Dodaj do ulubionych

proszek do prania

03.01.06, 10:28
Czy wciąż używacie do prania specjalnych proszków dla niemowląt? Od kiedy
można używać proszków dla dorosłych?
Obserwuj wątek
    • kasikk Re: proszek do prania 03.01.06, 10:33
      ja kupiłam jelpa 5 kilo i jeszcze poł mam - to używam smile)
      • tin_t Re: proszek do prania 03.01.06, 10:43
        właśnie miałam o to pytać z tym Jelpem, bo kupiłam 5,4 kg w sierpniu i jeszcze
        mam. ale używam płynu do płukania dla dorosłych już.
        • kasikk Re: proszek do prania 03.01.06, 10:49
          ja dalej płuczę 2 razy i prasuję dla zmiękczenia
          jakoś wolę jeszcze poczekać, bo ja alergiczka i trochę się boję...
          • asia9617 Re: proszek do prania 03.01.06, 11:06
            Ja od samego początku używam płynu do prania dla alergików o nazwie "Booster"
            jest to normalny płyn dla dorosłych, jest super ładnie pachnie a co
            najważniejsze mała nie ma uczulenia na niego a ciuszki w nim wyprane są
            mięciutkie,więc płynu do płukania nie używamsmile
            • ninjo Re: proszek do prania 03.01.06, 11:32
              ja na poczatku uzywalam plynu lovelli, ale mala po urodzeniu miala pokrzywke,
              wiec profilaktycznie kazali mi przejsc na platki mydlane (tragedia!). Pokrzywka
              szybko zniknela, ale na lovelle wrocilam dopiero po 1,5 miesiaca. A od kilku
              tygodni piore w Vizirze Sensitive i wszystko jest ok.
              • madelaine6 Re: proszek do prania 03.01.06, 11:57
                Ja juz od miesiaca piore w normalnym proszku+dodatkowe
                plukanie i nic sie nie dzieje.
          • smeagoul Re: proszek do prania 03.01.06, 12:51
            ja od samego początku piore wproszku vzir sensitive a płucze w żłótym lenorze-
            wogóle nie uzywałam proszków typu lowella, jelp i płynów do płukania dla dzieci
            i jest ok. Nastawiam tylko program z intensywnym płukaniem.
            Ania
    • nie_zapominajka1 Re: proszek do prania 03.01.06, 12:06
      Piorę w proszku Jelp, nie używam płynu do płukania. Prasuję, jeśli coś jest
      pogniecione i nieładnie wygląda.
    • miodzio_k Re: proszek do prania 03.01.06, 12:57
      I ja piore od początku w zwykłym Sensitive i program z intensywnym płukaniem.
      Płyn do płukania tez sensitive. Wszystko u nas ok.
      • ilonaak Re: proszek do prania 03.01.06, 15:49
        ja uzywam persil sesitive w plynie. ciuszki ladnie po nim pachna.
        • maggie2229 dziewczyny,ale macie fajnie 04.01.06, 09:27
          ojej,ale macie fajnie, zazdroszcze tym, ktore myslą o zmianie na zwykly proszek,
          my niestety i Lovelle i Jelpa odrzucilismy z uwagi na alergie,azs - akurat skora
          byla najladniejsza u mojej malej pod pieluszka, reszta wysypka - wiec to wina
          proszku albo wody

juz od ponad 2 m-cy piore w platkach mydlanych-rozrabiam to badziewie i wlewam
          do pralki,ustawiam dlugie pranie+podwojne plukanie+potem jeszcze raz plukanie
          juz w wannie z gorąca wodą (pralka plucze zimna woda)...i dopiero od tygodnia
          kolezanka, ktora miala tez takie delikatne dziecko polecila po prostu po raz
          drugi wlaczac pralke juz na krotkie pranie bez wody..i to traktowac jak plukanie
          w cieplej...choc oszczedze troszke rece,a pradu i wody troche wiecej wyjdzie

oczywiscie potem jeszcze dokladne prasowanie...ale "kto mówił, ze bedzie letko"

ale wam zazdroszcze...moze jak zniknie alergia,to sprobuje jeszcze raz Lovelle
          czy Jelpa-leza cale paczki uzyte tylko po 1-2 razy...
          • maggie2229 Re: dziewczyny,ale macie fajnie 04.01.06, 09:28
            oczywiscie na któtkie pranie..juz bez proszku, samą wodą...hi,hi,ale
            napisałam,pranie bez wody,hi,hi...
    • aneczka8 Re: proszek do prania 04.01.06, 11:48
      wiecie co, a ja nie ryzykuję. Piorę albo w Loveli (proszek nie płyn) albo w
      Dzidziusiu (tu preferuję płyn do prania). Położna w szkole rodzenia uczulała nas
      na tę kwestię - wszelkie proszki "dla dorosłych" jednak mają inne składniki,
      nawet te sensitive nie są odpowiednie dla maluszków takich jak nasze. No i
      własnie Lovela, Jelp czy inne (Dzidzius itd) są specjalnie dla dzieciaczków (
      nie zawierają takiej chemii jak zwykłe). Wiem, wiem, cenowo to bez porównania
      choć Dzidziuś - mój ulubiony wychodzi cirka 5 PLN/750 ml a starcza na 10 prań.
      Aha, la mnie także te "dorosłe" proszki i płyny do płukania (szczególnie Lenor)
      mają zbyt intensywny zapach.
      Pozdrawiamy,
      Ania i Zuzia
      --
      A to nasz Zuziaczek: www.zuzaa.bobasy.pl/
      • asia_mod Re: proszek do prania 04.01.06, 12:18
        Ja od samego początku używam proszku, w którym my opierzemy swoje ubrania.
        zresztą rzeczy małego piorę w pralce razem z naszymi. Wcześnie prałam w
        vizirze, a teraz mam persil sensitive. Podoba mi się jego delikatny zapach.
        Płuczę w Lenorze, lub Silanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka