Dodaj do ulubionych

Posciel dla dzidzi:)

18.02.06, 19:43
Zastanawiam sie kochane majowki czy macie juz wybrane kolory, wzory poscieli
dla dzidzi???
ja dzis oszalalam buszujac po sklepach, ceny nie z tej ziemi no ale warto sie
zastanowic bo komplety wygladaja naprawde slicznie
oprocz poszewki na kolderke, na poduszke, przescieradelka, kocyku, baldahimu
i ochraniacza na lozeczka dodatkow mozna kupic cale mnostwo np. maskotki i
ciuszki
zobaczcie strony jakie po powrocie znalazlam:
www.noukies.com/collections/pueri/paco/
to jest ang stronka
www.noukies.com/collections/pueri/paco/
a tu amerykanska

ciekawa jestem czy w Polsce mozna cos takiego dostac, orientowalyscie sie
juz???jesli tak to w jakich cenach bo tutaj w Anglii za taki komplet trzeba
zaplacil do 200 funtowsadsad
Obserwuj wątek
    • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 19:46
      jeszcze raz:
      angielska:
      www.noukies.com/collections/pueri/
      amerykanska:
      www.whatshebuys.com/for-child-cuddling-paco-the-horse-collection.html
    • mfka Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 19:49
      Raczej nie ma szans kupić czegoś takiego u nas. Jest to poprostu śliczne tak
      jak i wiele innych rzeczy dostępnych w sklepach angielskich i nie tylko.
      Niestety, polski rynek jest trochę zubożały pod tym względem. Trzeba zadowolić
      się kompletami pościeli z Glucka, Drewexu, Amy czy Feretti. Coś takiego trzeba
      kupić za granicą.
      • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 19:57
        tak tez myslalam mfkasadsad
        ale mialam nadzieje ze moze mama w Polsce kupi cos takiego duzo taniej
        no coz w takim razie pozostaje zadowloic sie smakiem albo liczyc na piekny gest
        od kogos z rodzinki hihismilesmile albo niezapowiedziana premiesmilesmilehihi
        no a moze upoluje na ebayu taniej
        Pozdrawiam
        Moj skarbik
        • kapuhy_a Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 20:02
          Ja zamierzam sama uszyć dwa komplety pościeli dla mojeje córeczki...zgodnie z
          moim pomysłem kącikowym...mam nawet wzór na poduchę zrobiony przez moją
          prababcie...więc przypatrzę się i uszyję taki komplet..aplikacje też sama
          zrobię...to nie może być takie niesamowicie trudne mam nadzieję smile
        • mfka Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 20:05
          Szkoda,że wcześniej tego nie widziałam,bo właśnie jutro siostra wraca z Anglii
          po rocznym kontrakcie. Także by mi kupiła coś takiego.
          Ja dla swojego młodego kupiłam taki komplet począwszy od pościeli a skończywszy
          na lampce glinki.com/?l=iuytd4
          No niestety daleko mu do tego angielskiego, ale też może być...
          • kapuhy_a Re: Posciel dla dzidzi:)- mfka 18.02.06, 20:17
            przecież ten zestaw jest śliczny...mnie nie stac na takie komplety dlatego
            stwierdziłąm,że sama coś uszyję...bo jakoś nie kręci mnie ta pościel za 30zł...a
            za ta cenę to mam kupę materiału smile
          • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 20:19
            fajniutkie!!
            no ale jednak jestem pewna ze jakosc angielskich jest nieporownywalnie lepsza
            tak jak z ciuszkami, mama kupila mi kilka komplecikow na swieta i poprostu w
            dotyku roznia sie o cale niebo z ang, nawet tych tanich firmsadsad
            no ale coz takie realia
    • pinik Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 22:30
      Hej,

te rzeczy noukie's nie sa chyba angielskie. Wydaje mi sie, ze belgijskie, czy
      holenderskie?

Przy pierwszym dziecku mialam kilka ich rzeczy (z ta niebieska zeberka). Sa
      genialnie mile w dotyku. Te zabawki sa z takiego strasznie milego futerka-
      materialu.

W Niemczech napewno te rzeczy mozna dostac.

A co do poscieli: widze, ze chyba wszystkie kupujecie posciel. W Niemczech nie
      widzialam jeszcze zadnego niemowlaczka w poscieli. Tu lekarza absolutnie to
      odradzaja. Dziecko ma nie miec najlepiej nic w lozeczku oprocz przescieradla i
      spac w spiworku (chwale ten wymysl juz od trzech lat! Moj trzylatek dalej spi w
      spiworkach. NIe rozkopuje sie i nie budzi o piatej zmarzniety). Tu posciel jest
      uwazana za bardzo duze niebezpieczenstwo spowodowania smierci noworodka.
      Ja bym w posciele nie inwestowala, a raczej w sensowne spiworki. No ale co
      kraj, to obyczaj. I fakt, ze taka posciel ladnie wyglada (i chyba najbardziej o
      to chodzi).
      • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 22:40
        tak zgadza sie , to firma z Belgii lecz w moim miasteczku maja przedstawiciela
        ktory podal mi adres strony internetowej po ang wiec myslalam ze to firma ang,
        pozniej wyczytalam ze belgijska,
        najwazniejsze jednak ze tak mnie te rzeczy urzekly ze teraz susze glowe mezowismile
      • kapuhy_a Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 22:43
        no właśnie widziałam takie śpiworki na oddziale dizecięcym w niemieckim
        szpitalu...fakt dziecko nie ma szansy rozkopania się...smile
        • pinik Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 23:34
          No wlasnie! nie ma szans rozkopania, ale i zakopania glowki pod koldra. Ja sie
          tego tez troche boje. Tym bardziej, jak male spi u siebie w pokoju. Kupilam
          nawet monitor oddechu synkowi jak byl maly i do dzis go uzywam (maz to mnie ma
          za wariatke). Ale jakos pewniej sie czuje. Ma on teraz tez taka funkcje, ze
          wyje, gdyby maly sam wyszedl z lozeczka (czego o dziwo do dzis nie robi, a z
          turystycznego odrazu).

Za to w Niemczech wogole nie ma czegos takiego jak rozek, ktory w Polsce tez
          chyba kazda mama kupuje.
          • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 23:40
            dziewczyny czy chodzi wam o tzw sleeping bag czyli u gory jak ciuszek ale
            dlugie jak worek na dole i na suwak???
            w Anglii uzywane jak najbardziej i polecane wlasnie w zwiazku z bezpieczenstwem
            dzidzi
            ja tez mam juz na liscie zakupow dla malegosmile
            • pinik Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 23:43
              Tak, o to nam chodzi. Na tej stronie Noukie's tez to wlasnie bylo! Super
              praktyczne (tylko nie moze byc za duze!!!). Bardzo fajne sa te z H&M (maja od
              roznmiaru 62, ktory ja odrazu po porodzie dla malego uzywalam) i w C&A tez sa
              dobre. Ja na poczatek wogole nie wloze dziecku poscieli (i tak bedzie
              cieplo!), a za to mam sporo spiworkow roznych grubosci i to starczy. A w razie
              czego jeszcze jakims cienkim kocykiem mozna przykryc.
              • patrycjabl79 Re: Posciel dla dzidzi:) 18.02.06, 23:45
                tak, wlasnie zauwazylam iz te sleeping bagi sa w takich rozmiarowkach jak
                ubranka
                na 100% znajda sie mojej szafiesmile
      • mfka Re: Posciel dla dzidzi:) 19.02.06, 08:27
        Ja kupiłam pościel, ale nie kupuje narazie wypełnienia do niej. W tym zestawie
        co kupiłam mam też śpiworek i rożek - na początek. Nie zamierzam używać
        pościeli, bo wiem,że się to nie sprawdza,bo maluch się odkopuje a poza tym ze
        względów bezpieczeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka