Dodaj do ulubionych

Jakie smoczki avent uzywacie?

05.08.06, 13:48
kupilam smoczki trojprzeplywowe avent, a maly nie chce z nich jesc, bo nie
nadaza lykac. lubi za to avent 1, ale strasznie dlugo trwa karmienie. nie
wiem, czy kupic mu 2 (bo juz niedlugo konczy 3 miesiace i wtedy powinno sie
uzywac trojki), czy probowac tych trojprzeplywowych, az sie nauczy.
Obserwuj wątek
    • adad05 Re: Jakie smoczki avent uzywacie? 05.08.06, 16:14
      My od poczatku używamy butli Avent-u. Na poczatku oczywiście był smoczek -1 ale
      dosyć szybko przeszliśmy na 2 jak Julek skończył miesiąc. Do tej pory pije i je
      z dwójki,a ma teraz prawie 11 tgodni. Myślę,że się nauczy tylko cierpliwości .
      Pozdrawiam.
    • fili77 Re: Jakie smoczki avent uzywacie? 05.08.06, 17:36
      My tez od początu używaliśmy 1. Jak Marlenka skonczyła miesiąc zamieniliśmy
      smoczek na 2 i tak teraz jemy.16 sierpnia Marlenka kończy 3 miesiące i myślę o
      zmianie na 3.
      Agnieszka
    • aniatomek3 do ahoff 05.08.06, 18:46
      my używamy 2 ale mąż dziś kupuje 3

a Twój mały może nie chce trójprzepływowego bo za dużo leci, nie wiem czy wiesz
      ale w trójprzepływowych 1 oznacza 2, 2 oznacza 3, a 3 - 4, więc może za duży
      przeskok.
      Pozdrawiam
      Ania
    • mysza_33 Re: Jakie smoczki avent uzywacie? 06.08.06, 17:55
      Współczuję, jeśli twój maluch będzie musiał przenieść się z 1 na 3-kę. Avent
      jasno informuje, kiedy który smoczek. My zmieniliśmy na 2kę, gdy mały skończył
      miesiąc, no może miał miesiąc i tydzień. Z trójką się trochę spóźniliśmy, bo
      gdzieś w 2 tygodnie po skończeniu 3 mcy, może 3 tyg (karmienia się wydłużały
      oczywiście, a mały cmokał), bo jakoś nam nie spracowało, że to już czas. I to
      był błąd - Irek nauczył się i przyzwyczaił trochę do mocnego ciągnięcia 2ki, że
      przy 3ce się zalewał (ale już nie krztusił). Zajęło nam przynajmniej 4 dni nim
      załapał, że nie musi tak mocno ciągnąć, by leciało. Teraz już ładnie i miarowo
      pije z 3ki.
      Radzę stosować się do zaleceń i zmieniać smoczki, kiedy trzeba - mi było Irka
      strasznie żal, gdy przy 2ce męczył się i cmokał, a przy 3ce leciało mu bokami i
      po brodzie...
      A ten trójprzepływowy to faktycznie jakiś dziwny, słyszę już trzecią opinię, że
      się za bardzo nie sprawdza. Może z racji niezgodności tej numeracji?

Mysza
    • fili77 Re: Jakie smoczki avent uzywacie? 06.08.06, 22:16
      Smoczek trójprzepływowy doskonale się sprawdza, gdy podaje sie dziecku mleko
      zagęszczone kleikiem ryżowym, ale to dopiero od 5 miesiąca.
      Ja byłam bardzo zadowolona z tego trójprzepływowego smoczka przy moim synku
      kiedy go karmiłam, wiec myślę że teraz z córeczką będzie tak samo.

Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka