Dodaj do ulubionych

na ząbkowanie?

13.01.06, 11:39

Obserwuj wątek
    • kika_kika grrrr 13.01.06, 11:43
      zza wcześnie enter.
      Dziś mam ogólnie dzień pod znakiem ząbkowania.... Maksio wqrzony i ośliniony z
      łapkami po łokieć w buzi. Jak smaruję żelem te jego dziąsełka to chyba nic nie
      czuję, tzn żadnych kulek aninic takiego sad - ale.. trudno wymacać coś czegos ie
      nigdy nie macało wink
      Znalazłam na forum sierpniowym zestaw, który ponoć rewelacyjnie działa! Na
      wszystkie dolegliwości związane z tym cholernym ząbkowaniem...
      zestaw homeopatyczny na ząbkowanie- można podawać ciągle bez obciążania nerek i
      wątroby:
      W skład zestawu wchodzi: CHAMOMILLA VULGARIS 15CH,
      PHYTOLACCA DECANDRA 9 CH, RHEUM OFICINALE 9 CH - chamomille podaje się 2 x
      dziennie po 5 granulek, pozosałe 3x dziennie po 5. Można podać wszystko razem z
      wodą.

Znacie to??
      • tufda Re: grrrr 13.01.06, 12:14
        znam chamomila voulgaris. Mojej pierwszej córci pomogło. Fajnie, że
        przypomniałaś. Zaraz podam Marysi. Też ręce w buzi po łokieć.
        • kika_kika Re: grrrr 13.01.06, 13:12
          a orientujesz się jakie są tego koszty??
          • tufda Re: grrrr 13.01.06, 13:34
            nie pamiętam, szczerze powiem. Pewnie cos koło 6-8 zł za fiolkę.
            Co do działania (Smeagoul), to może to kwestia sugestii lub oddziaływań na
            konkretny organizm. Niemniej jednak na moją starszą działało a i teraz jak
            podałam "zapas" młodszej to wydaje mi się, że troszką mniej te łapy pakuje.
            Może to również kwestia etapu, w którym się zaczyna to podawać?? Ja nie
            namawiam ale i nie odradzam. Każdemu według potrzeb big_grin.
            Acha i dodam jeszcze, że Chamomilę poleciła mi przy pierwszej córce koleżanka
            tak więc nie byłam/jestem fanatyczką takiego leczenia. Jak trzeba to podaję
            dzieciom również i antybiotyk.

PS. według "Pradnika homeopatycznego dla matek" (a owszem - posiadam) CH-V
            działa równiez wspomagająco na: bół ucha, kolki brzuszne (miałyśmy ale nie
            próbowałam) bezsenność, zaburzenia snu u dzieci, zaburzenia emocjonalne i
            skutki silnego zdenerwowania.
            Ja próbowałam tylko przy ząbkowaniu.
      • smeagoul Re: grrrr 13.01.06, 13:01
        kurcze wiecie co -ja jakoś nie wierzę w tę cała homeopatię- mnie jeszcze nidgy
        nic nie pomogło z tych specyfików choć stosowałam się dokładnie co do sposobów
        użycia, ani na grypę ani na ból gardła ani na inne golegliwości (w ciaży i przed
        próbowałam)i nie sądzę również że pomoże to mojemu dziecku... wiem że pewnie
        teraz wywołam burzę gradową ale naprawdę nie wierzę- z resztą mam tez ciocię co
        jest "fanką" homeopatii ciągle się tym leczy i ciągle jest chorasmile a już nie
        mówię ile kasy wydała!
        • aniapatryk homeopatia 13.01.06, 14:08
          Ja sie lecze homeopatycznie,ale nie sama,bo sama jeszcze sobie nic dobrze nie
          dobrałamsmile))),no oprocz osciloccocinum.Wiec jak juz sie wogole leczyc to tylko z
          lekarzem i to lekarzem medycyny,a fakt znalezc dobrego homeopate i to jeszcze
          doktora medycyny jest trudno.Kazdy lek w homeopatii dobiera sie indywidualnie do
          pacjenta,stad tak ciezko dopasowac samemu lek.
      • smeagoul Re: grrrr 13.01.06, 13:03
        oczywiście wiem że sporo ludzi tak własnie się leczy i nie potępiam ich za to-
        zeby nie było porozumień.
        Ania
        • miodzio_k Re: grrrr 13.01.06, 14:24
          Tez słyszałam że ten zestaw jest skuteczny. Muszę sie wybrac do apteki. Julia
          tez ma łapki w buzi po łokcie a jak leży na brzuszku to już nie wspomnę ze
          rączki sa aż czerwone tak "pogryzione". Wtedy Julia wygląda jak pirania i aż się
          trzesie tak "jeździ" dziąsłami.

Jeśli chodzi o homeopatię to na mnie osobiście działa a próbowałam już
          wielkokrotnie, na grypę, katar, ból gardła, na chorobę lokomocyjną (i nie byłam
          otumaniona jak po awiomarinie), na bolesne miesiączki, na laktację i jeszcze by
          trochę wyliczać gdyby jeszcze dodac skuteczność na mojej rodzinie. Wiem że sa
          przeciwnicy tej metody ale każdy ma prao wybrać metode leczenia jak mu
          odpowiada. W każdym razie nie zawaham się podac homeopatię Julii.
      • aniapatryk Re: grrrr 13.01.06, 14:03
        daje chamonille i phytolacce na przemian,jest ok ,fajnie uspokaje.Jak daje
        chamonille nie daje wtedy viburcolu,bo tam jest tez chamonilla
    • patoga Re: na ząbkowanie? 13.01.06, 13:55
      dwie doby stosuje dagomed nr 44 chamomila czy jakoś tak, na bolesne ząbkowanie
      właśnie ale jakiejś specjalnej poprawy nie widze.
      Do tego mam bobodenta ale działa dosłownie 10 minut - sprawdzałam na sobie to
      wiem smile
      Viburcol na noc jak już nie daje rady opanować sytuacji, ale dopiero dwa razy
      podałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka