Dodaj do ulubionych

Pieluszki Rossmann

27.01.06, 12:22
Moje Drogie muszę Wam powiedzieć jak bardzo jestem zachwycona pieluszkiam z
Rossmanna! One mi ani razu nie przemiękły, kupka nie wyleciała bokami, Zuza
nie ma odparzeń! Cena jest niska, w paczce jest 60 pieluszek, całkiem
cienkich. Nie chcę Was oczywiście namawiać, po prostu można kupić fajne
pieluszki za niską ceną. My teraz mamy te złóte, wcześniej bordowe. Jedyna
wada to to, że nie są tak ładne jak Pampersy, ale te rysuneczki tylko nasze
oczy cieszą a nie dzieci.
Pozdrawiam Was bardzo serdeczniewink
Obserwuj wątek
    • ala77a Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 13:14
      Dziekuję Ci za podzielenie się dobra opinią o tych pieluszkach, ja ostanio
      przechodze rozpoznanie, co prawda miałam małe opakowanie Rosmannowski (bordowe)
      ale nie pamiętam czy przeciekały, Pampersy mnie denerwuja bo mała wstaje po
      nocy z mokrymi pleckami, teraz ma Huggisy całkiem ok zdarza się, przeciekanie
      ale nie tak często. Kupie sobie te o których mówisz, a możesz powiedzieć jaki
      to tozmiar tych żółtych pieluch?
      Pozdrawiam
      • smeagoul Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 13:56
        no ja też jestem ciekawatych pieluch. jakie sa rozmiary tzn te bordowe i te
        żółte- do ilu kg. są? my używamy narazie happy 5-9 kg- ale one sa jakby większe
        od innych w tym przedziale kilogramowym i nie wiem które musiałabym kupić. aha a
        jaka jest cena za opakowanie tych rossmanowskich?
      • sasza71 Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 14:01
        powiedz mi proszę, czym różnią się te w bordowych opakowaniach od tych w
        żółtych? chętnie wypróbuje. "Domęczamy" teraz dużą pakę pampersów,odkąd Filip
        wyrósł z newbornów wciąż miał brudne plecki,pomimo najstaranniej załozonej
        odpowiednio duzej rozmiarowo pieluchy.Obawiałam sie jakis sensacji z delikatna
        skórą Filka, stąd tak dł€go byłam wierna pampkom-aż w koncu kupiłam huggisy- i
        jest o niebo lepiej. O tych z rossmana nieraz juz czytałam dobre opinie- więc
        spróbuję- tylko które-te żółte czy też bordowe??
        • kuncwotek Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 14:15
          Już odpowiadamwink
          Żółte to 3 czyli 4-9 kg. Różnią się tym, że mają na wierzch taką folijkę, ale
          nie martwcie się ona nie powoduje odparzeń, skóra jest sucha, wszystko jest ok.
          Cena też jest niższa. Dokładnie nie wiem, bo to mąż kupuje, ale ok. 25 zł za 60
          pieluch. Bordowe chyba 29, ale nie jestem pewna. Jak mąz wróci to Wam napiszę,
          bo nie chcę pisać nieprawdy. Jeżeli chodzi o rozmiary to są różne. My
          kupowaliśmy 1,2 i teraz 3. Też próbowaliśmy różnyach, ale rossmannki są
          najlepszewink
          • mala67 Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 16:16
            trzeba wyprobowac, u nas na wiecnie okupkane pleczki pomogly pampki ale
            niemieckie( z siateczka)
    • milka1974 Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 16:38
      Też polecam Rossmanny - ale ja głównie bordowe bo żółte mają folię i jakoś nie
      umiem się do nich przekonać - ostatnio kupoiwałam po 29,90
      Super są też biedronkowe Dady - 18,85 ale tu w paczce jest trochę mniej - w
      moim rozmiarze (powyżej 7 kg) jest 36 pieluszek.
      Bardzo dobre są tez filoetowe tesco - ale tu cenay nie pamiętam bo zawsze brat
      kupuje - około 36 zł ale też duże paczki.
      I powiem Wam że żadne inne - nawet te "rasowe" pamki - nawet do pięt tym nie
      sięgają smile
    • santta Re: Pieluszki Rossmann 27.01.06, 19:10
      Ja tez używam Rossmana od samego poczatku. Przekonałam sie do nich juz przy
      pierwszym synku. Był czas kiedy pampersy były takie ultracienkie.Niby miało być
      to wygodniejsze ale roczny kawaler przesikiwał je na wylot. Rossmany nigdy mi
      nie przeciekły, nigdy nie uczuliły.
      Uzywam tylko bordowych, mają zewnętrzna powłokę oddychająca,taka jak we
      wszystkich jednorazówkach.Zółte sa foliowe. Nie polecam.
      • kuncwotek Re: Pieluszki Rossmann 28.01.06, 12:02
        Pytałam się męża te żółte kosztują 23,99 a bordowe 19,99. Sama już nie wiem co
        myśleć o tych żółtych. u mnie jest ok
        Pozdrawiamy
        • chelis Re: Pieluszki Rossmann 28.01.06, 15:32
          Oj ale bordowe to chyba 29,99 a nie 19,99? To by była taniocha... Ale ta cena
          co jest to za tą ilość też nie jest źle. Ja też po różnych próbach twierdzę, że
          bordowe Rossmanny są najlepsze, nawet nie biorąc pod uwagę stosunku jakości do
          ceny. Te żółte dla mnie miały taką wadę oprócz tego że z folią, że już po
          jednym sikaniu robiły się strasznie grube w kroku i ciasno zaczynały przylegać
          do ciałka. Widocznie w droższych używają innego materiału chłonnego.
          • kuncwotek Re: Pieluszki Rossmann 28.01.06, 17:55
            oj tak 29,99 źle mi się napisałosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka