kropek47 16.03.06, 13:01 Co wybralyscie dla dzidzi? Jakie kosmetyki do pielegnacji i jaie pieluszki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka1005 Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 13:11 wybrałam proszek dzidziuś, kosmetyki bambino, pieluchy huggiesy Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 13:17 ja lovelę,pampersy na początek do szpitala i potem na spacery i na noc..a w dzień coś tańszego(tu jeszczenie zdecydowałam)...z kosmetyków to Bubchen(nie mam w klawiaturce niemieckich znaczków),chusteczki johnson i pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gi Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 13:32 Hej Na razie wybrałam Lovele, choć tez zastanawiałam sie nad Jelpem, Nikt nie umiał mi doradzić, który lepszy!! Co do innych kosmetyków, to słyszałam od połoznej ze najlepsze polskie, najmniej uczulają - ja wybralam kolekcje Bambino, tylko płyn z oliwką do kapieli Nivea (bo z bambino nie ma) i chusteczki Nivea Soft- kolezanka bardzo sobie chwali. No i Pampersy. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 14:16 Ja kupiłam Jelp,ale zdecydowanie bardziej odpowiada mi proszek i płyn do prania "Dzidziuś". A z kosmetyków zdecydowałam się na serię "Skarb Matki", chusteczki kupiłam Nivea soft, i na próbę małą paczuszkę Pampers Sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 16:22 Ja kipiłam Jelp. Mój średni syn był jako niemowlę uczulony tylko na proszek. Po Loveli też miał wysypkę, tolerował tylko Jelp. No i teraz mam zaufanie do Jelpa. Co do kosmetyków - chyba nivea baby. Pieluchy - pampersy Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 18:41 Dzidziuś, bambino, huggisy/tetra. Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 19:13 proszek Dzidziuś, chusteczki Nivea i Dzidziuś Cleanic, Pampersy.Zamiast oliwki- parafina ciekła, mydełko- Bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 23:47 Mam pytanie,Agness25-gdzie kupujesz ciekla parafine-w aptece? Czy gdzies indziej? I faktycznie nie uczula? Pozdrowka, Paula Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: Lovela czy Jelp??? 17.03.06, 10:37 hej Parafinę kupiłam w aptece ,kosztowała 2,80 zł Z tego co wiem, to nie uczula i naprawdę jest super, ale okaże się w maju Odpowiedz Link Zgłoś
amber2005 Re: Lovela czy Jelp??? 16.03.06, 23:51 Lovela, Johnsons Baby, Pampers A do kąpieli nadmanganian potasu (odrobinkę proszku rozpuścić w wodzie, wypróbowane przy pierworodnym - skórka idealna). Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: Lovela czy Jelp??? 17.03.06, 06:44 Hej, ja wybrałam Jelp pieluchy - Pampers/tetra husteczki - na początek Nivea ( ponoć najmniej uczulają ) kosmetyki - Nivea/Ziajka ( nie mogę się zdecydować ) Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Lovela czy Jelp??? 17.03.06, 10:10 proszek - Jelp pieluchy - Pampers husteczki - Huggies kosmetyki - Nivea (mleczko + płyn do kąpiel) + krem Balneum Herbal Plus (do buzi i ciała) wypróbowałam na starszym dziecku i mnie ten zestaw najbardziej odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Gdzie kupujecie proszek Dzidzius? 17.03.06, 10:35 nigdzie w W-wie nie widzialam. Tylko stoja Jelpy i Lovele wszedzie. A ktoras cos wie moze o plynie do prania Bebi? Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: Gdzie kupujecie proszek Dzidzius? 17.03.06, 10:39 hejja Dzidziusia kupiłam w Selgrosie Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: Gdzie kupujecie proszek Dzidzius? 17.03.06, 10:43 Dzieki agness!! W takim razie w sobote sie tam wybiore. Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Re: Gdzie kupujecie proszek Dzidzius? 17.03.06, 11:55 Ja też wybrałam proszek "Dzidziuś". Kupiłam chusteczki pampers, ze względu głownie na to plastikowe pudełeczko, a pieluszki na początek też kupię Pampers, potem wypróbuję jakieś tańsze np.z Lidla. Wiele moich znajomych ich używa i sobie chwali. Zależy co podpasuje dzidzi. Kosmetyków narazie nie kupuje, bo u nas w szpitalu dostaje się dużo próbek i można potestować. Ale chyba wybrałabym "Bambino" - ładnie pachną i lubię je. Sama używam kremu caly czas. Myślę, że potem ten kremik ochronny do pupci wystarczy, chyba że pojawią się odparzenia to już Sudokrem - on jest taki bardziej leczniczy i jak się nic nie dzieje lepiej nie stosować go na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
didora Re: Lovela czy Jelp??? 17.03.06, 15:57 Ja mam złe doświadczenia z Jelpem (a spore bo mam już 2 "podrośniętych" dzieci). Uważam, że on b.słabo spiera plamy. Nie ma to dużego znaczenia w ciągu pierwszych kilku miesięcy u maluszka, ale potem i owszem (plamy z soków i.t.p). Ubrania ogólnie żle doprane. Wydaje mi się, ze Lovella lepiej pierze. Co do uczulania to oba nie uczulały ( a mój synek jest alergikiem - i moge mu prać tylko w tych dwóch proszkach). D Odpowiedz Link Zgłoś