Dodaj do ulubionych

Dałam jabłko ze słoiczka i...............alergia:(

19.12.05, 13:58
Mały moj ma zatwardzenie dosc ostre ,wczoraj dałam mu ze 2 łyzeczki jabłka
Gerbera,no i kupka poszła,ale poajwiło sie uczulenie na policzku,myslalamze to
przypadek,a dzis znow łuzeczka jabłka i ogien na policzku.Widze wiec ze i ten
jak moj pierwszy ma uczulenie na wit C sztuczna zawarta w słoiku sad
Obserwuj wątek
    • madelaine6 Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 19.12.05, 14:28
      No to niezle!
      Ja dalam mojemu normalnego jablka,ale zrobil
      dziwna kupe (chyba taka przejsciowa),natomiast na drugi dzien
      zrobil dwie!Niestety musielismy wstrzymac rozszerzanie diety,gdyz
      w weekend mial problemy pokarmowe (ssanie 2minuty a pozniej 5godzin
      nic i wieczorne placzki).
      Tez u nas klapa z tymi kupami,bo robi jedna na 3-4 dni,meczy sie
      bardzo,pruka i jest rozdrazniony,czesto robi tkie geste...
      • sdomitrz Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 19.12.05, 15:58
        Na jabłka też może mieć reakcję osoba, która jest uczulona na trawy lub zboża -
        czytałam ostatnio o tym w naszej poradni alergologicznej. Chodzi tu o tzw.
        alergię krzyżową.
        • aniapatryk Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 20.12.05, 08:49
          Patrząc na doswiadczenie z pierwszym to raczej witamina C,a reakcja krzyzowa na
          jabłka jest wiosną i latem kiedy kiwtnie brzoza lub sosna ,juz nie pamietam które.
          Moj starszy synek na ta sztuczna witamine C miał uczulenie az do roku,Cebion
          odpadał itp i kupowalismy owoce bez witamin.Musze teraz zobaczyc czy Hipp albo
          Bobo Vita nie ma czasem takich.
          Kasiu u nas tez gęsta kupka,naprawde gesta,az jestem w szoku,dziecko sie meczy sad
          • ilonaak Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 20.12.05, 13:37
            Aniu, co to znaczy ogien na policzku? Wczoraj pierwszy raz dalam mojej corci
            soczek jablkowy. Moze w sumie ze 2 lyzeczki. Nie wiem ile z tego polknela a ile
            wyplula. Dzis rano zauwazylam ze Mala sie rumieni na jednym policzku, a przy
            wnikliwszych ogledzinach widac nawet jakby male pajaczki na polisiu. Myslalam
            ze moze lekko odmarzla na spacerku. Sama juz nie wiem. Powiedz jak u Was
            objawia sie ta alergia?
            Ilona
            • aniapatryk Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 20.12.05, 14:51
              tak jesli to jest chropowate to jest alergia,długo bedzie to schodzic.Tak to
              wlasnie wyglada taki rumien,pojawia sie kiedy dziecko dostanie silny
              alergen.natłuszczaj to
              • mamahanki Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 21.12.05, 14:55
                to wy juz dajecie takie rzeczy?
                • aniapatryk Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 21.12.05, 14:58
                  Nie ogolnie nie daje,ale chcialam sprawdzic czy podziała na kupke.po 4 m-cu
                  zaczne wprowadzac owoce i warzywa
    • annq27 Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 21.12.05, 19:15
      no wlasnie... przeciez wrzesniowe dzieci nie maja jeszcze skonczonych 4 miesiecy, to dlaczego juz wprowadzacie nowe smaki????? a jak alergicy to i 6 miesiecy na piersi samej powinny byc. po co im szkodzic?
      • mloda25 Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 21.12.05, 19:57
        No wlasnie, tez bylam bardzo zdziwiona ze tak wczesnie.
        • mijaczek Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 22.12.05, 05:57
          WHO zaleca by do 6 m-ca nie podawac nic poza mlekiem matki...nie wiem jak jest w
          przypadku mieszanek, ale tez za wczesnie dziecko nie powinno poznawac nowych
          smakow... dajmy oseskowym brzuszkom dojrzec do trawienia.
          • lolita27 Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 22.12.05, 13:31
            Niestety wiele mam musi zaczac dawac inne pokarmy niz mleko wczesniej gdyz
            wracaja do pracy i ciezko odciagnac mleko na 8-9 godzin....

Ja daje mojej Zuzi jabluszko (surowe) od 3 dni i z dnia na dzien widze ze
            policzki coraz bardziej czerwone, tez wczoraj myslalam ze to od spacerku,ale
            widze ze chyba nie. Dzis jabluszka Zuza juz nie dostanie.... a tak mi ładnie
            buzie otwierala... tak sie smiala... smakowalo jej....
            I tak planowalam wybrac sie do lekarza, bo dostala plamek na buzi i jej nie
            schodza..
            pozdrawiamy
            • aniapatryk Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 22.12.05, 14:05
              trzeba moze poprostu spróbowac utrzec jabłuszko,lub znalezc bez zadnych dodatków
              np.sztucznych witamin,nie wiem czy Hipp nie ma takich.Ja narazie lecze buzke i
              wstrzymuje pokramy inne niz mleczko
    • sylwia_zi Re: Dałam jabłko ze słoiczka i...............aler 22.12.05, 23:04
      moja mała już od 4 grudnia je jabłuszko, urodziła się 29 sierpnia.
      Po tyg ucierania zaczęłam dawać Hippa jabłuszko, potem nasz gastroenterolog
      zalecił mieszać tego Hippa z kaszką sinlac. To nie ma byc posiłek, ale
      przekąska, właśnie po to aby nie była głodna jak pójdę do pracy na pół etatu bo
      o butelce nie ma mowy.
      Myślałam że jabłko rozluxnia stolce, było tak pięknie, mała załatwiała się
      nawet 4razy dziennie, a ostatnio miała 5 dni przerwy i "urodziła" plastelinkę
      dopiero po czopku glicerynowym. Nie wiem, być może dlatego, że brałam
      antybiotyki. Nie sądze aby kaszka z jabłkiem tak ją zatwardziły. W każdym razie
      darła się tak jak tą kupę robiła jak nigdy w zyciu. Nigdy mi tak dziecko nie
      płakało.
      Na szczęście nie ma żadnej wysypki.
      Ale martwię sie o te zatwardzenia...
      a może to efekt tego że olałam diete matki karmiącej??? i jem ostatnio nawet
      chipsy... nei wiem.
      • aniapatryk do sylwii 23.12.05, 15:23
        Moj starszy miał po Sinlacu zatwardzenie
        • mijaczek Pytanie techniczne! 23.12.05, 18:49
          A czemu po prostu nie dajecie dzieciom mleka typu Bebiko czy jakies inne?
          Przeciez tu nie chodzi o wasz powrot do pracy tylko o dosc niedojrzale uklady
          trawienia...
          • asia_mod Re: Pytanie techniczne! 23.12.05, 23:59
            Mój Miłosz je już jabłuszko, surowe troszkę podgrzane na parze. Pije też soczek
            jabłkowy bobo frut, nie ma na szczęście uczulenia. nowe smaki mu bardzo
            smakują, dawałam tez już trochę kleiku ryżowego. lada dzień wprowadzę sok
            marchwiowy, a po świetach ugotuję pierwszą zupkę. fajny to czas wprowadzanie
            nowych smakow. pozdrawiam
          • sylwia_zi Re: Pytanie techniczne! 27.12.05, 20:29
            bo dostaje cyca.
            a poza tym jestem pod opieką gastro. I tak ustaliliśmy skoro mała nie chce
            butli z moim mlekiem.
            Nie powiem ze lekarz był szczęśliwy z mojej decyzji czy ja pochwalał, ż etak
            szybko nowości wprowadzam. Ale faktem jest, że muszę pracować, a nie zakatuję
            opiekunki łyżeczką i moim mlekiem, skoro mała tak pałaszuje słoiki.
            A cyckiem zamierzam karmić jak najdłuzej.
        • sylwia_zi Re: do sylwii 27.12.05, 20:25
          chyba masz racje... od dwóch dni daję samo jabłko, może ją ciut przeczyści.
          I znów sinlac, nie wiem czemu, ale wolę słuchać pana doktora, skoro tak
          wcześnie wprowadzam inne niż cycek jedzonko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka