Dodaj do ulubionych

W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI.....

23.08.06, 12:30
No właśnie, w czym? Moja Maja śpi w wiklinowym koszyku kupionym na allegro,
jest naprawdę duży, mierzony w środku ma 100 cm długości i 40 szer.

img215.imageshack.us/my.php?image=pict0217jw2.jpg
img205.imageshack.us/my.php?image=pict0231un0.jpg
Pozdrawiamy
Justyna i Majka
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 23.08.06, 12:41
      W nocy Bartek spi w normalnym drewnianym lozeczku drewex, a w dzien w
      lezaczku. I tylko w niego w dzien da sie polozyc (zwykle lozeczko odpada,
      gondola oki, ale na polu), az sie boje co bedzie, gdy z lezaczka wyrosnie, a
      spac trzeba bedzie pojsc, zeby mama odsapnela, a Maly zregenerowal sily.
      Pozdrawiam
    • karolcia86 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 23.08.06, 18:42
      Pół nocy w łóżeczku, drugie pół ze mną na łóżku. Trochę się boję co będzie
      potem, jak się zrobi bardziej mobilny, żeby nie spadł. Z Antkiem też tak spałam
      tylko na materacu, który leżał bezpośrednio na podłodze, więc nie było ryzyka.
      • dorcia231 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 23.08.06, 19:29
        Sebastianek zasypia na rączkach, potem kładę go do łóżeczka w którym przesypia
        całą noc. Moim marzeniem jest, żeby również w nim zasypiał ;-(
        • menka12 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 23.08.06, 19:55
          Całą noc w łóżeczku, a o 7. biore go do swego łóżka i tak śpimy do 9 - 10 (dziś
          do 10.40)smile) W dzień w też łóżeczku albo na naszym łóżku, jak nie zauważę, że
          zasypia.
    • moniak13 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 23.08.06, 19:58
      W swoim lozeczku (czasami w naszym lozku), zasypia sam, bez hustania, cyca,
      itd. Ale ma swoje preferencje, w lozeczku musi byc miekka podusia do ktorej
      moze sie przytulic (nie kazda podusia sie nadaje, ale jak on robi selekcje to
      ja nie wiem). Wtula sie w nia tak, ze czasami sprawdzam kilka razy czy oddycha.
      Pewno pomyslicie, ze biedne dziecko samo w lozeczku i to dlatego, ale on nie
      lubi kiedy za bardzo go tule do snu, dotykam i glaszcze. Lubi za to jak jest
      miekko i cieplo dookola niego.
      • kapuhy_a Kapustka zasypia... 23.08.06, 23:19
        sama w łóżecku ale spełnione musza być następujące punkty...jak ją kłądę to musi
        być zapalona maleńka lampka,która zaraz jest gaszona po położeniu łebka na
        poszewce z pieluszką w środku(nie śpi na poduszce).Potem musi zostać przykryta,w
        paszczy musi się znaleźć smok.Do przytulana musi być pieluszka flanelowa..w
        następnej kolejności jest buziak i puszczenie pozytywki ślimaka z ikei...no...i
        sama sobie tak usypia..czasem trzeba jej smoka podać jeszcze bo wypada...ale
        zasypia sama smile a w dzień..jak zdarzy jej się paśc podczas zabawy u nas na łózku
        albo na podłodze to ją przenoszę do łóżeczka ale nie kłądę pod kołderkę tylko
        tak na wierzch i przykrywam kocykiem smile
        • martunia78 a mój mały 24.08.06, 07:10
          po kapieli cyc, do łóżeczka, patrzy się na lampkę srduszko którą uwielbia-wisi
          nad moim łóżkiem, w nocy się budzi biore go do siebie i tak do szóstej wtedy
          cyc, przewijanie, rytualne obsikanie mamy, przebieranie i do łóżeczka z
          zabawkami na sznurku gdzie nudzi się po 10 minutach, chyba trzeba zmienic zabawkiwink
          • k_maja Re: a mój mały 24.08.06, 08:09
            Sam w łóżeczku. Po kąpieli jedzonko i do łóżeczka - smoczek, pieluszka przy buzi
            i śpimy. W ciągu dnia to samo. Czasem popołudniu jak jest bardzo marudny - w
            wózku (wtedy trzeba jeździć i symulować wyboje smile Ale ogólnie jest idealnie smile
            kasia
    • gonia290 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 24.08.06, 14:54
      dokładnie tak jak maleństwo k_maismile))
      • cleo1976 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 24.08.06, 15:42
        Filip śpi w łóżeczku, zasypia przeważnie przy cycu i go przekładam a w nocy jak
        się budzi na jedzonko to go biorę do łóżka i zostaje do rana. W dzień
        przeważnie w wózku.
        • mlechniak Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 26.08.06, 20:04
          Juleczka śpi w kołysce, bo to było najmniejsze łóżeczko jakie mogłam dostać-
          musiało się zmieścić w naszym pokoju (sama musiałam szyć pościel bo nigdzie w
          sklepie nie znalazłam dobrej). Starszy syn śpi w swoim pokoiku w łóżeczku
          typu "RADEK" czy coś takiego. Jak Młoda zacznie przesypiać nocki to dzieciaki
          wyląduja razem w swoim pokoiku, w jakimś rozsuwanym łózku z barierką -mam już
          pomysłsmile
    • moli75 Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 26.08.06, 22:30
      Szymcio całą noc śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoju. Tam też śpi w dzień,
      kiedy ma dopołudniowe drzemki. Ale już po południu jeśli drzemie, to tylko w
      wózeczku. A zasypia sam, bez wożenia, noszenia itp. To mój sukces, nauczyłam go
      tego dzięki Tracy Hogg.
    • anula33cza Re: W CZYM ŚPIĄ NASZE DZIECI..... 27.08.06, 12:12
      Moj Macius spi w swoim pokoju,w swoim lozeczku.Zasypia sam metoda T.Hogg.Czasem
      bardziej kweka przed zasniecie,czasem mniej,ale nigdy nie wchodze wtedy do
      niego.Zauwazylam,ze moje pojawianie sie w celu utulenia powcduje wiekszy placz
      wrecz histerie.Od poczatku do zasniecia wlaczam misia pozytywke i daje obok
      pieluszke.W nocy ok.1,2 cyc ido lozeczka,tak samo nad ranem ok.5,6.Jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka