otaota 25.01.06, 11:51 nie wiem czy dobrze zrobię ale przed tymi mrozami wychodziłam do -10 teraz jest -9 a z drugiej strony mieszkania za oknem -6.Idę na pół godzinki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala67 Re: idę na spacer 25.01.06, 11:53 ja tez pojde choc nie wiem jak popcham wozek po tym zlodowacialym sniegu nieodsniezonym Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: idę na spacer 25.01.06, 12:14 ja byłam parę dni temu w przychodni (przed mrozami) i musiałam przenosić wózek przez zaspy śniegu, które są na chodnikach po odgarnięciu ich z ulicy. dla pieszych cieniutka ścieżka, dla wózków niestety miejsca brak. żadna przyjemność ze spaceru. a mały się rozbudzał ciągle. ja nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: idę na spacer 25.01.06, 12:30 Ja gdzies czytałam, że z niemowlakami można wychodzić do -5. Niższe temperatury sa niewskazane. Choć za oknem u mnie -4 boję sie wyjść, ponieważ mały był chory prze 3 tygodnie, więc poczekam jeszcze troszkę. Już nie moge w domu usiedzieć..... Miłego spaceru Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: idę na spacer 25.01.06, 13:03 Ja Maksa właśnie "wietrzę" przy otwartym oknie bo u nas ciut wilgotno dziś. A od zimnego powietrza jeszcze gorsze jest własnie wilgotne mroxne powietrze i wiatr... Dobrze nasmarowana buzia powinna wytzrymac ) Miłego spacerowania My chyba pójdziemy jutro albo w wekend Odpowiedz Link Zgłoś
annq27 Re: idę na spacer 25.01.06, 13:58 a my chodzilismy codziennie. fakt ze biegun zimna to nie u nas ale nawet jak bylo -21 to na 40min bylismy. wiec jak dzis -6 (a jak wracalismy to nawet-4) to 2,5h pospacerowalismy...wiem, ze to moze dziwic ale nam to sluzy lepiej niz kaloryferowe powietrze w domku. A Mlody po spacerze zawsze cieplutki, wyspany i radosny...no i zahartowany od urodzenia morskim wiatrem Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: idę na spacer 25.01.06, 14:46 i my tez bylysmy na spacerze a bylo u nas - 10, bylysmy 1,5 godz a teraz mala dalej spi kolejna godzinke przy otwartym oknie w sypialni. Z takimi maluchami jak nasze mozna wychodzic bezpiecznie do - 10. A tak naprawde to maluchy nie choruja od zimnego powietrza tylko od zarazkow, co nie zmienia faktu wychodzenie ponizej - 10 jest ryzykowne. Ja w kazdym razie dzis czuje sie po spacerze swietnie i malej tez jak widac spacer posluzyl Odpowiedz Link Zgłoś
gocha34 Re: idę na spacer 25.01.06, 23:58 Ja jednak jestem trochę ostrożniejsza,wychodzę do -5 i gdy nie ma wiatru zimnego.No ale dzisiaj byliśmy,u nas było -3 .Zarówno mi i Maciejkowi dobrze to zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś