Dodaj do ulubionych

Hemoroidy :(((

23.06.06, 09:06
podczas porodu wyszedł mi jedensad(kiedy on zniknie??? jestem 4 tygodnie po
porodzie...
Obserwuj wątek
    • inpi Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:22
      Kochana
      Mi wyszedł wczoraj , 6 tygodni po porodzie. Boli jak diabli. Dzisiaj idę na
      pierwszą wizytę do ginka po porodzie i zapytam co z tym zrobić, bo mnie to po
      prostu bardzo boli. Nie wiem jak się będę miała załatwić.... Wiesz co ja
      próbowałam wcisnać go, ale nie wyszło. Ponoć dobra jest maść Posterisan, ale
      zaczekam do dzisiajszej wizyty i dam znac wieczorkiem. Na razie nie krwawi,
      wyglada jak kawałek ciałka (sorki za opis), ale boję się infekcji. No to do
      wieczora.
      Pozdrawiam
    • daga210 Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:35
      Nic sie nie martwsmile naprawde wchłoną siesmile ja miałam w 9 miesiacu spore
      kłopoty, poźniej w trakcie porodu wyskoczyły mi tak duże hemoroidy, że nie
      mogłam chodzić, siedzieć, nic, dosłownie nic. A poźniej wszystko sie ładnie
      wchłoneło. NIe wciskałam ich, bo były za duże, tylko smarowałam i dawałam
      czopki Posterisan. Pomogło, dzisiaj już nie ma śladu po hemoroidach!
      pozdrawiam smile
      Daga
      • maarta23 Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 09:46
        Dzieki za odpowiedzsmile)czekam do wieczora na odpowiedz bo jestem ciekawa co
        lekarz ci zalecismile))
    • 3anek Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 12:52
      mnie pojawił się jeden mały 4 tygodnie po porodzie. mały ale upierdliwy za
      przeproszeniem - boli, że hohohosmile
      Na noc dostałam od lekarza czopki Hemorectal (7 zł) i maść Aesculan (10 zł). Po
      dwóch dniach DUŻAAA poprawa. Potem przez 2 tygodnie miałam spokój i już nie
      stosowałam tych specyfików, ale od wczoraj zaczęło boleć znowu więć zacznę
      kurację jeszcze raz.
    • gniewkowiec Re: Hemoroidy :((( 23.06.06, 16:05
      Oj dały mi popalić hemoroidy. 2 tyg przed porodem wyjęte z życiorysu. Mnie
      pomagało wcisnąć je do środka i zaaplikować czopka - np. hemorectal lub
      posterisan. Pomagało
    • inpi Re do maarta23 23.06.06, 22:44
      No to jestem po wizycie. Lekarz obejrzał ten "okaz" i powiedział, że z
      wciśnięciem to miałabym problem, gdyż jest spory obrzęk. Zalecił stosowanie
      Posterisan H, kilka razy dziennie i po kazdym wypróżnieniu dodatkowo. Mówił, ze
      w ciagu 2-3 dni będzie znaczna poprawa, gdyż ta maść jest ze sterydami, a więc
      silnie działająca. Był zaskoczony, że hemoroid wyszedł teraz, a nie w ciąży czy
      przy porodzie. Pytałam czy sie całkowicie wchłonie i stwierdził, że tak ale to
      może potrwać 1-2 tygodnie. Dam znać czy pomogło.
      Pozdrawiam
    • inpi Re: Hemoroidy :((( 24.06.06, 16:05
      No to jestem po wizycie. Lekarz obejrzał ten "okaz" i powiedział, że z
      wciśnięciem to miałabym problem, gdyż jest spory obrzęk. Zalecił stosowanie
      Posterisan H, kilka razy dziennie i po kazdym wypróżnieniu dodatkowo. Mówił, ze
      w ciagu 2-3 dni będzie znaczna poprawa, gdyż ta maść jest ze sterydami, a więc
      silnie działająca. Był zaskoczony, że hemoroid wyszedł teraz, a nie w ciąży czy
      przy porodzie. Pytałam czy sie całkowicie wchłonie i stwierdził, że tak ale to
      może potrwać 1-2 tygodnie. Dam znać czy pomogło.
      Pozdrawiam
    • malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 14:16
      Dziewczyny, a czy karmicie piersią i używacie Posterisan? Byłam dzisiaj w
      aptece i chciałam zakupić te czopki, ale babka powiedziała, że nie mogą być
      stosowane u kobiet karmiących piersią. Sama juz nie wiem co robić. Jestem 4
      tyg. po porodzie (dodam, że to cholerstwo pojawiło sie 4 dni temu i potwornie
      boli, myślałam, ze mnie to ominie), wizytę u ginki mam za 2 tygodnie i wtedy
      będę mogła to z nią skonsultować.
    • inpi Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 14:57
      Ja karmię tylko piersią i Posterisan H przepisał mi mój ginekolog. Wiesz co
      stosuję dopiero 2 dni, ale jest wielka poprawa. W ulotce nie ma nic na temat,
      iż w okresie laktacji nie wolno Ufam swojemu lekarzowi i sądzę, iz nie
      naraziłby ani dziecka ani mnie, więc nie męcz się tylko smaruj, a odczujesz
      ulgę.
      Powodzenia
      • malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 15:15
        A czy ten Posterisan H to maść czy czopki???
        Mi babka w aptece zaproponowała czopki homeopatyczne AVENOC. Czy któraś z Was
        może je stosowała???
        • inpi Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 15:19
          Ja mam maść. Wiesz nie dałabym rady włozyć czopka, bo ten hemoroid po prostu
          zasłania wejście i tak ciężko mi było się wypróżnić, ale tak jak pisałam po 2
          dniach jest duuuuuża poprawa. Oby tak dalej.
          Pa
    • agancarz Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 16:39
      Dziewczyny wiem przez co przechodzicie, ja mialam ten problem z hemoroidami w
      pierwszym tyg po porodzie. To byl koszmar, bol niesamowity, bylam zalamana,nie
      moglam spac i w ogole normalnie funkcjonowacsad
      Polozna polecila mi stosowanie okladow z lodu i rzeczywiscie pomoglo,
      stosowalam tez masc i po tyg dolegliwosci ustapilysmile
      Pozdrawiam
      Aneta
      • malusia4 Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 18:15
        Napisz proszę jak robiłaś sobie te okłady z lodu, bo technicznie nie bardzo
        wiem jak się za to zabrać. A jaką maść stosowałaś?
        • agancarz Re: Hemoroidy :((( 25.06.06, 18:58
          polozna polecila mi zawijanie zmiazdzonego lodu w woreczku w jakas chustke lub
          kawalek pieluchy lub gazy i doslownie przykladac do pupy. Nie trzymaj tego lodu
          za dlugo zeby sie nie odmrozic, ale powinno przyniesc ulge.
          Ja mieszkam w Anglii wiec to ''angielska porada'', a co do masci to tez
          angielska Anusol.Mysle ze te polskie tez sa dobre.
          Powodzenia w walce z bolem.
          Aneta
    • gemek78 Re: Hemoroidy :((( 08.11.16, 09:33
      Cześć! nie ma co liczyć na to że sam zniknie;/ najlepiej jest mu pomóc. Domowy sposób to np maść rumiankowa - bardzo prosta do zrobienia ze smalcu i rumianku tu opis www.zdrowyportal.org/2399/hemoroidy-ziola-lecznicze-hemoroidy-masc-rumiankowa/ teraz wiadomo nie jest może łatwo dostać rumianek więc można poprosić o taką maść w aptece.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka