Dodaj do ulubionych

KOSMETYKI DLA ALERGIKA

18.03.06, 14:51
Poniewaz duzo jest watkow o alergii,azs, i trzeba szukac informacji na ten
temat,zakładam taki watek.Wpisujcie tu co pomaga waszym dzieciom,głownie od
strony kosmetycznej czyli masci,kremy,płyny do kapania.
Ja przy 2 dzieci alergikow moge uznac za
100% rewelacje- krem ADERMA DERMALIBOUR-na skore uszkodzona,podrapana krwistą,
ale jesli juz rany sie saczy zołta wydzielina to PIMAFUCORT na recepte
masc,antybiotyk ze sterydem.Saczace sie rany to głownie bakterie i trzeba
szybko dzialac abu nie wdał sie gronkowiec.
ELIDEL,PROTOPIC- stosowac zadko na ciezke zmiany,oba te kremy nie powoduja
błednego koła tzn tego co powoduja sterydy,czyli po posmarowaniu cud a za 3
dni od nowa uczulenie.Ale uwaga nie stosowac na zmiany typu rana,sączenie bo
moze wdac sie gronkowiec.
Emolient to u nas mleczko ADERMA EXOMEGA,super nawilza.
Natłuszczanie- MASC CHOLESTEROLOWA BEZ WITAMIN.
Płyn do kąpieli działa w miare najlepiej przeciwswiadowo -BALNEUM HERMAL PLUS.
Obserwuj wątek
    • gosia152 Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 18.03.06, 15:34
      aderma olejek dodatkowo pieknie pachnie; stosowaliśmy protopic, ale
      przeczytalam że w USA prowadzą badania nad jego rakotwórczością, także już nie
      uzywamy
      • renar78 Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 18.03.06, 16:20
        Chciałam się zapytać Was o zdanie na temat kosmetyków. Otóż dopiero dwa dni temu
        lekarz powiedział mi, że Adrianek ma alergiczną skórę i nie powinnam używać
        żadnych kosmetyków. Odpadły więc chusteczki, olejki, kremy. Do kąpieli mam
        używać szarego mydła i mąki ziemniaczanej, a do natłuszczania skóry zwykłą
        wazelinę kosmetyczną. Czy to nie przesada? Czy któraś z Was też to stosuje?
        Dodam, że synek nie ma potwierdzonego AZS, tylko takie podejrzenie.
        • kasikk Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 18.03.06, 16:47
          moja mała ma uczulenie na perfumy i odpadają na przykład wszelkie perfumowane
          oliwki i kremy - używamy do pupy ciekłej parafiny, a do nawilżania skóry krem
          oilatum dla niemowląt
          chusteczki na szczęście są ok.
        • aniapatryk Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 18.03.06, 19:14
          Nawet przy ciezkich AZS stosuje sie zawsze jakies kosmetyki,poprostu jedne moga
          uczulac bardziej inne wogole,trzeba probowac.Z doswiadzczenia wiem ze mojego
          synka uczulała seria SVR a Aderma juz nie.U kazdego inaczej
          • guruburu Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 18.03.06, 19:54
            ja bym powiedziała - nie przesadzac z kosmetykami i używać odpowiednich dla
            skóry delikatnej, suchej, atopowej itp. Np - ja kapię w krochmalu (ale też może
            powodować reakcję, więc trzeba wypróbować) a potem smaruje kremem lipikar. Moje
            dziecko ma delikatna skórę i groźbę azs'u , po mnie. Używam minimalną ilość
            mydła w płynie, także lipikar. Do pupy nigdy nie używałam chusteczek w domu -
            jak dla mnie to żadna wygoda - myję wodą a po kupie wodą i cetafilem, mydłem
            bez mydła - w Polsce odpowiednikiem jest zdaje sie physiogel. Dodatkowy
            kosmetyk to ew. krem na twarz od pogody.

Elidel, protopic - nie są dopuszczone dla dzieci do lat 2 - naturalnie to
            lekarz podejmuje decyzję, ale... po coś są prowadzone badania nad lekami.
            Poza tym - ciekawe, ze masz takie szybkie efekty po tych kremach bo ja się
            leczyłam i jednym i długim - i lekarze mi do głowy wbijali, ze to ma sens i
            bedzie działać tylko przy długotrwałym używaniu. Nawet tak chyba jest napisane
            w ulotkach, ale nie pamiętam.
            • aniapatryk Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 19.03.06, 10:35
              Guruburu kosmetyki kosmetykami,ale bez leczenia od wewnątrz nie byłoby
              efektow,wiec nie tylko kosmetyki nam pomagaja.Chciałam załozyc wątek o
              kosmetykach ,co do lekarstw nie bede sie wypowiadac bo nie leczymy sie
              standardowymi lekarstwami i nie jestem lekarzem.Opisałam co nam pomaga i
              tyle,zreszta zadowolenie z kosmetykow Adermy to nie tylko moja opinia ale
              wiekszosc mam ktore znam,czy z forum Alergie czy tez osobiscie
              A co do elidelu,to w ciagu 6 m-cy uzyłam 3 razy w tragicznich sytuacjach,i fakt
              jest jeden ze po posmarowaniu 1 raz skorka za pare godzin robiła sie super i
              taki stan trwał dosc długo. Zreszta u starszego ktory juz z alergii wychodzi tez
              wystarczyło posmarowanie 1 raz a zmiany długodługo nie wracały.
              Ale ja tez boje sie Elidelu tak jak i sterydow wiec naprawde stosuje go bardzo
              sporadycznie
              • guruburu Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 19.03.06, 16:37
                To przecież ja tez napisałam o kosmetykach - nie rozumiem?
                Przecież nie krytykowałam kosmetyków adermy - też ich używałam - odczytuje w
                Twoim poscie moją krytyke tych kosmetyków, a ja niczego takiego nie widzę w
                mojej wypowiedzi? Zresztą to nieważne - po prostu nie rozumiem do czego się
                odnosisz. Ja pisałam dla odmiany o Lipikarz La Roche-Posay bodajże.
                Sama na siebie stosuję atoderm Biodermy, ale ten 'cieższy', tj. z cynkiem.
                No i przecież o to chodzi, zeby pisac o kosmetykach, zeby miec przegląd
                dostepnych , bo trzeba popróbować, żeby dobrać.
                A odnosnie elidelu/ protopicu - to jest to właśnie lekarstwo - byłam po prostu
                zaciekawiona, że u Was przynosi natychmiastowe polepszenie.
    • gosiik Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 19.03.06, 20:13
      dziewczyny, co polecicie do mycia główki?
      pozdrawiamy
    • asmi7 Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 19.03.06, 22:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=20659260&v=2&s=0
    • asmi7 Re: co na słońce dla alergika? 12.05.06, 10:32
      A co stosujecie na słońce dla alergika? Macie coś sprawdzonego?
      Przejrzałam różne oferty i zastanawiam się nad trzema kremami SVR, Avene i
      Musteli. Stosowałyście któryś z tych kremów?
      • aniapatryk Re: co na słońce dla alergika? 13.05.06, 10:04
        Aderma krem na słonce dla dzieci,super sie sprawdziło u mojego straszego
        • asmi7 Re: co na słońce dla alergika? 13.05.06, 10:21
          Aniu, ten krem dokładnie tak sie nazywa?
          Ostatnio pytałam w aptece o jakis krem na słońce Adermy i powiedziano mi, ze z
          Adermy nie ma i że raczej polecAJĄ Avene, bo to ten sam producent.
      • annq27 Re: co na słońce dla alergika? 15.05.06, 22:11
        kupilam mustele z filterm 50 i strasznie zaluje bo mam alergika wiec i sucha skore ma ato jeszcze wysusza. do postu rozpoczynajacego mam uwage pt: pimafucort jest glownie stosowany gdy podejrzewa sie komponent grzybiczy choc oczywiscie jest tam tez i steryd i antybiotyk...
    • melena2 Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 13.05.06, 11:17
      Dziewzyny, a byłyście na forum "Kosmetyki dziecięce"? Tam się wypowiada
      dermatolog, o kremach na słońce też.
    • azbestowestringi kosmetyki weleda - uwazajcie bo 13.05.06, 12:56
      mimo ze seria dla dzieci jest hipoalergiczna to wiewiora sie i tak uczulila na
      niektore produkty
      • guruburu Re: kosmetyki weleda - uwazajcie bo 13.05.06, 21:11
        Spokojnie - w Polsce chyba weleda jest niezbyt popularna. Moim zdaniem
        przereklamowana i dermatolog tez mi odradzala. Mialam dla corki jeden krem i
        nadal pokutuje nieskonczony. Dla siebie mam krem do rak i tez srednio. Mam
        zamiar jeszcze paste do zebów wypróbowac jak juz dziecko do takowej dorosnie
        ale bez przekonania. Zbijaja kase na 'eko'.
        • aniapatryk ADERMA 25 SPF na słonce dl;a alergikow 13.05.06, 22:00
          Macie link
          www.aquavitae.com.pl/catalog/product_info.php?products_id=1525,
          naprawde polecam bardzo wydajne,nie sciera sie w wodzie,typowe dla alergikow
    • shamsa Re: KOSMETYKI DLA ALERGIKA 16.05.06, 09:20
      mydlo bialy jelen, parafina i Alantan z bepanthenolem wzglednie Bepanthen
      (wyleczylam tym sączące sie rany).
      polecanie innym sterydow na dzien dobry jest bez sensu. sterydy maja dzialania
      uboczne i sa lekiem ostatniej szansy. po sterydach w immunosupresji jest juz
      tylko chemioterapia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka