Dodaj do ulubionych

idę na spacer

25.01.06, 11:51
nie wiem czy dobrze zrobię ale przed tymi mrozami wychodziłam do -10 teraz
jest -9 a z drugiej strony mieszkania za oknem -6.Idę na pół godzinki.
Obserwuj wątek
    • mala67 Re: idę na spacer 25.01.06, 11:53
      ja tez pojde choc nie wiem jak popcham wozek po tym zlodowacialym sniegu
      nieodsniezonym
      • tin_t Re: idę na spacer 25.01.06, 12:14
        ja byłam parę dni temu w przychodni (przed mrozami) i musiałam przenosić wózek
        przez zaspy śniegu, które są na chodnikach po odgarnięciu ich z ulicy. dla
        pieszych cieniutka ścieżka, dla wózków niestety miejsca brak. żadna przyjemność
        ze spaceru. a mały się rozbudzał ciągle. ja nie idę.
        • paulinka84 Re: idę na spacer 25.01.06, 12:30
          Ja gdzies czytałam, że z niemowlakami można wychodzić do -5. Niższe temperatury
          sa niewskazane. Choć za oknem u mnie -4 boję sie wyjść, ponieważ mały był chory
          prze 3 tygodnie, więc poczekam jeszcze troszkę. Już nie moge w domu
          usiedzieć..... Miłego spacerusmile
    • kika_kika Re: idę na spacer 25.01.06, 13:03
      Ja Maksa właśnie "wietrzę" przy otwartym oknie bo u nas ciut wilgotno dziś. A
      od zimnego powietrza jeszcze gorsze jest własnie wilgotne mroxne powietrze i
      wiatr...
      Dobrze nasmarowana buzia powinna wytzrymac smile) Miłego spacerowania smile
      My chyba pójdziemy jutro albo w wekend smile
      • annq27 Re: idę na spacer 25.01.06, 13:58
        a my chodzilismy codziennie. fakt ze biegun zimna to nie u nas smile ale nawet jak bylo -21 to na 40min bylismy. wiec jak dzis -6 (a jak wracalismy to nawet-4) to 2,5h pospacerowalismy...wiem, ze to moze dziwic ale nam to sluzy lepiej niz kaloryferowe powietrze w domku. A Mlody po spacerze zawsze cieplutki, wyspany i radosny...no i zahartowany od urodzenia morskim wiatrem smile
        • kaliaa Re: idę na spacer 25.01.06, 14:46
          i my tez bylysmy na spacerze a bylo u nas - 10, bylysmy 1,5 godz a teraz mala
          dalej spi kolejna godzinke przy otwartym oknie w sypialni. Z takimi maluchami
          jak nasze mozna wychodzic bezpiecznie do - 10. A tak naprawde to maluchy nie
          choruja od zimnego powietrza tylko od zarazkow, co nie zmienia faktu
          wychodzenie ponizej - 10 jest ryzykowne.
          Ja w kazdym razie dzis czuje sie po spacerze swietnie i malej tez jak widac
          spacer posluzyl smile
    • gocha34 Re: idę na spacer 25.01.06, 23:58
      Ja jednak jestem trochę ostrożniejsza,wychodzę do -5 i gdy nie ma wiatru
      zimnego.No ale dzisiaj byliśmy,u nas było -3 .Zarówno mi i Maciejkowi dobrze to
      zrobiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka