Dodaj do ulubionych

warszawianki, czy wybieracie już powoli szpital?

09.01.06, 17:49
ja jestem kompletnie zdezorientowana. może wy macie już jakieś swoje typy.
chciałabym uniknąć nacinania krocza bez uzasadnienia, jak również porodu
silami natury za wszelką cenę. jednym słowem chodzi mi o rozsądny, fachowy ale
i przyjazny personel. i koszty, które nie zwalają z nóg.
podzielcie się swoją wiedzą, proszę
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anja.t Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 09.01.06, 17:52
      Ja się już od jakiegoś czasu rozglądam, czytam. I na razie nie wiem gdzie będę
      rodzić. Na pewno nie na KArowej, bo odeślą. Żelazna ostrasza mnie cenami i swą
      ideologią. A reszta... myślę jeszcze.
      • emmilka Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 20.01.06, 08:39
        Przepraszam, ze sie wcinam - o jakiej ideologii piszesz? wlasnie mysle nad
        Zelazna - bo mam blisko, podobnie jak na Inflancka (ale tam straciłam poprzednia
        ciąże i mam uraz)

pozdrawiam
        Em
    • agus-ka Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 09.01.06, 17:59
      Ja myślę o szpitalu Dzieciątka Jezus na pl. Starynkiewicza lub o szpitalu na
      Solcu. Nie wiem który jest lepszy.
      Żelazna odstraszyła mnie cenami, podobnie szpital na Madalińskiego
      • anja.t Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 09.01.06, 18:00
        Ciekawe czy nie spotkamy się w któryms ze szpitalismile))))))
        • agus-ka Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 10.01.06, 15:07
          Anja
          skoro mieszkamy dosć blisko siebie to są spore szanse. Tyle, że Ty termin masz
          na początek maja, ja na koniec, ale wiesz jak to bywa z terminamismile)
          • anja.t Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 10.01.06, 15:09
            No to akurat z toba cięzko mi się będzie spotkać. Ale moze potem na jakimś
            spacerku....
            • agus-ka Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 10.01.06, 15:11
              Bardzo chetnie. Miło by było spacerować z inną mamą Majówką
    • anius26 Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 09.01.06, 20:11
      Prawdę mówiąc cały czas się zastanawiam nad szpitalem i dochodzę pomału do
      wniosku, że tak naprawdę to nigdzie nie jest dobrze. Tu za drogo, tam opieka
      nie taka jakby się chciało, jeszcze gdzie indziej obskurne sale - koszmar
      hihihi. A tak na poważnie to myślę o Żelaznej, bo z tego co czytałam na necie,
      to on ma jeszcze najlepsze opinie pod względem opieki medycznej i położniczej,
      zarówno podczas porodu jak i po. Koszty faktycznie są niemałe, ale w sumie
      można na to przeznaczyć kasę z becikowego smile
    • an282 Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 09.01.06, 22:08
      cześć Majóweczki, ja wam szczerze powiem mam ten sam problem, ale co nieco mogę
      powiedzieć od siebie. sześć lat temu rodziłam synka na madalińsiego i szczerze
      powiedziawszy bardzo go odradzam, nie będę wam opisywać ale było naprawde
      niemiło, na Starynkiewicza cztery miesiące temu rodziła maja przyjaciółk i była
      naprawde mile zaskoczona opieką przed i pourodzeniową, jedynym mankamentem są
      małe sale i jej przypadł korytarz ale i tak była bardzo zadowolona,jest też
      tanim szpitalem, szpital na żelaznej jest bardzo prorodzinny, ale trwa tam
      remont ktory ma być jeszcze długo i jest dość głośno no i niezbyt czysto, ale
      ponoć opieka jest ok, ale w krytycznych przypadkach odsyłają do innych
      szpitali, ja chyba wybiorę solec z tamtąd jest mój lekarz dr. Wawrzyniak,
      szpital jest dość kameralny jeżeli chodzi o położnictwo i ma fachowy sprzęt, ma
      b. dobre opinnie w necie, jeżeli macie jeszcze jakieś ciekawostki to piszcie
      koniecznie
      • xixx Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 10.01.06, 11:00
        Na Madalinskiego podobno otworzyli nowu odzial noworodkowy i jest podobno bez
        porownania lepiej, mowię "podobno" bo wiem to tylko z czyichs relacji, mam w
        planach przejsc się tak, moze jutro, mieszkam zaraz obok. Cały czas myślę o
        porodzie w Damianie, choć ceny odstarszają ale z drugiej strony akurat na to
        jestem w stanie wydać więcej i jak na razie tylko tam czuję, że będzie ok, poza
        tym jak na razie wszytstko wskazuje na cc, i tam robił by ją moj lekarz znany z
        dobrze wykonywanych cc, trochę się już gubię i jeszcze ostatecznie nie zdecydowalam.
        • guciom Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 10.01.06, 16:16
          czesc dziewczyny ja 2.5 roku temu rodzilam na Starynkiewicza, niestety mialam
          te "przyjemnosc" przelezec tam na patologii 5 tygodnii i musze przyznac, ze
          gdyby nie opieka poloznych i lekarzy (dobrych specjalistow) to chyba
          oszalalabym, jedynym mankamentem byli pediatrzy juz oczywiscie po porodzie
          dzidziusia, ale z tego co przeczytalam powyzej musieli sie zmienic bo podobno
          jest juz OK,

a wiec w maju rodze ponownie na Starynkiewicza,
          pozdrawiam,
          Magda
          • kkatie xixx 11.01.06, 09:03
            jak juz bedziesz po 'obchodzie' na madalinskiego, prosze daj znac jak to
            wyglada. i tak mam zamiar tam rodzic, bo moj lekarz tam pracje od stycznia
            zeszlego roku i wlasnie zaraz po tych wszystkich remontach tam przeszedl. jest
            zachwycony. ale wole tez opinie obiektywna wink
            • xixx Re: xixx 11.01.06, 10:25
              Odpowiem Ci prwdopodobnie do końca tygodni, wybiorę się tam jutro lub piąteksmile
    • xixx Byłąm na 12.01.06, 15:43

• xixx Byłam na Madalińskiego 12.01.06, 15:48
        Dziś przeszłam się na \Madalińskiego, mieszkam zaraz obok a że jestem na
        zwolnieniu chwilowo, wykorzystaam ten czas, żeby obejrzeć ten szpital.
        Faktycznie jest nowiuteńki odział noworodkowy, ta nowa częśćst naprawę bardzo,
        powiedzmy ekskluzywna. Milo się mną zajeli, gdy poprosiłam o oprowadzenie,
        myślę, że będę rozwżać także poród tam poza Damianem. Są sale jedno i dwuosobowe
        o podwyzszonym standarcie - płąci się za nie, o ile dobrze pamiętam: za jedynkę
        - 300 zł a za dwójkę 250 zł, poza tym te sale o zwyklym stadarcie też są ma 3
        osobowe. Ogólie wrazenie dobre, widziałam mamy spacerujące z maluszkami po
        korytarzu, wyglądało to wszytsko bardzo profesjonalnie, do tego obsługa miła co
        jest bardzo ważne. Można mieć swoją położną za 25 zł za godzinę. Zapisałam się
        już tam do ginekologa na marzec, myślę że narazie będę się szykowała do Damiana
        i na Madalińskiego a zdecyduje ostatecznie gdy już przyjdzie czas.

Dajcie znać jak |Wy będziecie wiedziały coś więcej!

Pozdrawiam!
    • dido_dido Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 12.01.06, 16:05
      Zdecydowałm się na Karową. Chodzę tam do lekarza i jestek zadowolona. mam
      nadzieję, że zostanę przyjęta. Liczę nato, że jak zwykle przyjadę na porodówkę z
      solidnym rozwarciem i nie będzie czasu aby mnie odesłąć do innego szpitala.
      Zawsze przyjeżdżałma do szpitala z rozwarciem przynajmniej na 3 palce (a 5 to
      już pełne) a przy ostanim porodzie urodziłam w 40 minut po przyjeździe do
      szpitala. Jeszcze nie byłam tam oglądać porodówki i położnictwa ale przeczytałam
      dużo przycylnych postów i opis na ich stronie internetowej też brzmi nieźle.
      Poprzednio rodziłam w IMiD i nie polecam. Poród był krótki więc trudno coś
      więcej powiedzieć ale samego pobytu po nie wspominam najlepiej. Opieka żadna,
      warunki sanitarne beznadziejne - tylko 2 prysznice na cały oddział (w dodatku
      korzystają z nich także rodzące z męzami), rodzące chodzą po korytarzu pełnym
      pacjentek, personelu i odwiedzających. Odradzam.
      Iwona
      • justynapio Re: warszawianki, czy wybieracie już powoli szpit 19.01.06, 14:25
        cześć
        Ja też mam zamiar rodzić na Karowej, moim lekarzem jest dr KAlinowska, świetna
        babka. Może się spotkamy smile ja mam termin na 1.05.

Pozdrawian
        Justyna
    • xixx Coś o Madalińskiego. 15.01.06, 16:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34975862&v=2&s=0
      kurcze, to przeczytałam na forum ciąża i poród o madalińskiego i juz mi ręce
      opdają, decyduję się jednak na Damiana, już nie będę sprawdzać rzadnych innych
      szpitali.
      • masza76 Re: Coś o Madalińskiego. 15.01.06, 19:30
        no właśnie , ja co przymierzę się do jakiegoś szpitala, po przeczytaniu iluś
        dobrych opini, to trafiam na jakieś fatalne i rozterki zaczynają się od nowa
        • gabi1021 Re: byłam w iatrosie 16.01.06, 09:10
          Słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii na temat tej kliniki i ... przeżyłam
          wielkie rozczarowanie. Robi bardzo przytłaczające wrażenie - ciemno, pusto,
          zimno. Jak w mrocznych filmach. Dyżuruje tylko 1 pani (chyba pielęgniarka),
          lekarze przyjeżdżają na wcześniej umówione spotkanie lub w razie konieczności.
          Ginekolog - położnik pracuje w 3 innych prywatnych klinikach. W razie
          konieczności pacjentka poczeka ?????
          Pokoje bardzo przeciętne z łazienką bez prysznica, wysokie łóżka, w klinice nie
          ma wanny, założone cięcie krocza u pierwiastek, poród tylko na łóżku porodowym
          i raczej we wcześniej ustalonym terminie. Duża skłonność do cc...
      • agus-ka Re: Coś o Madalińskiego. 16.01.06, 09:11
        no to mnie wyleczyłaś z Madalińskiego ostatecznie...
        • xixx Re: Coś o Madalińskiego. 16.01.06, 16:19
          Siebie też, a szkoda, naprawdę szkoda że nie ma żadnego szpitala państwowego,
          kótry spełniałby podstaowe warunki sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka