kika_kika grrrr 13.01.06, 11:43 zza wcześnie enter. Dziś mam ogólnie dzień pod znakiem ząbkowania.... Maksio wqrzony i ośliniony z łapkami po łokieć w buzi. Jak smaruję żelem te jego dziąsełka to chyba nic nie czuję, tzn żadnych kulek aninic takiego - ale.. trudno wymacać coś czegos ie nigdy nie macało Znalazłam na forum sierpniowym zestaw, który ponoć rewelacyjnie działa! Na wszystkie dolegliwości związane z tym cholernym ząbkowaniem... zestaw homeopatyczny na ząbkowanie- można podawać ciągle bez obciążania nerek i wątroby: W skład zestawu wchodzi: CHAMOMILLA VULGARIS 15CH, PHYTOLACCA DECANDRA 9 CH, RHEUM OFICINALE 9 CH - chamomille podaje się 2 x dziennie po 5 granulek, pozosałe 3x dziennie po 5. Można podać wszystko razem z wodą. Znacie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: grrrr 13.01.06, 12:14 znam chamomila voulgaris. Mojej pierwszej córci pomogło. Fajnie, że przypomniałaś. Zaraz podam Marysi. Też ręce w buzi po łokieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: grrrr 13.01.06, 13:34 nie pamiętam, szczerze powiem. Pewnie cos koło 6-8 zł za fiolkę. Co do działania (Smeagoul), to może to kwestia sugestii lub oddziaływań na konkretny organizm. Niemniej jednak na moją starszą działało a i teraz jak podałam "zapas" młodszej to wydaje mi się, że troszką mniej te łapy pakuje. Może to również kwestia etapu, w którym się zaczyna to podawać?? Ja nie namawiam ale i nie odradzam. Każdemu według potrzeb . Acha i dodam jeszcze, że Chamomilę poleciła mi przy pierwszej córce koleżanka tak więc nie byłam/jestem fanatyczką takiego leczenia. Jak trzeba to podaję dzieciom również i antybiotyk. PS. według "Pradnika homeopatycznego dla matek" (a owszem - posiadam) CH-V działa równiez wspomagająco na: bół ucha, kolki brzuszne (miałyśmy ale nie próbowałam) bezsenność, zaburzenia snu u dzieci, zaburzenia emocjonalne i skutki silnego zdenerwowania. Ja próbowałam tylko przy ząbkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: grrrr 13.01.06, 13:01 kurcze wiecie co -ja jakoś nie wierzę w tę cała homeopatię- mnie jeszcze nidgy nic nie pomogło z tych specyfików choć stosowałam się dokładnie co do sposobów użycia, ani na grypę ani na ból gardła ani na inne golegliwości (w ciaży i przed próbowałam)i nie sądzę również że pomoże to mojemu dziecku... wiem że pewnie teraz wywołam burzę gradową ale naprawdę nie wierzę- z resztą mam tez ciocię co jest "fanką" homeopatii ciągle się tym leczy i ciągle jest chora a już nie mówię ile kasy wydała! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk homeopatia 13.01.06, 14:08 Ja sie lecze homeopatycznie,ale nie sama,bo sama jeszcze sobie nic dobrze nie dobrałam))),no oprocz osciloccocinum.Wiec jak juz sie wogole leczyc to tylko z lekarzem i to lekarzem medycyny,a fakt znalezc dobrego homeopate i to jeszcze doktora medycyny jest trudno.Kazdy lek w homeopatii dobiera sie indywidualnie do pacjenta,stad tak ciezko dopasowac samemu lek. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: grrrr 13.01.06, 13:03 oczywiście wiem że sporo ludzi tak własnie się leczy i nie potępiam ich za to- zeby nie było porozumień. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: grrrr 13.01.06, 14:24 Tez słyszałam że ten zestaw jest skuteczny. Muszę sie wybrac do apteki. Julia tez ma łapki w buzi po łokcie a jak leży na brzuszku to już nie wspomnę ze rączki sa aż czerwone tak "pogryzione". Wtedy Julia wygląda jak pirania i aż się trzesie tak "jeździ" dziąsłami. Jeśli chodzi o homeopatię to na mnie osobiście działa a próbowałam już wielkokrotnie, na grypę, katar, ból gardła, na chorobę lokomocyjną (i nie byłam otumaniona jak po awiomarinie), na bolesne miesiączki, na laktację i jeszcze by trochę wyliczać gdyby jeszcze dodac skuteczność na mojej rodzinie. Wiem że sa przeciwnicy tej metody ale każdy ma prao wybrać metode leczenia jak mu odpowiada. W każdym razie nie zawaham się podac homeopatię Julii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: grrrr 13.01.06, 14:03 daje chamonille i phytolacce na przemian,jest ok ,fajnie uspokaje.Jak daje chamonille nie daje wtedy viburcolu,bo tam jest tez chamonilla Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: na ząbkowanie? 13.01.06, 13:55 dwie doby stosuje dagomed nr 44 chamomila czy jakoś tak, na bolesne ząbkowanie właśnie ale jakiejś specjalnej poprawy nie widze. Do tego mam bobodenta ale działa dosłownie 10 minut - sprawdzałam na sobie to wiem Viburcol na noc jak już nie daje rady opanować sytuacji, ale dopiero dwa razy podałam. Odpowiedz Link Zgłoś