Dodaj do ulubionych

Które pieluchy nie przeciekają po bokach?

13.04.06, 15:14
Synek ma prawie 7 mies. i używamy Pampersów (które zaczynają mnie ...),
dzisiaj już cztery razy przebierałam małego bo ciągle jest mokry, to
pobokach, to na plecach. Jakiś czas używałam Huggis, ale było to samo. Które
pieluchy nie będą tak przeciekać, cena nie jest ważna, byle były dobrej
jakości, tzn. nie były grube. Czytałam o Cien z Liddla, ale w Białymstoku nie
ma tego sklepu. Jaich Wy używacie i sprawdzają się?
Obserwuj wątek
    • tin_t Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 15:19
      a jakiego rozmiaru używacie?? u nas Huggies przeceiekały, teraz mamay happy 8-18
      i jest super, wpadki sie prawie w ogole nie zdarzaja.
      • sdec Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 15:36
        Mały waży ok. 8 kg; wg Pampers na dzień roz. 3 (4-9 kg), na noc roz. 4 (7-18
        kg); w obydwu przypadkach nie ma różnicy;
        • kuncwotek Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 16:14
          My używamy Rossmanek i nigdy nam nie przeciekły i nigdy nam kupa nie wyleciała
          bokiem! W pampersach owszem! Rossmanki kupisz w sklepach Rossman za ok. 30 zł
          za 68 sztuk. My juz zaczynamy kupować 4 czyli MAXI od 7 do 18 kg. Są jeszcze
          MAXI+ od 9-20 kg. Polecam są naprawdę świetne! Aaaa my mamy te bordowe, bo
          żółte maja na zewnątrz taką folijkę i dlatego też są tańsze ( ok 25 zł ).
        • liniosek Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 16:16
          sdec ja wczesniej pisalam o cien z lidla,ale za szybko opinie o nich dalam.Nie
          jestem z nich zadowolona przeciekaja po bokach.Rano musze zaras zmieniac nie
          wytrzymuja 1o godzin przebieram mala co rano!bo jest mokre body czesciej musze
          je zmieniac.Poskonczeniu paczki wracam do happy sa ok mozna im zaufac
          wytrzymuja spokojnie noc nic nie przecieka nie ma niespodzianki.Przy tych cien
          juz wczesnie rano zagladam czy nie przeciekly,i w ten sposob budze mala!
          • murken Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 16:40
            Witam ,nareszcie ktoś z b-stoku !
            Kupujemy huggisy.Obecnie jest promocja w Fartlandi - 39.99 za 76 szt.
            Pieluszki u nas przeciekaly jak zmienialismy rozmiar na wiekszy ,lu po prostu
            pieluszka byla troche za duża.Junior wazy tez ok 8 kg i huggis 3 sa obecnie
            najlepsze.Z jakiego jesteś osiedla ? Pozdrowienia z Leśnej Doliny.
          • smeagoul cien 14.04.06, 08:50
            linosek jestem zaskoczona!! my używamy cien i jescze nigdy nam nie przeciekły- a
            mały na noc ma zakładaną ok 20 i nosi ją cojnajmniej do 8- 9 rano i nic! W dzień
            też super! a zmieniam co 4-5 godzin a czasem nawet dłużej.
            przeciekały nam CZASEM happy i CZĘSTO huggisy soft&dry
    • shamsa Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 17:52
      pampersy nigdy nie przeciekly. ale to naprawde zalezy od dziecka.
      sprobuj huggies superflex - maja b. elastyczne krawedzie.
    • sylwia_zi Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 19:39
      pampersy przeciekały i bardziej odgniatały. Ale były w porównaniu z huggisami
      super.
      Używam od dawna bordowych rossmanek. Są o niebo lepsze od pampersów (w moim
      wypadku). Mała w nocy ma przez 12 godzin jedna pieluche i nigdy jej szlag nie
      trafilwink
    • jadis76 Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 19:50
      my używamy pampersów 4
      nie przeciekają
      raz spróbowalam rosmanek, ale nie jestem zadowolona
      za grube i za sztywne
      • kaliaa Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 13.04.06, 20:35
        pampersy odparzaly mala i przeciekaly, huggisy sa lepsze ale tez daleko im do
        idealu, innych nie probowalam
        • alfa36 Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 17.04.06, 01:23
          A moze to kwestia rozmiaru? Nam przeciekają pampersy, odkąd Kuba spi na boku. Myślimy tylko, że być może te czwórki sa dla niego za duże. Kobus waży 8,5 kg.
          • aisza24 Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 12:04
            Pampersy mi przeciekaja 5 noc z rzedu!!rany, musze go przebierac bo caly zsikany
            jest. Nie wiem, od czego to zalezy, moze zle zakladam pieluche, ale ciezko
            Malemu zalozyc dobrze, bo sie wierci i kopie nozkami caly czas. Od jakiegos
            czasu uzywam tez pieluch z Rossmana w dzien (bordowe), sa okey i nie smierdza
            tak jak pamki. Tylko jeszcze ich nie testowalam w nocy, wiec nie wiem, czy
            przeciekaja.
            • efka30 Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 13:12
              A u nas z Rossmanów wlaśnie rezygnuję.Od czasu gdy w ciągu 1 dnia...5x
              zmieniałam malemu body bo przeciekły.W ogole mam wrażenie,że ostatnio jakieś
              odpady pchają do tych toreb.Każda pielucha była inna.Jedna grubsza,druga
              cieńsza,krzywo poobcinane...koszmar!!!A z "2" bylismy strasznie zadowoleni,
              z "3" już mniej a właśnie "4" takie koszmarne.
              Sama nie wiem co teraz.Bella do kitu,bo malego mogę nimi
              łącznie z uszami owiną.Ma 9kg gdzieś tak, a tam przedział 8-18kg
              ogrrrrrrrrromne, i męczę się właśnie z nimi,bo mały ruchliwy i mu się
              ściągają.Miałam paczkę Huggiesów SUPER FLEX 8-14kg i były super!!!Tylko ta
              cena...ale chyba będę musiała do nich wróci.Pampersy/miałam tylko Newborny-
              idzięki Bogu!!!/ śmierdzą. I może to głupio zabrzmi,ale ponoc "uzależniają".I
              może coś w tym jest ,bo kuzynka swojej małej od urodzenia kupuje Pampersy, i
              jak tylko chce na inne zmienic to od razu pupaodparzona.A poza tym ŚMIERDZĄ
              chemią jak dziabli!!!!
              Idę szuka promocji SUPER FLEXów smile)
              Papatki
            • sdec Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 13:54
              U nas dzisiaj dwa razy w nocy był mokry pajacyk. Szok. Chcę też napisać , że
              inaczej jest u chłopców a inaczej u dziewczynek i większość osób zadowolona z
              Pampersów to mamy dziewczynek. Dzisiaj idę kupić Rossmanki zobaczymy jak zdadzą
              rezultat.
              • sdec Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 13:58
                Nie wiem wreszcie które kupić skoro Rossmanki są tak słabej jakości. Również
                potrzebuję 4. No to możę Huggies Super Flex. Od urodzenia używałam Pampersów, i
                może z 1 paczkę Huggiesów.
    • lirio Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 17:24
      Mnie przeciekały na początku wszystkie pieluchy, koleżanka, która ma 3 dzieci
      stwierdziła, że to moja wina - przyszła założyła, pouczyła i od tej pory nic
      nam nie przeciekawink Pielucha wysoko z tyłu, i trzeba uważać u chłopaków na
      położenie "siuraska" - na dół i prosto. Mój syn ma 8,5kg i już dawno nosi
      rozmiar 4. Trzeba szybko przechodzić do większego rozmiaru - jakiś kilogram
      wcześniej niż to jest na paczce.
      • efka30 Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 17:57
        No nas to na pewno nie sprawa zakładania....Też już jestem doświadczoną mamą i
        na siusiaka uważamsmile)Ale malutki jest strasznie ruchliwy i pieluszka musi miec
        gumeczki i dobrzeprzylegac żeby się nie zsuwała jak w Happy,które wg.mnie mają
        po prostu zbyt duży przedzial kilogramowy,biorąc pod uwagę,że są rozmiarowo
        zaniżone.Ich 8-18kg to wg.mnie jakies 8-20 albo leiej wiec jak malec ma 8kg z
        kawałkiem to są ogrrrrrromne.
    • faq Re: Które pieluchy nie przeciekają po bokach? 18.04.06, 21:02
      nam przestaly przeciekac czworki, wczesniej i huggiesy i pampersy trzeba bylo w
      nocy przebierac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka