aciki 14.04.06, 22:34 Jak podajecie żółtko? Zamiast mięska w zupie czy razem z nim? Co drugi dzień trzeba je dawać? My jeszcze nie zaczęliśmy, choć Maksio już skończył 7 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liniosek Re: kwestia żółtka 14.04.06, 22:46 ja tez jeszcze nie podawalam zoltka ,chodz mala skonczyla juz 7 miechow Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:09 Ja dziś pierwszy raz dodałam do zupki, ale bez mięska, bo z kolei ja jeszcze mięska nie daję Guzikowi. Sama jestem ciekawa. A dlaczego nie podajecie żółtka? Podobno można już od 6 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:12 Ja jeszcze nie daję, bo trochę się boję (Maksio obsypany), trochę zapominam, a trochę mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:22 mi sie jakos nie spieszy do zoltka ,kolezanka ma dziecko (14 miesiecy)i specjalnie nie podawala zoltka i nic sie nie dzieje nie jest to kwestia obowiazkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:26 Ja podaję zwyczajnie, podczas wspólnego śniadania po kawałku do buzi. Gdy razem ze starszą córeczką jemy jajka na twardo, maluszka juz wie, że ona tez będzie jadła z nami i cieszy się. Ale ja podaję wyłącznie ekologiczne, od mojej teściowej. Tych ze sklepu nie wiem, czy bym się odważyła. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:47 ponieważ moje dziecko ma wieczny problem z brzuszkiem (teraz to juz nie wiem czy od zębów czy od tego ze swoja diete olalam, ostatnio mi zwymiotowała) karmie jak mi lekarz zaleci. A zalecil od skonczonego 7 mies pol zoltka na twardo z kaszka sinlac. Wlasnie po tym posilku mala wymiotowala, ale to raczej przypadek... Zastanawiam sie czy mozna podac jajko na miekko. Ktos moze wie? Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: kwestia żółtka 14.04.06, 23:56 Mi pediatra powiedziała, żeby dodać do zupki zółtko, ale wcześniej rozmieszać je z odrobiną wody i zagotować. Tak dodaję do zupki (z mięsem). A najlepiej to jaka przepiórcze bo one nie uczulają a i przepiórka to taki mądry ptak, że byle czym nie da się nakarmić. Przepiórcze jajeczka to nawet można całe bo ich białko nie uczula. Zaczęłam od samego żółtka a za trochę podawać będe całe jajeczko (przepiórcze oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: kwestia żółtka 15.04.06, 09:49 Zuza wczoraj jadła zupke z żółtkiem i jest wszystko w porządku. Zero uczulenia! super. Wiekaszośc z Was nie podaje zółtka, to może się pospieszyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: kwestia żółtka 16.04.06, 11:32 Wiem, że już można, tylko moja ma alargię na mleko i alergolog zaleciła wszystkie potencjalnie mocne alergeny (jajka, truskawki, gluten) dopiero po ukończeniu pierwszego rku życia. My więc czekamy. Pozdrawiamy (mamy 8 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zapominajka1 Re: kwestia żółtka 16.04.06, 21:07 Też jeszcze nie podajemy żółtka choć synek skończył 7 miesięcy. Mięso jemy dwa dni z rzędu, potem dwa dni zupka tylko warzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: kwestia żółtka 18.04.06, 19:23 po raz pierwszy dalam troszke swiatecznego smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś