Dodaj do ulubionych

Jestescie zadowolone z wozkow?

23.06.06, 09:45
Moj Maly ma xlandera na trzech kolach. I powiem Wam, ze wozek nie jest taki
super jak go "maluja". Chodzilam za wozkiem dlugo, ogladalam po sklepach,
czytalam opinie na forum itp. I teraz troche zaluje, ze na ten model padlo.
Pomimo pompowanych kol prawie wogole nie ma amortyzacji. Bartusiowi
glowka "lata" nawet idac chodnikiem, a juz nie wspomne o wertepkach, ktorych
wkolo Nas mnostwo. Jest ciezki, a raczka, ktora jest z gabki juz sie powoli
kruszy. Albo Ja jestem lewa, albo serio ten wozek nie jest strzalem w
dziesiatke. Pozdrawiam zmotoryzowane Maluchysmile.
Obserwuj wątek
    • agness25 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 10:23
      my mamy Deltima Voyagera 005 i do tej pory byłam zadowolona, prowadzi się dosyc
      lekko, duże koła amortyzują wsztrząsy, dobrze chroni przed wiatrem czy
      słońcem.Niestety wczoraj na spacerze, wjeżdżając na dosyć wysoki krawężnik,
      złożył się podnóżek podtrzymujacy nosidło, które wysunęlo się z wózka!!!Synkowi
      nic się nie stało na szczęście, ale ja najadłam się strachu a wózek strasznie
      stracił w moich oczachsad(
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=42194824&v=2&s=0
      • gniewkowiec Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 16:01
        też mam ten wózek i męczy mnie kosz na zakupy - ciężko coś tam włożyć. Ale poza
        tym ok. Godny polecenia
    • nitka111 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 10:29
      A ja mam zwykłego Kubusia firmy lonex i jestem zadowolona, kupowany był dla
      starszego synka i nie miałam powodu go teraz zmieniać na inny. Kupię dopiero
      spacerówkę, bo po tę Bartusiu dałam szwagierce i tam jak widać dożyła emerytury uncertain.
      Jeden widzę tylko mankament, wózek był kupowany z zimę, bo synke urodził się w
      październiku, ma głęboką gondolkę, co na te upały............nie jest rewelacją,
      ale jakoś sobie radzimy.
      • zebra51 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 10:56
        Ja jestem, mam nadzieję, że Tymek też. smile Kupiliśmy na allegro uzywany bebe
        confort air trophy6. Samą gondolę. Jest świetna, obszerna co bardzo cenimy, bo
        maluch nosi już ciuszki na 68. Stelaż mozna złożyć jedną ręką. Kupiliśmy
        uzywaną, bo pewnie jeszcze z dwa miesiące i Tymek będzie bardziej ciekawy
        świata, a szkoda nam było kasy na nową gondolkę. A wózki wielofunkcyjne jakoś
        mnie nie przekonują.
        Szczerze mówiąc mamy najlepszy wóz na osiedlu smile) A spacerówkę kupimy mu nową,
        pewnie też bebe confort albo peg'a
      • moli75 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 11:08
        My mamy Deltim Fokus Elegant i jestem z niego bardzo zadowolona. Wózek jest
        lekki (waży tylko 10 kg) co jest ważne przy wnoszeniu go codziennie na piętro
        po stromych schodach. W naszym przypadku pompowane koła sprawdzają się. Szymek
        jadąc wózkiem nie trzęsie się i główkę ma w miejscu. Nawet na leśnych wertepach
        nie było źle. Fajna jest też tak jakby zaokrąglona do przodu budka, dzięku
        której łatwo można ochronić Szymka przed słońcem i wiatrem (a nie zakładam mu
        czapeczki). Nie żałuję, że wybrałam właśnie ten wózek.
        • moli75 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 24.06.06, 23:16
          Zapomniałam dodać, że do stelaża wózka montuje fotelik samochodowy i to się
          świetnie sprawdza np., kiedy jedziemy na zakupy czy do lekarza. Poza tym małemu
          musi sie ten wózek podobać, bo bardzo dobrze mu się w nim śpi czy w ogóle lezy
          i obserwuje świat.
    • dawida25 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 10:53
      ja mam tako voyagera i jestem bardzo zadowolonasmile)
      • mimi_75 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 10:59
        My mamy emmaljunge smart i jestem bardzo zadowolona, wózek sprawuje się
        super.Właściwie cały czas go wykorzystuję, w domu służy jako łóżeczko, bo
        gondola duża, no i na spacery, bardzo lekko się go prowadzi i dobrze chroni
        przed słońcem i wiatrem.
    • menka12 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 11:16
      Moje szczęście jeździ Jane Slalomem Pro i wygląda na szczęśliwegosmile) Ja jestem
      dość zadowolona, choć jak na taką cenę ma kilka mankamentów, drobnych wprawdzie,
      ale jednak (np.zatrzask w budce sie odpina, moskitiera nie całkiem dolega, w
      foteliku zepsuł się system składania budki). Ogólnie jednak ok. Bardzo lekki,
      sterowny, zgrabniutki,ale jako trójkołowiec nie do końca stabilny. Na szczęście
      nie mam małych dzieci. Swietna sptawa to autogondola, ba w te upały w foteliku
      Skarbek strasznie się poci. Ogólna ocena 5-.
      Do Dido_dido - a jak u Ciebie?
      • mfka Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 12:10
        Ja też mam Slaloma Pro i jak do tej pory nic mi się w nim nie zepsuło, róznież
        posiadam wersję z gondolą i fotelikiem. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z
        wózka, zwłaszcza z jego zwrotności i łatwości w prowadzeniu. Jak dla mnie 5+!
    • emmilka Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 11:44
      tez szukalam i szukalam, a ze jakos nie widzialam sensu w wydawaniu duzych
      pieniedzy to wydalam srednie na wozek polski marki Jedroch - doradzono nam kolka
      lzejsze i bardzo fajnie. Na razie jest ok
      • cleo1976 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 12:29
        My mamy deltima voyagera easy i jestesmy bardzo zadowoleni. Nie jest moze lekki
        ale na szczescie nie musze go sama znosic ani wnosic po schodach. Ale za to
        jest bardzo obszerny , a ze nasz filipek do malych dzieci nie nalezy to jest to
        dosc istotne. Wózek latwo sie prowadzi i jest dobrze zamortyzowany. Moja ocena
        to 5+
        • kropka1005 my mamy x landera xa 23.06.06, 14:01
          - jestem zadowolona, choć mimo wszystko mogłby byc jeszcze lżejszy, no ale się
          nie da mieć wszystkiego na raz.Jest dość szeroki ale na szczeście miesci sie w
          drzwiach wejściowych do windy i do pokoju...niestety już nie na balkonsad
    • masza76 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 13:59
      a my jeździmy polskim mikado kupionym na allegro za tyle co nic i jest super.
      wielka gondola służy nam też w domu za przenośne łóżeczko, bardzo dobra
      amortyzacja, bo na tradycyjnych paskach. najpierw się napaliłam i chciałam mieć
      koniecznie super wózek z bajerami za nie wiem ile kasy, a teraz uważam, ze
      zrobiliśmy świetnie kupując ten, a za jakiś czas dokupimy fajną parasolkę.
    • lorunia Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 23.06.06, 19:33
      My mamy Adbor baby lux i jestem zadowolona. Chociaz do lekkich nie nalezy to my
      korzystamy z wozkowni. Malemu nie lata glowka, kola przystosowuja sie do
      wszystkich nierownosci. I tak w nastepnym roku kupujemy parasolke, a ten
      sprzedamy.
      • vanilia25 Cholera kolejny minus!!! 23.06.06, 19:46
        Dzis ide sobie "moimi" wertepami na osiedlu Ruczaj i co widze, zlapalam gume w
        wozku. No to nie bylby wielki problem, maz po Nas przyjechal i zaczelismy
        jezdzic po punktach wulkanizacyjnych. Tam nikt tym nie chcial sie zajac,
        dzwonie do entliczka (sklep w ktorym kupilismy wozek), pani mowi ze
        najwczesniej na poniedzialek lub pozniej, dzwonimy do serwisu ogolnego, tez w
        poniedzialek lub pozniej. Szok, a co Nasz Bartus ma sie kisic w weekend w domu?
        Szlak mnie trafil.
    • kapuhy_a Volant 23.06.06, 20:38
      Jestem bardzo zadowolona z tego wózka.Świetnie się prowadzi,ma obszerną
      gondolkę.Mogę go sama wnieść na piętro i nie mam zadyszki.Jest niesamowicie
      zwrotny i nawet można go prowadzić jedną ręką a nie jestem jakąś wielką i silną
      babą.Oczywiście nie ma ideałów i przyczepiłabym się do budki.bo po pierwsze
      wcale się cicho nie składa(chyba że ja nie umiem) a po drugie budka nie jest na
      zatrzaski z tyłu czyli oprócz miejsca wmontowywania jej w gondolkę niczego się
      nie trzyma.Dlatego materiał budki się tak troche do góry podciąga i powoduje
      takie pomarszczenie częsci siateczkowej.Moim zdaniem to niezbyt fajnie wygląda
      ale może się czepiam.Dzisiaj zastanawiałam się czy nie przejśc się gdzieś gdzie
      nabijają napki i nie poprosić o nabicie z dwóch chociaż. a jak u innych
      użytkowczyń volancików?bardzo jestem ciekawa waszej opinii big_grin
      Aha i jeszcze jeden wielki plus mojego wózka..kolor.ten jabłuszkowy jest po
      prostu obłędny smile
      • asia517 Re: ja też mam Volanta:-) 23.06.06, 21:36
        I jestem bardzo zadowolona.Budka rzeczywiście głośno się składa, ale mojemu
        Matusiowi w ogóle to nie przeszkadza smile
        • aniak-i quinny 23.06.06, 22:05
          smilesmilesmile spedy xs + gondolka X-landera. Normalnie LUX. na spacerach sie z mezem
          prawie kłócimy kto prowadzismilesmile
          lekki, super sie prowadzi-nawet 1 reka,koszyczek bardzo pojemny,lekki( ale i tak
          go nie nosze) kółka duze dosyc dobrze amortyzuja.
          polecam jak by cosmile
          • xixx Re: quinny 28.06.06, 10:36
            Mam dokładnie ten sam zestaw i też jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza to jak
            się prowadzi - jedna reką można z nim prawie tańczyć smile I po wertepach ładnie
            jedzie, widzę, że dokonałam dobrego wyboru.
          • sylwiast12 Re: quinny 13.02.14, 23:52
            my mamy caly komplet quinny speedy, jest rewelacyjny w najtrudniejszym terenie, mam mega kola ktore daja rade po najwiekszych nierownosciachsmile
    • dido_dido Jane slalom pro 2006 23.06.06, 22:54
      Tak jestem zadowolona. Wózek fajnie się prowadzi, choć nieco inaczej niż
      czterokołowca. Jest niesamowicie zwrotny. Jednak bardzo trzeba uważać przy
      wjeżdżaniu na krawężniki. Gondola jest obszerna, budka łatwo sią składa. Koszyk
      na zakupy jest nieco mały. Torba duża, łatwo się ją zapina. W środku jest
      wyściełąna białym materiałem, trochę się boję jak to będzie wyglądać za kilka
      miesięcy. Jedyny minus to to, że wózek jest dość twardy i mały trochę podskakuje.
      Ogólnie ocena 5.

Niestety miałam z wózkiem niemiłą przygodę w autobusie. Po wejściu nie chciałam
      jednego z pasażerów "przestawiać" choć stał na miejscu dla wózków ale było
      luźno więc ustawiłam się z wózkiem bokiem do kierunku jazdy. W pewnym momenice
      autobus bardzo mocno zahamował a mój wózek przechylił się i gdybym go nie
      złapała to by się przewrócił. Nie wiem na ile wpływ na możliwość przewrócenia
      się wózka miało to, że jest on trójkołowy. W każdym razie dziewczyny radzę
      zawsze stawiać wózek w kierunku jazdy autobusu, wtedy najwyżej w razie hamowania
      przesunie się do przodu ale nie przewróci.
      Iwona
    • topola4 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 24.06.06, 08:35
      Mamy Roana Maritę. Ogólnie jestem zadowolona. Gondola jest duża a nawet za
      duża. No właśnie... Mała jakoś nie może odnaleźć się w wózku. Mam wrażenie, że
      za bardzo buja się z boku na bok i nie może złapać równowagi. Denerwuje ją to i
      chyba nie lubi jazdy w wózku. Sam wózek jest stabilny, trochę ciężki, ale nie
      muszę go podnosić. Często skrzypią koła, ale wystarczy je nasmarować i problem
      mija.
    • wisniaa Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 24.06.06, 13:34
      witam!

mamy xlandera xa i Żona jest zadowolona a ja zupełnie nie, twardy, kiepsko
      wykonany, zero amortyzacji i wiecznie latalajace przednie koła skrętne. składa
      się ciężko i ogólnie nie ma ciekawych pomysłów konstrukcyjnych tak jak np icoo.
      Nam również wykrusza się gąbkowa rączką.
      Dzidzia ciągle skacze w tym wózku co mnie strasznie irytuje.
      Gondola jest, fotelik i spacerowka rowniez(choc jeszcze nie probowana) jednak
      stelaz dla mnie to katastrofa.
      • wisniaa Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 24.06.06, 13:42
        na koncu miałobyc "gondola jest OK, fotelik i spacerowka..."
    • mysza_33 Graco deluxe wielofunkcyjny 24.06.06, 14:35
      Jestem bardzo zadowolona, bo ma prawie same plusy, które zrobiły na mnie i mężu
      wrażenie: super lekki, świetnie się prowadzi, nie za wielki (nasz maluszek też
      jest taki drobniutki na szczęście, ale nie wiem co by to było, gdyby urodził się
      5-cio kilogramowy dzidziuś, za mała byłaby ta gondola), super pasuje więc do
      niego. Wspaniała jest też buda, bo dobrze chroni przed słońcem. Owszem są dziury
      po bokach w zabudowie, ale jeszcze nie zauważyłam, by z ich powodu wiatr
      rozwiewał małemu włosy. Jeden jest minus i to ogromny - amortyzacji żadnej i
      małym nieżle potrafi telepać - fakt, mały szybciej zasypia...wink I z tego tylko
      powodu teraz zastanawiałabym się być może nad innym. Naszego nie da się niestety
      prowadzić po wysypanej cegłami polnej drodze. Po nierównościach i chodnikach
      owszem, ale ja uwielbiam wiejskie przyrodniczo-wertepowe klimaty...
      smile
      Aaaa... i ma jeszcze super duży koszyk - naprawdę zadziwia mnie, ile można w nim
      zakupów zmieścić. Jedynie trzeba jakoś z sensem pakować, bo jak załadujesz nie
      równo ciężarem to potem trudniej się go prowadzi.
      Koła przednie są niestety do bani - plastikowe i mam wrażenie, że zaraz odlecą,
      gdy tak się telepią, no ale się się sprawdzają w skrętności. Tu nie mam nic do
      zarzucenia.

Mysza i Iruś
    • anja.t Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 25.06.06, 09:44
      A ja mam po pierwszej córeczce Implasta Roy'a. Jest idealny dla niemowlaka -
      duza gondola, duża buda i co najważniejsze jest amortyzowany paskami ( teraz
      rzadko który wózek jest na paskach). Ostatnio odlądałam na TVN style "Mamo już
      jestem" i fizjoterapeuta mówił, ze wózki na paskach to najlepsze co może być.
    • agat78 Driver 3xl 25.06.06, 10:18
      Jestem z niego zadowolona. Super się jeździ po wszelkich wybojach. Skrętne
      przednie koło zdaje u nas egzamin. Duża gondola. Bardzo jestem zadowolona z
      moskitiery. Często chodzimy na wycieczki na około naszego jeziora a tam czasem
      lataja komary.
      • jahreshka Re: Driver 3xl 26.06.06, 07:35
        Witaj agat78! Tu mama sierpniowa, bardzo zainteresowana wózkiem z 3-ma kołami.
        Powiedz mi, czy przy korzystaniu z podjazdów dla wózków te trzykołowe się
        sprawdzają? Mieszkam w dużym mieście.
        Pozdrawiam!
        • artistry1 Re: Deltim voyager 005 27.06.06, 12:42
          Jestem bardzo zadowolona, ciężki jest, ale za to prowadzi się bardzo dobrzesmileI
          co jest dla mnie najważniejsze o ile na mojej ulicy sa chodniki wyłożone kostka
          i jest równiutko to idac do mamy czy teściowej juz tak nie jest i pompowane koła
          na nasze polskie chodniki to konieczność, bo inaczej główka Paulinki by skakała
          tak że szok. Polecam
          • zu2ka Re: Deltim voyager 005 28.06.06, 08:32
            Też jestem zadowolona, mimo że ciężkie cholerstwo i po pierwszym tygodniu
            jeżdżenia musiałam oliwić koła.
            • monisku32 Polak Orion używany 28.06.06, 09:51
              Dostaliśmy wózek od kuzynki po jej córeczce. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest
              pancerny, co świetnie się sprawdza na polskich drogach. Jest dość ciężki, ale
              dzięki temu stabilny. Być może kupimy nowy, zobaczymy. Synek na razie jezdzi w
              nosidle nakładanym na spacerówkę i być może nie będzie się w nim mieścił zanim
              będzie stabilnie siedzieć. No ale wózek darmowy, więc się nie martwimy.
        • agat78 Re: Driver 3xl 27.06.06, 19:16
          Według mnie się sprawdzają i to lepiej niż 4 kołowce. Nie musisz podnosić wózka
          z przodu do góry. Spokojnie podjedziesz pod krawężnik. Driver 3xl ma całkowicie
          skrętne przednie koło, ale możesz je również zablokować. Podjeżdżam spokojnie
          pod każdy podjazd. Nie ma problemu. Nie wiem jak inne wózki 3 kołowe ale mój
          jest ok. Jestem zadowolona.
    • zukov Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 27.06.06, 20:21
      Oj bardzo bardzo...smile))) Mamy Quinny Freestyler: gondolka super!!! Trójkołowiec
      z przednim zwrotnym kołem spisuje sie super na wybojach, łące i wszystkich
      innych wertepach. Nie mam sie do czego doczepic, no mże ta waga....ale jej
      byłam świadoma jak decydowałam sie na ten wózek - cos za coś, ale warto!!!smileA
      przednie zwrotne kółko to powinno byc standartem w trójkołowcu! Prowadzi sie
      lekko jedna reką, świetnie sie manewruje nawet w waskich przejściach.
      • paulina.mlynarczyk Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 14.02.14, 10:50
        Siostra ma Quinny xtra i szczerze mówiąc mam nadzieję, ze go po niej odziedziczę jak już przyjdzie czas na lżejszą spacerówkę, bardzo stabilny i łatwy w prowadzeniu wózek, w ogóle w spacerówkach nie mają sobie równych
        • babie_lato1 Re: Jestescie zadowolone z wozkow? 21.06.14, 20:47
          Pani Paulino, nasze dzieci mają po 8 lat, w większości już nie jeżdżą w wózkach, dziękujemy za reklamę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka