Dodaj do ulubionych

plamienie w 5tc

12.06.06, 01:18
Mam problem a mianowicie zaczelam plamic, jestm dokladnie 5 tyg. w ciazy, czy ktoras z was tez miala
taki problem? Wczoraj zobaczylam ze mam taka przezroczysta wydzieline i miala tam jakies drobinki
rozowe (pewno krew). Strasznie sie martwie, wizyte mam dopiero w piatek, bede sie starala dzisiaj
zmienic na szybciej ale nie wiem czy mi sie uda. Jak lezalam to mi sie unormowalo, ale teraz nie wiem
co bedzie dalej jak wstalam, czy mam lezec? Jesli tak mialyscie to prosze napiszcie co wam lekarz
zalecil.
Obserwuj wątek
    • kamilka1979 Re: plamienie w 5tc 12.06.06, 07:47

Na pewno powinnaś leżeć i spotkać się z lekarzem.Pewnie przepisze ci coś na
      podtrzymanie ciąży.Ja też plamiłam tyle ,że to był 13 tydzień,musiałam leżeć i
      przyjmować leki.
      Ja też jestem prawie w 5 tyg.(4 tyg i 5 dni)i powiem ci ,że jestem bardzo
      niespokojna ,cały czas mam wrażenie ,że też zacznę plamić.
      A który to jest dzień twojego cyklu,może to takie plamienie przypadające na
      termin miesiączki?!
      Pozdrawiam Kamila
      src="bd.lilypie.com/E3KRp2.png"
    • papuga_5 Re: plamienie w 5tc 12.06.06, 08:26
      Termin miesiaczki przypadal mi tydzien temu. Bylam juz u lekarza, ale niestety nie moglam dostac sie
      do specjalisty i lekarz mi powiedzial ze sie wolgole nie ma co martwic takimi plamieniami, ze to moze
      byc normalne z powodu zmian hormonalnych. Nie dal mi nawet skierowania na USG, wyslal mnie na
      badania krwi takie typowe w ciazy, morfologie, rozyczka, zoltaczka i inne choroby oraz grupe krwi.
      Wydaje mi sie ze nawet tam nie bylo nic o hormonach, chyba ze to sie miesci pod morfologia. Jak sie
      spytalam czy potwierdzi moja ciaze przez badanie krwi to powiedziala ze nie ma takiej potrzeby jak
      robilam test w domu bo te testy sa bardzo dokladne, wiec jesli pokazal ze jestem w ciazy to pewno
      jestem. Do gina ide dopiero w piatek, mam nadzieje ze on mi zrobi USG. Mam nadzieje ze jakos
      wytrwam do piatku, ale sie dalej martwie i czuje lekarzem rozczarowana ze nie sprawdzil mnie
      dokladnie.
      • bognisia1 Re: plamienie w 5tc 12.06.06, 08:43
        hej jestem lutówką 2006 i też mialam plamienia w ciąży, okazaly się na
        szczęście niegroźne ale mój pierwszy lekarz mnie nieźle przestraszyl, mial
        beznadziejny sprzęt i chyba sam na nim nic nie widzial, zmienilam lekarza
        zrobil mi USG i pokazal wyraźnie że nie ma żadnego zagrożenia tzn. nie bylo
        krwiaka w macicy zagrażająścego dziecku, byly to plamienia przypadające w
        terminie miesiączki. koniecznie zmień lekarza zrób USG, bądź dobrej myśli z
        pewnością plamienia okażą sie niegroźne
        buziaki
        • koziolkowa11 Re: plamienie w 5tc 12.06.06, 11:27
          ja mam plamieniania od 2 tygodni.... czasami zamieniaja sie w krwawienie.. jak
          leze jest wszystko ok ... pecherzyk nz usg umiejscowiony miodzio, krwiaka nie ma
          a plamienia sa sad mam prokaz lezec plackiem i wstawac tylko do kibelka sad ale co
          tam... moge cale 9 miesiecy lezec, byleby wszystko sie dobrze skonczylo smile
          tzrymam za Was kciuki
          • gosiiik Re: plamienie w 5tc 12.06.06, 13:40
            Przede wszystkim plamienia w ciązy sa bardzo niebezpieczne!!!
            Powinien zobaczyc cię ginekolog jak najszybciej, jak nie ma czasu to zmien
            lekarza albo zadzwoń do szpitala położniczego i zapytaj co robić w takiej
            sytuacji , tam nie powinni tego zbagatelizować. Ja jestem po 2 poroniniach i
            właśnie wszystko zaczynało sie od plamień. W moim przypadku organizm
            przestawał produkować hormon niezbędny do utrzymania ciąży - progesteron. Moim
            zdanim powinnaś skontrolować bete czy rośnie i progesteron. Ale nie jestem
            lekarzem, więc proponuje wizyte u gina jak najszybciej.
            • papuga_5 Re: plamienie w 5tc 16.06.06, 16:13
              Dziekuje dziewczyny za wszystkie porady, dzisiaj bylam u gina i sie juz uspokoilam. Zrobil mi USG i
              powiedzial ze wszystko dobrze wyglada, widzialam serduszko. Te plamienia jak na razie ustapily mi jak
              polezalam w lozku przez cala noc, potem czulam jeszcze jakos tak mokro, ale juz sie unormowalo i nie
              bylo tak duzo. Tak sobie mysle ze moze to bylo przez to ze sie w niedziele przemeczylam i jeszcze
              mialam troche stresu, bylam w niedziele z moim pierwszym dzieckiem w ZOO i sie nachodzilam chyba
              ze 2.5 godziny, potem jeszcze moje dziecko wchodzilo na plot bo chcialo wejsc do zwierzatek wiec sie
              balam ze spadnie bo on ma dopiero 3 lata wiec probowalam go przytrzymac a on dla zartow spuszczal
              sie z plotu na moj brzuch i poczulam wysilek i bol brzucha jak przed miesiaczka, potem bol ustapil i
              poszlam jeszcze pod wieczor na spacer i pare godzin pozniej zaczelo sie to plamienie. Jednak doszlam
              do wniosku ze trzeba w ciazy odpoczywac i sluchac instynktu.
              • nowakaga5 Re: plamienie w 5tc 16.06.06, 21:05
                A ja dzisiaj zrobiłam zakupy na bazarze. Starałam się kupić jak najmniej, ale
                wiadomo, to trochę truskawek, to trochę ogórków... i się nazbierało. Chyba
                troszkę za dużo smile. Po południu miałam troszkę pobrudzoną bieliznę, ale
                wszystko szybko ustało. Wzięłam na wszelki wypadek No-spę. W środę badałam
                poziom progesteronu (był ok), więc jestem spokojna. Ale Tobie polecam zmierzyć
                progesteron na wszelki wypadek.
                Takie małe plamienia w ciąży mogą się zdarzać, ale trzeba być czujnym.
    • kania_kania Re: plamienie w 5tc 17.06.06, 10:17
      Moja gin twierdzi, ze dopoki nie krwawisz, tak jak przy okresie, to wszystko
      bedzie OK - trzeba sie po prostu oszczedzac...

Ja w zeszlym roku trafilam w 6 tygodniu do szpitala z krwawieniem... Mam
      nadzieje, ze w tym roku tak nie bedzie smile

Zycze powodzenie i nie daj stresowi i duzo odpoczywaj...

Kania
      • bognisia1 Re: plamienie w 5tc 17.06.06, 20:33
        Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku smile oszczędzaj się , nie forsuj, nie
        dźwigaj chociaż ja glupia też zawsze za dużo w sklepie wybieralam i dźwigalam
        do domu plując sobie w brodę, że glupia jestem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka