (robie
        tak od początku) no chyba że zrobi kupkę, a ponieważ w nocy nie robi (ma prawie
        10 tyg a zrobiła kupe w nocy tylko 2 razy) to nie zmieniam. Noi niestety
        walczymy z odparzeniami. W huggisach nie miała ani razu. A tu od razu. Tak więc
        teraz musimy zmieniać pieluszki co ok. 2 h! Ale przynajmniej szybciej zużyję
        mega pakę. Teraz spróbujemy Dada albo Rosmanowskich. A jak się nie sprawdzą to
        wrcimy do Huggis. Teraz używamy rozmiar 5-9 kg.
        • guruburu Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 10:51
          fakt - to chyba chodzi o new baby... nie zwracałam uwagi. i tak wole huggisy
          obecnie. noc tez wytrzymuje, bo mala przestala w koncu w nocy kupkac.
          • malina.majka Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 11:45
            Faktycznie,agnieszkaela ma racje,ja po prostu nie przywiazalam wagi do nazwy
            lecz koloru i rozmiaru (bo zolte najlepsze) smile Pozdrawiamy,Malina i Maya
    • smeagoul Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 12:03
      my uzywamy lidl-CIEN zielone opakowanie. oraz happy bella 1. nier polecamy
      pampersów i huggisów- tych bez kubusia puchatka. tesco jescze nie uzywalismy ale
      tez słuszałam ze dobre sa.
      ania i Macius.
      • kaliaa Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 13:37
        my wczoraj przeszlysmy na huggisy 3 i poki co juz dwie mi przeciekly i mala
        miala kupke na plecach nie wiem zle zakladam czy jak? w kazdym razie w tesco
        jest promocja i paczka 78 sztuk kosztuje 39,99 zl takze chyba sie oplaca.
        Wczesniej uzywalysmy najpierw pampersow 1 i 2 a ostatnio huggisow wymiennie z
        tescowymi. Te tescowe sa naprawde niezle (zreszta tez kupilam w promocji paczke
        80 szt za 28 zl take fajna cena), jednak jesli chodzi o pieluchy tescowe to nie
        nadaja sie one na cala noc, bo sie tak brzydko zbijaja i twarde robia,
        natomiast na dzien kiedy sie czesciej zmiena sa ok. Planuje jeszcze wyprobowac
        cien z lidla ale nie wiem ktore kupic bo chyba sa dwa rodzaje tych lidlowskich?
        • smeagoul do kalia 17.11.05, 15:48
          Kup te zielone, takie duże pavzki po 56 sztul- z takim bobasem lezącym na
          brzuszku.Są naprawdę fajne i ja zakładam je własnie na całą noc- tak samo jak
          bella happy. a te zwykłe huggisy uzywamy w dzien- ale tylko do czasu az skonczy
          mi się paka i wiecej nie kupię- chyba ze te z kubusiem uchatkiem- one sa podobno
          lepsze od tych zwykłych.
          Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl
    • asia_mod Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 14:22
      My uzywamy pampers. Testowałam też huggies, ale nie są tak dobre, trzeba
      częściej zmieniać. Uważam, że są najlepsze.Mój Miłosz nosi 2 New Baby,był mokry
      jak założyliśmy mu większy rozmiar, więc wróciliśmy do 2. po za tym zbieramy
      punkty, ale raczej nie zmienimy już rodzaju pieluszek.
      • guruburu Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 15:41
        ja tam nie wiem, ale jak dla mnie czestotliwosc zmieniania nie zalezy od rodzaju
        pieluchy... jak nie ma kupy to ja i tak zmieniam co 2h. wyjatek to spacer, wtedy
        przerwa to 3, max 3,5h.
    • sdomitrz Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 16:09
      Dziewczyny, które zbierają punkty kupując Pampersy. Mam do Was pytanie - ile
      czekałyście na broszurkę? Mnie mija juz miesiąc od momentu zgłoszenia się i nic
      nie przysyłają.... czy mam się upomnieć?
      • sylwia_zi punkty pampers 17.11.05, 16:49
        hej,
        ja szczerze mówiąc nie pamiętam co i gdzie wysyłam, po prostu wysyłam wszystkie
        ankiety i coś tam przysyłają, a to skarpetki, a to etui z domestosa i
        broszurki. Ale do pampersa to chyba jeszcze w szpitalu poszło więc na broszurkę
        czekałam ponad dwa miesiące. Uzbrój się więc w cierpliwość.
        pozdrawiam
      • ninjo Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 17:23
        ja czekam na broszurke juz 1,5 miesiaca...

a co do pieluszek - uzywam pampersow od poczatku i jestem zadowolona. Raz
        zrobilam probe z Happy i mala miala od razu wysypke. Zniknela 2 dni po powrocie
        do pampersow.
        Ale to chyba jest bardzo indywidualne
        • sdomitrz Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 17:52
          My po wielokrotnych próbach wróciłyśmy do Pampersów. Próbowałam Huggisy, Bellę,
          pieluchy z biedronki i Rossmanna. Na forach wiele dobrego się pisało o
          oszczędności i jakości wszystkich tych pieluch, ale wszystkie przegrywają z
          Pampersem - szybciej nasiąkają, szybciej się robi ciężka gula między nóżkami i
          pupka staje się wilgotna (łatwo o odparzenia), częściej je zużywałam, a w
          wyniku wychodziły drożej niż pampersy.
          • asia_mod Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 17.11.05, 18:34
            Do mnie broszurka przyszła sama, po tym jak wypełniałam szpitalne ankiety.
            Pozdrawiam.
            • maggie2229 Re: jakie pieluchy 2-3 po newbornach najlepsze 18.11.05, 18:18
              wlasnie kupilam w Tesco Mega Pack Huggisów, 78 szt za 39,90, zobaczymy,
              oczywiscie sie podzielę wrażeniami...no i testujemy dalej...i caekamy na inne
              opinie

mi juz tez minal chyba m-c od zamówienia broszurki i nie dostałam jak na
              razie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka