Dodaj do ulubionych

08.01.2006

08.01.06, 10:15
No to dzisiaj ja rozpocznę dzień smile. Za chwilę jedziemy na giełdę po komodę,
którą zamierzamy wstawić do pokoju naszej córci. A w taki słoneczny dzień aż
chce się biegać po dworze. W ogóle ostatnio mam przypływ energii i mogłabym
góry przenosić. A moja dzidzia - chociaż podobno bardzo ruchliwa - nie daje
mi jeszcze zbyt wielu kopniaków. Ledwie ją czuję, czasami wcale, strasznie
się denerwuję. Wiem, że pewnie jeszcze będę miała dosyć kopniaków, ale NIECH
KOPIE, będę spokojniejsza. No i łupie mnie w krzyżu, sama nie wiem czy to
normalne. Może przez to, że tak strasznie brzuszek mi wyszedł w tym tygodniu?
Obserwuj wątek
    • antwa Re:do mia 80 08.01.2006 08.01.06, 10:55
      Witam Cię bardzo serdecznie,
      rychło dzisiaj wstałaś,mnie energia juz tak nie rozpiera. Jestem w 31 tygodniu
      ciąży,co oznacza,że jestem troszkę kątem na tym forum ,bo termin mam na marzec
      smile a tu same Majówki. Mam jednak nadzieję,że nikomu to nie przeszkadza.U Was
      jest jakoś tak przytulnie.Może dlatego,że tak jak ja jesteście z Bydgoszczy.
      Piszesz,że Twoja dzidzia nie daje jeszcze zbyt wielu kopniaków ale tym się nie
      martw.Wiem,wiem łatwo powiedzieć! Sama bardzo się denerwuję,gdy moje maleństwo
      nie daje znaków życia. W takich momentach staram sie zawsze pamiętać o tym,że
      wyniki mam dobre a na usg serduszko bije wg odpowiedniego rytmu. Niech Ci tylko
      nie przyjdzie do głowy porównywać sie w tej kwestii z innymi kobietami,bo każde
      dziecko jest inne.
      Mam nadzieję że zakupy się udałysmile
      Ja wczoraj z mężem biegłam za ciuszkami dla maleństwa. Kupiłam tylko body i
      koszulkęsad Jak tak dalej będe wybierać,to moje maleństwo zostanie bez ubranka
      wink Nie wspomnę już o tym,że nie mamy jeszcze rzeczy do pielęgnacji naszej
      córeczki a czas nagli.
      Pozdrawiam Cię gorąco i życzę miłego dzionka,
      Ania
    • larakrofft Re: 08.01.2006 08.01.06, 11:12
      czesc dziewczyny
      mi też malenstwo nie chce fundowac kopniaków dziś 20t
      pozatym pogoda ładna wiec dzień bedzie udany.
      wczoraj byliśmy u znajomych i sporo czasu w drodze spedziłam i byłam zmeczona
      tak ze po 22 położyłam sie spać ale za to dziś sie wyspałam.
      miłego dnia smile
      • pszczolka2 Witam majówczki:) 08.01.06, 11:42
        U mnie za oknem słoneczko świeci, choć mroźnosmile
        Kuzynka z mężem przyszła do Nas około 22.20 a wyszli o 3.15 tak więc do wyrka
        położyłam się koło 4smile a wstałam o 8.30 co znaczy, że nie za bardzo sobie
        pospałam. Jestem już po śniadanku, teraz witam się z Wami i chyba? zamierzam
        się zaraz na chwilke położyć - kto wie może uda Mi się zasnąćsmile
        Syneczek od rana bardzo aktywny fizycznie z czego się ciesze, jakby nie było to
        już 23tcsmile Mia nie przejmuj się, Ja zauważyłam, że jeden dzień daje ładnie w
        kość a nastepnego dnia jest bardzo delikatny rusza się jak mucha w smole hihi.
        Mam nadzieje, że zakup komody się udasmile
        Dobrze, znikam na jakiś czas - narazie...

Pozdrawiam,Ola
    • pszczolka2 Witam majóweczki:) 08.01.06, 11:41
      U mnie za oknem słoneczko świeci, choć mroźnosmile
      Kuzynka z mężem przyszła do Nas około 22.20 a wyszli o 3.15 tak więc do wyrka
      położyłam się koło 4smile a wstałam o 8.30 co znaczy, że nie za bardzo sobie
      pospałam. Jestem już po śniadanku, teraz witam się z Wami i chyba? zamierzam
      się zaraz na chwilke położyć - kto wie może uda Mi się zasnąćsmile
      Syneczek od rana bardzo aktywny fizycznie z czego się ciesze, jakby nie było to
      już 23tcsmile Mia nie przejmuj się, Ja zauważyłam, że jeden dzień daje ładnie w
      kość a nastepnego dnia jest bardzo delikatny rusza się jak mucha w smole hihi.
      Mam nadzieje, że zakup komody się udasmile
      Dobrze, znikam na jakiś czas - narazie...

Pozdrawiam,Ola
      • pinik Re: Witam majóweczki:) 08.01.06, 14:10
        Hej,

czytam codziennie to forum i zauwazylam, ze wy gotujecie takie super potrawy!
        codziennie jakies wymyslne rzeczy! O ktorych ja nawet nie snie, zeby je zrobic.
        Moze troche przez to, ze mam trzyletniego synka (ktory i tak nic nie chce jesc)
        i nie bardzo czas na stanie w kuchni, dlugie zakupy itd. Zawsze staram sie,
        zeby potrawe sie w miare latwo i szybko robilo (co nie znaczy, ze siegam po
        same gotowce, jak wiekszosc moich niemieckich kolezanek!).
        Wczoraj, pod waszym wplywem, zaczelam wieczorem wertowac ksiazki kucharskie smile

Zachecilyscie mnie do zrobienia tych kotletow z jajek. Przypomnialo mi sie tez,
        ze moja babcia robila takie kotlety z kapusty, ktore kochalam. Smakowaly jak z
        miesa (ktore b. lubie). Moze znacie na nie przepis??? Babcia nie zyje i zaluje,
        ze nie mam od niej tego przepisu.

My dzis idziemy do moich rodzicow na obiad (jak co niedziele) i juz sie ciesze,
        bo mama robi takie prawdziwe, domowe, polskie obiadki. I nic sie nie musze przy
        nich napracowac (tylko sprzatam wszystko po obiedzie). Oj, jak fajnie!!!!
    • mysza_33 Dziś znowu ciastka Pszczółki, która zapewne śpi ;) 08.01.06, 14:42
      CZeść dziewczyny. Małżon zawiózł mnie dziś do rodziców, z czego jestem b.
      kontenta i sam pojechał gdzieś w dal... Mamy więc czas wyłącznie dla siebie.
      Witam się więc i zaraz zmykam na pogaduchy z mamą i tatą smile Pszczółko śpij, bo
      niewiele spałaś, a organizm musi się zregenerować. Znowu mam zamiar robić Twoje
      piwne rogaliki - już mama tam je gniecie. Weszłam specjalnie, by ten przepis
      spisać smile)))...
      Pinik ja co prawda nie znam, jak robi się kotlety z kapusty, mam przepis na
      kotlety z grochu, ale jeszcze nie robiłam, za to mój mąż chwali sobie bardzo
      moje kotleciki mielone z... płatków owsianych! Maczam je jak pulpety w sosie
      pieczeniowym Knorra i on nigdy nie wie, że tam nie mam mięsa, hi, hi...
      Nic to gonię do tych rogalików i powideł. Mniam.
      Pozdrawiam wszystkie majówki i zaglądające do nas marcówki wink
      • pszczolka2 Wyspałam się za wszystkie czasy:) 08.01.06, 15:45
        Jak w tytulesmile)) jestem wypoczęta, brakowalo Mi barrrrrrrdzzzzzzooooooooo snu.
        Wstałam koło 15 jestem już po wczorajszych gołąbkach z pełnym brzusiem i zaraz
        idę do parku z mężem i suczką dotlenić mojego syneczkasmile
        Wiem, że spacer Mi dużo pomoże bo przez wczorajsze pichcenie nie udało Mi się
        wyjść nawet na chwileczkesad a wtedy czuje się jakby brakowało Mi powierza!
        W takim razie nic tylko zacząć się ubierać.

Pinik (chyba) mam w domku gdzieś taki przepis w moim ulubionym segregatorze,
        postaram się poszukać ale nie obiecuje, że to będzie dzisiajsmile

Myszko, ciesze się, że moje rogaliki tak smakują, Ja też zamierzam w tym
        tygodniu pobawić się w cukiernie hihi. Zastanawiam się tylko co zrobić, mam
        tego dużo a wszystko pysznie smakujesmile

Uciekam zrobić cosik koło siebie i dotlenić troszeczke umysłsmile)) Zaraz jak
        wróce poklikam sobie o ile mąż mnie nie uprzedzi - mam nadzieje, że nie. Choć w
        domu jest jeszcze laptop każdy zdecydowanie woli komputer w normalnej
        postacismile))

Pozdrawiam,Ola
        • anja.t Re: Wyspałam się za wszystkie czasy:) 08.01.06, 16:18
          A ja sobie pobiegałampo sklepachsmile Wstyd takw niedzielę, ale niestety w
          tygodniu nie mam czasu. I przynajmniej miałam okazję wrzucić coś do puchy WOŚP.
          A na obiadek dziś było: hranolki, smażeny syr, tatarska omacka i oblocha. Jak
          toś kiedys był na Słowacji albo w Czechach to wieo co chodzismileNo i mam
          popołunie o byczenia sięsmile
        • mysza_33 Jesteśmy żarłokami ;-) 08.01.06, 20:31
          znaczy ja i mój synuś. Twoje rogaliki piwne (bo ja piwo najbardziej lubię chyba
          w tej postaci wink) już od ponad 4 godzin na stole, znacznie uszczuplone. Zjadłam,
          a raczej zjedliśmy ich najwięcej z całej rodziny smile))). Tym razem zawijało mi
          się je znacznie lepiej. Jeszcze parę miesięcy ciąży i dojdę pewnie do niezłej
          sprawy. Te kotlety z kapusty może też kiedyś spróbuję zrobić.
          Zaraz wyjeżdżamy w drogę powrotną do domku, papatki i do jutrak

Mysza i Iruś
    • patrycjabl79 dzien lenistwa:) 08.01.06, 16:19
      czesc majowkismilesmile
      dzis leniuchowanie na maxa, nawet nie mysle o wyjsciu z domu
      nadrabiam caly zabiegany tydzien

wczoraj nawet nie mialam czasu zajrzec do kompa a co mowic wpisac co u mnie
      zakupy chyba 5h, maz jak nigdy szalal ale bylo warto np pumy z 60 na 20 funtow,
      spodnie mexxa z 55 na 9
      zawsze to ja dominuje no ale stan juz nie pozwala na zakup tych wszystkich
      pieknych ciuszkow dlatego poprostu przystopowalam
      ale za to na dzidzie juz mam cala szafe, wczoraj w mexxie kupilam chyba 12
      ciuszkow takie ogromne przeceny np z 20 funtow na 3-5, kupilam super kurteczki
      unisex, skarpetki, czapeczke i bluzeczki
      ale to frajda
      wieczor spedzilismy ze znajomymi - nawet pol piwka wypilam, poszlismy spac
      chyba o 1

a dzis juz o 8 wpadla psiapsiolka na kawke po nocce i tak sie zasiedziala do 1
      maz zrobil rosolek a teraz leniuchujemy na kanapie przed tv, ogladamy owsiaka -
      dobrze ze chociaz mamy wszystkie polskie programysmile

ok uciekam znowu na lozio, maluszek jakis cichy dzisiaj, moze ta typowa ang
      pogoda tak na niego wplywa
      deszcz pada od rana, brrrr

Milego popoludnia, zajrze wieczorkiem
      • mia80 Już po zakupach 08.01.06, 17:16
        Komoda już zamówiona, przy okazji upatrzyliśmy fajny wózek i łóżeczko, ale z
        zakupem jeszcze się wstrzymamy.
        Podajcie dziewczyny te super przepisy - nigdzie ich nie wiedziałam, a też
        chętnie wsunę rogaliki. W ogóle na słodkie mam straszną chętkę smile
        Antwa - witaj serdecznie, cieszę się, że nas znalazłaś, witamy w Majóweczkach,
        Marcóweczki też u nas mile widziane. Na którego masz termin?
        • antwa Re: Już po zakupach 08.01.06, 21:22
          Witam ponownie,
          termin porodu mam na 16 marca czyli jeszcze dwa długie miesiące w oczekiwaniu
          na nasze maleństwo. Dzisiaj troszkę zaopatrzyłam naszą córeczkę w parę
          ciuszków. W Tesco jest spora obniżka na ubranka dla maluchów. Za grosze można
          wybrać super ciuszki.Najbardziej spodobała mi się kolekcja z bałwankiem firmy
          Agmes.Skompletowałam sobie z tej serii kaftanik, body i śpioszki.Naprawde super
          to wygląda!!!
          Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
          Ania
    • szprotka6 Re: 08.01.2006 08.01.06, 16:59
      Witajcie!Kilka dni mnie nie było-ale po pracy to się idę zawsze zregenerować
      albo ktoś wpadnie do nas i nie ma czasu już na posiedzenie przed kompem...Ale
      dziś niedziela-slonko wielkie-uwieeelbiam!W dodatku dziś od rana szprot mały
      kopie jak jeszcze nigdy dotąd-nie pozwala mi o sobie zapomnieć smileNareszcie!
      Pszczółko i Pinik!Dzięki za "odgrzanie" starych przepisów!Zapomniałam już o
      tych kotletach, ale już ochota mi na nie przyszła. Pinik-podaję dla ciebie
      przepis na kotlety z kapusty włoskiej:kapustę w czastkach ugotować, posiekać,
      dodać 1 surowe jajo, 3 łyżki bułki tartej i przyprawic. Panierowac w bułce i
      smazyć. Aha-do jajecznych kotletów zawsze dodaję 1-2 ząbki czosnku, cebulę
      posiekaną-jedną podsmażon a i jedną surową-pycha.Wegety w kuchni nie uznaję,
      ale przyprawiam czymś co akurat i zapachnie z ziół i przypraw.Ania.t-smażeny
      syr i hranolki-pyyyyycha, ale jakie to kaloryczne-tylko raz na czas sobie na
      coś takiego pozwalamsmile pozdrowienia gorące!
      • pszczolka2 Już po spacerku. Mróż okropny, ale warto było:) 08.01.06, 17:31
        Naprawde zrobiło Mi się dużo lepiej, teraz jakoś funkcjonujesmile
        Jak doszliśmy do parku pomyślałam: szkoda, że nie wzieliśmy aparatu, drzewa
        wyglądają poprostu pięęękknie, a ciężarówka wyglądałaby na lonie natury całkiem
        nieźle hihi, no cóż sklerozasmile

Anja, jedzonko miałaś dzisiaj super. To nic, że w niedziele latasz po sklepach,
        jak nie ma kiedy to dobra i niedziela, więc nie przejmuj sięsmile

Patrycjo, macie super przeceny, chyba poproszę Ciebie kiedyś o zakup czekoś
        fajnego a pewnie tańszego u Was, to przesłałabyś Mi - o ile mogłabym prosić?
        Widze, że piwoszka z Ciebie hihi. U Nas na szczęście bez deszczowo.

Mia fajnie, że kompda już zamówiona, coraz to więcej Nas zaczyna robić
        konkretne zakupy, wnet wszystkie będziemy mieć dom pełen wyprawkismile

Szprotko, co to za obijanie się? Potem nadrabiasz ale nie wiesz co tracisz
        każdego dnia: dobry humor, przepisy i miłe towarzystwosmile)) Skoro Ty mnie
        wyręczyłaś w przepisie nie muszę już szukac - dzięki bardzosmile A co do
        jajecznych kotletów spróbuje i tak, pewnie też bardzo pyszne.

Zrobiłam sobie herbatke cytrynka + miodzik, właśnie kończe pić, aż cieplej na
        serduszkusmile Dobra idę buszować po allegro, może znowu coś wypatrze...

Pozdrawiam,Ola
        • patrycjabl79 Nie ma sprawy.... 08.01.06, 19:12
          nie ma problemu pszczolko,
          poniewaz kocham zakupy - paczke masz zapewnionasmilesmile ja niestety jestem jeszcze
          ograniczona kolorem, kupuje ciuszki zarowno dla dziewczynki jak i chlopca
          jutro usg a wiec nadzieja na poznanie maluszka a wtedy to dopiero zaszaleje!!!

chyba przesadzilam z jedzonkiem dzisiaj, uffff, czuje sie jak prawdziwa kobieta
          w ciazy ale jakis 8-9 m-csmilesmile te slodycze - czyzby dziewczynka???smile

ok, ale teraz juz po kolacji ( maz przyniosl do lozeczka) i nie ma mowy na
          wieksze obzartwo, ale bedzie ciezko bo u mnie dopiero po 18.

Milego wieczoru kolezanki!!!
          • pszczolka2 Dziękuje Patrycjo:) 09.01.06, 09:20
            Jak coś to się odezwe na mailasmile

Pozdrawiam,Ola
        • pinik Re: Już po spacerku. Mróż okropny, ale warto było 08.01.06, 22:05
          hej,

dzieki za przepis na te kotlety z kapusty!!!

Teraz sie tylko zastanawiam, ktora to kapusta jest pekinska.... Taka jakby
          salata chyba.... Wydawalo mi sie, ze babcia robila to z normalnej, ale moze to
          mi sie tylko wydawalo i moze tez jesli tak, to tez nie ma za duzego znaczenia.

Musze sobie te kotlety zrobic.

Dzis bylam u rodzicow (jak co niedziela) i mama tak na mnie spojrzala, jak
          siedzialam i mowi: "Kurcze, Pinka, w ktorym ty to miesiacu jestes??? Twoj
          brzuch juz wyglada, jakbys miala lada moment rodzic!"....
          No tez mi sie tak wydaje, ale teraz to juz zalamana jestem smile

Z pierwszym dzieckiem jakos wolniej brzuch rosnie (wiem to tez od kolezanek).
          Boje sie, co to bedzie! Po pierwszym dziecku tez juz przytylam jak.......
          Oj, oby teraz sie to zle nie skonczylo!!! smile

Czy Wam ostatnio tez tak brzuchy eksplodowaly???
          • szprotka6 Do Pinik 09.01.06, 19:21
            Pinik-wloska kapusta to ma być a nie pekińska.Wloska jest taka pomarszczona
            bardzo.Moze da sie tez z pekińskiej albo innej ale ja nic o tym nie
            wiem smile,ppaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka