Dodaj do ulubionych

NOWA LIST DWUPAKÓW

21.05.06, 13:16
do terminu tydzien
pozdrowienia mamy
Obserwuj wątek
    • pinik 29.05.06- czyli 8 dni zostalo... 21.05.06, 13:19
      hej,

u mnie jeszcze 8 dni....
      • demarta 23.05.06 i nic się nie dzieje.... 21.05.06, 13:35

a najgorsze takie dni jak dzisiejszy, wolna niedziela, lenistwo, czas się dłuży nic się nie chce....eeech!
        • zu2ka Re: 23.05.06 i nic się nie dzieje.... 21.05.06, 13:45
          W poniedziłek zaczynam 39tc, od 2 godzin boli mnie brzuch jak na okres, ale
          myślę, że to jeszcze nie to... zbyt mały ból i nie ma systematyczności ani
          zmiany w intensywności.. jeszcze przyjdzie pewnie poczekać....a Młody waży już
          3,800kg!!! A przed chwilą zjadłam naleśniki z bananami w polewie czekoladowej i
          w jogurcie z jagodami...pyyyyycha - a miałam nic słodkiego już nie jeść..
        • agus-ka Re: 23.05.06 i nic się nie dzieje.... 21.05.06, 22:16
          Ja też mam termin na 23. W nocy chyba odszedł mi czop, w każdym razie było
          podbarwienie krwią. Pojechaliśmy do szpitala, niewielkie skurcze miałam co ok
          20 min. Szyjka już się skróciła. Teraz siedze w domu, mam skurcze co ok 15 min,
          niektóre nawet częściej tyle, że jak jest dłuższy odstęp to trwają dłużej,
          niektóre nawet 40-50 min. Po badaniu lekko krwawię. Nie wiem ile to krwawienie
          może się utrzymywac, ale jak nie przestanie do jutra to jadę do szpitala.
          Mam nadzieję, że najpóźniej we wtorek urodzę, mam już dosc siedzenia w domu. Do
          tego teraz bede się bała sama jeździć samochodem. Buuu
    • apple_pie_76 Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 21.05.06, 13:45
      ja mam jeszcze 7 dni do terminu ale ponieważ czeka mnie cc to już jutro ide do
      szpitala.
    • allice80 Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 21.05.06, 13:49
      Ja nadal 2w1 choć termin minął 15 maja(to już prawie tydzień). Nie spodziewałam
      się takiej sytuacji szczególnie że to drugi dzidziuś.
      • agancarz termin na 26 maj 21.05.06, 13:59
        Nadal w dwypaku i nie zanosi sie na szybki porod.
        Tez myslalam, ze jak to bedzie drugi porod, to moze cos wczesniej sie wydarzy,
        a tu tylko troche boli brzuch jak na @ i nic poza tym.
        Mam nadzieje, ze nie przeterminuje.
        Pozdrawiam
        Aneta
        Dawidek

Gabrysia
    • malusia4 Termin na 27 maja i cisza ..... nic się nie dzieje 21.05.06, 13:59
      • b.brzozowska1 23 maja 2006 :) 21.05.06, 14:30
        ciągle czekam na rozdwojenie - normalnie już tęsknię za moim maleństwemsmile
        wszyscy lekarze wróżyli dziecko w terminie - połozna tydzien temu - też;
        jutro kolejne spotkanie z połozną - i mam nadzieje, ze powie, ze to juzsmile)
        dla mnie te połozne to takie ...hmm..czarownicewink
    • marlenka_p Termin 20.05.06- a tu nic:((( 21.05.06, 14:56
      Jestem 1 dzień po terminie, a maleństwo ciągle w brzuszku i na nic się nie
      zanosi w najbliższym czasie. Grunt to cirpliwość:o))))
      • mimi_75 Re: Termin 17.05.06- a tu nic:((( 21.05.06, 15:07
        Czekam i czekam i nic się nie dzieje...
        • mia80 Termin 27.05 21.05.06, 15:26
          Termin mam na sobotę i mam nadzieję, że do tego czasu coś się wydarzy. Jak na
          razie jedyny objaw to obniżony brzuszek. Już się nie mogę doczekać.
    • izuniap78 20.05.06 i nic... 21.05.06, 18:31
      Ja też nadal czekam i ...czekam
    • dorthea80 19.05.06 21.05.06, 18:40
      Dwa dni po terminie, nic się nie zanosi na szybki poród choć na wczorajszym USG
      lekarz powiedział że "dobrze by było" żebym urodziła w ten weekend, bo Wojtek
      ma już mało miejsca, mniej wód i III stopień dojrzałości łożyska. Żaden z
      domowych sposobów na przyspieszenie na mnie nie działa wink
      Zaczęłam kupować po drugim opakowaniu chusteczek dla malucha, wacików, mydełek -
      może to go zachęci!
      Dorota
      • kasiulka_9 Re: 19.05.06 21.05.06, 18:48
        witam..smile no my mamy termin na 27 maja...

mam nadzieje ze urodzi sie wczesniej, mam skurcze (nieregularne) ale to juz
        coś.. brzuszek nisko i juz powinno sie wszytsko odbywać.. no ale cóz czekamy
        cierpliwie..

pozdrowienia!!
    • nikasob Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 21.05.06, 19:11
      Termin w środę, dzis na KTG wyszły jakieś "skruczyki" i to wszystko, chociaż
      brzuch boli coraz bardziej, może akurat ucelujemy w termin?smile
      • aczka2 Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 21.05.06, 19:26
        Ja równiez mam termin na 27 maja. We wtorek wizyta u lekarza. Nic się kompletnie
        nie dzieje, brzuch baaardzo wysoko, żebra bolą tak, że już od tygodnia ćwiczę
        nie spanie po nocach, tylko rano muszę sobie pobeczeć, do tego wszystkiego mam
        rozejście spojenia łonowego i nie wiem, czy będzie się dało urodzić sn, czy mi
        grozi cesarka...Ach, ta końcówka jest wykańczającawink
        Pozdrawiam,
        Aga
      • martunia78 31maj 21.05.06, 19:26
        I codziennie wieczoram taka akcja ze skurczami, ze tylko jechać do szpitala,
        pocenie sie, nudności i latanie do łazienki, No, ale przechodzi i dalej musze
        czekać.... przyznam szczerze, ze jak mam mieć tak codziennie to oszaleje!
        pozdrawiam, coraz nas mniej...
        • katrint Re: 31maj 21.05.06, 20:29
          ja też 31 majsmile))Narazie brzuch opadł i twardnieje mi brzuch coraz częściej ale
          i tak obawiam się,że zostanę czerwcówką
    • kapuhy_a nadal 21.05.06, 20:51
      :]
      • matie31 31 maja 21.05.06, 21:28
        a ja siedze, pije winko i nicsmile Humor dopisuje, samopoczucie rewelacja, zadnych
        objawow zblizajacego sie porodu. No chociaz nie: szyjki nie mam juz od chyba 3
        tygodni i brzuch baaardzo nisko, ale tez juz dlugo. A chcialam malego
        byczka...eh... Teraz to juz mi wszystko jedno kiedy, aby Malutek byl zdrowy, bo
        sliczny bedzie na pewno big_grin
    • sabiptysia 30 maj 21.05.06, 22:10
      Ja mam termin na 30 maja, ale juz ponad 2 tygodnie temu zaczelam miec wiekszosc
      objawow porodowych... myslalam, ze bede miec upragnionego byczka, ale moj synus
      juz w brzuszku pokazuje dwie naturki jak na blizniaka przystalo ;D bawi sie ze
      mna w kotka i myszke i wysyla falszywe alarmy... jak na razie samopoczucie
      dobre, choc brzuch mam juz tak wielki, ze czekam kiedy tylko peknie a jak chodze
      to wygladam jak banka wstanka... ehhh
    • ania175 19 maja... 21.05.06, 22:47
      ...i nic
    • superiwona Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 22.05.06, 08:15
      a wiec troche nas zostalo.
      dziekuje za wpisy teraz mamy jasny podglad oczekujacych na swe dzieciaczki.
      pozdrowienia mamy.
      dzis 22 wiec mi zostalo 6 dni do terminu.
    • stephanie22 Re: NOWA LIST DWUPAKÓW 25.05.06, 15:53
      Witajcie,
      do terminu 5 dni i ciszaaaaaaaaaaaaaaa.... Żadnych objawów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka