maarta23 23.06.06, 09:06 podczas porodu wyszedł mi jeden(kiedy on zniknie??? jestem 4 tygodnie po porodzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inpi Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:22 Kochana Mi wyszedł wczoraj , 6 tygodni po porodzie. Boli jak diabli. Dzisiaj idę na pierwszą wizytę do ginka po porodzie i zapytam co z tym zrobić, bo mnie to po prostu bardzo boli. Nie wiem jak się będę miała załatwić.... Wiesz co ja próbowałam wcisnać go, ale nie wyszło. Ponoć dobra jest maść Posterisan, ale zaczekam do dzisiajszej wizyty i dam znac wieczorkiem. Na razie nie krwawi, wyglada jak kawałek ciałka (sorki za opis), ale boję się infekcji. No to do wieczora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daga210 Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:35 Nic sie nie martw naprawde wchłoną sie ja miałam w 9 miesiacu spore kłopoty, poźniej w trakcie porodu wyskoczyły mi tak duże hemoroidy, że nie mogłam chodzić, siedzieć, nic, dosłownie nic. A poźniej wszystko sie ładnie wchłoneło. NIe wciskałam ich, bo były za duże, tylko smarowałam i dawałam czopki Posterisan. Pomogło, dzisiaj już nie ma śladu po hemoroidach! pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
maarta23 Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:46 Dzieki za odpowiedz)czekam do wieczora na odpowiedz bo jestem ciekawa co lekarz ci zaleci)) Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 12:52 mnie pojawił się jeden mały 4 tygodnie po porodzie. mały ale upierdliwy za przeproszeniem - boli, że hohoho Na noc dostałam od lekarza czopki Hemorectal (7 zł) i maść Aesculan (10 zł). Po dwóch dniach DUŻAAA poprawa. Potem przez 2 tygodnie miałam spokój i już nie stosowałam tych specyfików, ale od wczoraj zaczęło boleć znowu więć zacznę kurację jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 16:05 Oj dały mi popalić hemoroidy. 2 tyg przed porodem wyjęte z życiorysu. Mnie pomagało wcisnąć je do środka i zaaplikować czopka - np. hemorectal lub posterisan. Pomagało Odpowiedz Link Zgłoś
inpi Re do maarta23 23.06.06, 22:44 No to jestem po wizycie. Lekarz obejrzał ten "okaz" i powiedział, że z wciśnięciem to miałabym problem, gdyż jest spory obrzęk. Zalecił stosowanie Posterisan H, kilka razy dziennie i po kazdym wypróżnieniu dodatkowo. Mówił, ze w ciagu 2-3 dni będzie znaczna poprawa, gdyż ta maść jest ze sterydami, a więc silnie działająca. Był zaskoczony, że hemoroid wyszedł teraz, a nie w ciąży czy przy porodzie. Pytałam czy sie całkowicie wchłonie i stwierdził, że tak ale to może potrwać 1-2 tygodnie. Dam znać czy pomogło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inpi Re: Hemoroidy :((( 24.06.06, 16:05 No to jestem po wizycie. Lekarz obejrzał ten "okaz" i powiedział, że z wciśnięciem to miałabym problem, gdyż jest spory obrzęk. Zalecił stosowanie Posterisan H, kilka razy dziennie i po kazdym wypróżnieniu dodatkowo. Mówił, ze w ciagu 2-3 dni będzie znaczna poprawa, gdyż ta maść jest ze sterydami, a więc silnie działająca. Był zaskoczony, że hemoroid wyszedł teraz, a nie w ciąży czy przy porodzie. Pytałam czy sie całkowicie wchłonie i stwierdził, że tak ale to może potrwać 1-2 tygodnie. Dam znać czy pomogło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 14:16 Dziewczyny, a czy karmicie piersią i używacie Posterisan? Byłam dzisiaj w aptece i chciałam zakupić te czopki, ale babka powiedziała, że nie mogą być stosowane u kobiet karmiących piersią. Sama juz nie wiem co robić. Jestem 4 tyg. po porodzie (dodam, że to cholerstwo pojawiło sie 4 dni temu i potwornie boli, myślałam, ze mnie to ominie), wizytę u ginki mam za 2 tygodnie i wtedy będę mogła to z nią skonsultować. Odpowiedz Link Zgłoś
inpi Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 14:57 Ja karmię tylko piersią i Posterisan H przepisał mi mój ginekolog. Wiesz co stosuję dopiero 2 dni, ale jest wielka poprawa. W ulotce nie ma nic na temat, iż w okresie laktacji nie wolno Ufam swojemu lekarzowi i sądzę, iz nie naraziłby ani dziecka ani mnie, więc nie męcz się tylko smaruj, a odczujesz ulgę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 15:15 A czy ten Posterisan H to maść czy czopki??? Mi babka w aptece zaproponowała czopki homeopatyczne AVENOC. Czy któraś z Was może je stosowała??? Odpowiedz Link Zgłoś
inpi Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 15:19 Ja mam maść. Wiesz nie dałabym rady włozyć czopka, bo ten hemoroid po prostu zasłania wejście i tak ciężko mi było się wypróżnić, ale tak jak pisałam po 2 dniach jest duuuuuża poprawa. Oby tak dalej. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 16:39 Dziewczyny wiem przez co przechodzicie, ja mialam ten problem z hemoroidami w pierwszym tyg po porodzie. To byl koszmar, bol niesamowity, bylam zalamana,nie moglam spac i w ogole normalnie funkcjonowac Polozna polecila mi stosowanie okladow z lodu i rzeczywiscie pomoglo, stosowalam tez masc i po tyg dolegliwosci ustapily Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 18:15 Napisz proszę jak robiłaś sobie te okłady z lodu, bo technicznie nie bardzo wiem jak się za to zabrać. A jaką maść stosowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 18:58 polozna polecila mi zawijanie zmiazdzonego lodu w woreczku w jakas chustke lub kawalek pieluchy lub gazy i doslownie przykladac do pupy. Nie trzymaj tego lodu za dlugo zeby sie nie odmrozic, ale powinno przyniesc ulge. Ja mieszkam w Anglii wiec to ''angielska porada'', a co do masci to tez angielska Anusol.Mysle ze te polskie tez sa dobre. Powodzenia w walce z bolem. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
gemek78 Re: Hemoroidy :((( 08.11.16, 09:33 Cześć! nie ma co liczyć na to że sam zniknie;/ najlepiej jest mu pomóc. Domowy sposób to np maść rumiankowa - bardzo prosta do zrobienia ze smalcu i rumianku tu opis www.zdrowyportal.org/2399/hemoroidy-ziola-lecznicze-hemoroidy-masc-rumiankowa/ teraz wiadomo nie jest może łatwo dostać rumianek więc można poprosić o taką maść w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś