Dodaj do ulubionych

Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :-))

28.08.06, 10:30
Ciekawa jestem czy Wasza waga spada,stoi w miejscu ico robicie zeby wrocic do
formy.Moj Macius ma 3 mc i tydz.Przytylam 17 kg,pozostaly jeszcze 4.Karmie
piersia.Od 3 tyg waga stoi.Nie objadam sie,choc przyznam,ze codziennie jem
cos slodkiego.Tu gdzie mieszkam nie mam dobrych warunkow do dlugich spacerow
i synek szybko wybudza sie w wozku jak jest halas,a potem wracam z
wrzeszczacym wozkiem.Za ok. 2 miesiace zamierzam sie zapisac na fitness.W
pierwszej ciazy bylo tragicznie przytylam 32 kg,ale wszystko zniknelo po roku
mimo,ze nie odchudzalam sie specjalne.Chodzilam tylko na gimnastyke.Ajak jest
u Was?Serdecznie pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • 1979ju Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 11:39
      Ja w ciąży przytyłam 9, 5 kg. Teraz jestem na minusie 5 kg, do wagi sprzed
      ciąży, i widzę, że będzie dalej lecieć w dół. Nie ćwiczę, dużo nie spaceruję, bo
      Antoś niezbyt kocha wózek. Podjadam słodkości, bo az mnie skręca, choć już nie
      tak bardzo jak tuż po porodzie.

Pozdr, Asia.
      • agness25 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 12:12
        Ja w ciąży przytyłam 8 kg i teraz ważę 4 kg mniej niż przed ciążą.Prawie
        codziennie chodzimy na 2-3 godzinne spacerki,czasem, jak mam siłę i ochotę,
        cwiczę ok 40 min na orbitreku.Słodkosci też podjadam, a jakże..smile
      • 1979ju Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 13:43
        Oj widzę, ze ja cos dziś po chińsku piszę... Ważę oczywiście 5 kg mniej niż
        przed ciążą. Co zresztą mnie cieszy.

Pozdr, Asia.
    • kropek47 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 12:31
      Przytylam 23kg i zostalo mi jeszcze 6kg do zrzucenia a waga stoi. Karmie
      piersia, jem duzo slodyczy, chodze na spacerki i zaczelam tez cwiczyc.
    • lkarp Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 13:04
      Niestety zostały mi jeszcze do zrzucenia 4 kg, aby wrócić do wagi sprzed ciąży
      (przytyłam w ciąży 14kg). Nie mam żadnej diety, jem na co mam ochotę, jedynie
      ograniczam jedzenie 3 godziny przed spaniem. Chodzę 2 razy w tygodniu na
      fittnes na zajęcia BPU(biodra pośladki uda). Ale waga stoi w miejscu. A czekają
      mnie we wrzesniu 2 wesela, i jak tu nie jeść takich pysznoścismile
      Pzdr
      Aśka
      • martunia78 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 14:24
        ja w ciąży przytyłam 7 kg (czyli nic bo dziecko + reszta), a poprodzie miałam 8
        mniej, a teraz 13, chciałabym jeszcze 10 zrzucić, ale waga stoi, a ja objadam
        sie lodami jak głupia...
        • menka12 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 14:52
          Ja w ciąży przytyłam 3 kg (słownie: trzy), czyli tak naprawde to już w ciąży
          schudłam. Po porodzie przez dwa miesiące spadło 10 kg, a przez miesiąc waga
          stała w mi8ejscu. Teraz przez te cholerne lody i słodkości 1kg na plusie. Muszę
          znów rzucić to "paskudztwo"sad(((
    • agat78 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 17:52
      Ja w ciąży przytyłam 17 kg. Zostało mi jeszcze 5 kg. Waga od miesiąca stoi w
      miejscu. Tłuszczyk odłożył mi się na brzuchu i biodrach i nie moge sie go
      pozbyć i pewnie dlatego, że jem dużo słodyczy. Zaczęłam ćwiczyć trochę na
      rowerku i brzuszki, ale po CC jest mi ciężko długo ćwiczyć, więc to co spalę to
      i tak potem nadrobię wink
    • figatka Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 21:54
      Widze że słodycze bardzo nam smakują wink Mnie zostało jeszcze 7 kg,ale pewnie
      dopóki jestem w domu to mi one zostaną bo podjadam słodkości i no...i te
      LODY...Mniam
    • kurczaczek1972 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 22:27
      Po 3 mies od porodu wrocilam do wagi sprzed ciazy /ciążą +16/ Karmie tylko
      piersia i jem teraz praktycznie jak dawniej / tylko w 1mies jadlam niewiele, bo
      nie mialam czasu.../ To pierwsza moja ciąża.
    • izunia1 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 28.08.06, 23:13
      ja mam jeszcze 4 do zrzucenia a przytyłam 18. jednakże myśle ze nie ma
      porówniania jesli sie nie zna wagi wyjsciowej innych dziewczyn.
      • artistry1 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 29.08.06, 07:56
        -3 do wagi sprzed ciązysmile Jem słodycze, pewnie by było mniej gdyby nie tosmile)Ale
        i tak wszystkie ciuchy poprzedzające ciążę leżą w dolnej części(biodra, uda,
        pośladki) jak na wieszaku a w górnej (bar mleczny) opinaja sięsmile)
        • madziu1 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 29.08.06, 09:27
          Mnie zostało jeszcze 6kg do zrzucenia. W ciąży przytyłam 21kg. Mam brzuszek jak
          w 4 miesiącu ciąży... Karmie piersią, a apetyt niestety bardzo mi dopisuje...
          Pozdrawiam Magda
    • kasia2705 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 29.08.06, 10:05
      Przytylam ponad 22 kg, teraz, prawie 4 miesiace po porodzie mam jeden kilogram
      na plusie, waga stoi niestety juz od dobrego miesiaca - moze dlatego, ze mniej
      spacerujemy? Slodycze i lody to przynajmniej jeden "posilek" dziennie, nie
      odmawiam sobie wcale ! smile)
    • ania_34 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 29.08.06, 21:50
      Ja ważę tyle, co przed ciążą (ok. 65 kg)- w czasie ciązy przytyłam 20 kg. A
      chciałabym ważyć tyle, co przed poprzednią - 59 kg. Wtedy zostały mi dodatkowe
      kilogramy, bo teściowa dożywiała mnie rosołkami, żeby synek miał wartościowy
      pokarm. (A on i tak nie chciał pić mojego mleka - dociągnęłam do 3 miesięcy, a
      dokarmiać zaczęłam ok. 1,5 miesiąca).
      I parę kg dołożyłam sobie jak wróciłam do pracy, stres z powodu rozstania z
      dzieckiem zajadałam słodyczami.
      Teraz karmię i jestem na diecie bezmleczmej, nie jem też słodyczy (i lodów
      oczywiście), więc może jeszcze schudnę. A jeśli nie, to poodchudzam się jak
      przestanę karmić.
    • mamanelki Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 30.08.06, 22:29
      W ciazy przytylam okolo 20 kg, po porodzie stracilam momentalnie 10 kg. Mam
      zamiar sie wziac za siebie i zapisac sie na jakas gimnastyke z kolezanka,
      zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam Monia
    • aga.kotek Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 31.08.06, 11:58
      ja w ciąży miałam 18 na olusie teraz zrzucilam juz 23kg i jestem na minusie
      7kg..jem normalnie..nie odchudzam się..podrzeram słodkie..a waga ciągle w
      dół..teraz jestem akurat ale jak zejdzie niżej to bedzie koszmar bo z tygodnia
      na tydzień wymieniam garderobe..pozdrawiam
      • rozgwiazdka13 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 31.08.06, 22:36
        ja chyba jestem rekordzistka smile w ciazy przytylam prawie 30 kilo. Moja normalna
        waga to 55 przed zajsciem w ciaze schudlam do 51 kg. Dwa tygodnie przed porodem
        wazylam 77kg. wiec do 80 moglo dobic smile Michalek urodzil sie duzy 4410, wrocilam
        juz do swojej wagi tylko brzuszek jeszcze troszke odstaje, karmie piersia i jem
        praktycznie wszystko, a waga leci w dol. Pozdrawiam
      • rosieee77 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 01.09.06, 06:13
        Czy mogę prosić o twój patent na te kilogramy? Ja całe życie się odchudzam więc
        gdy w ciąży nie musiałam wrzuciłam 30.... Schudłam 14 i dalej nic. Załamka smile
        • drops27 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 01.09.06, 11:48
          Przytylam w ciazy 25 kg i teraz po 3 miesiacach po nich ani sladusmile upaly,
          czwarte pietro, 2 wycieczki gora dol kiedy wychodzilam na spacer, najpierw
          stelaz szybko szybko bo dziecko samo w domu potem gondola z grubaskiem, jak
          wracalam to juz stelaz sobie odpuszczalam, dieta eleminacyjna bo jakies krosty
          sie pojawialy i tak zaszlo, ale cialo jak gabkasad masakra!
    • kachna79 Re: Kilogramy in plus lub in minus po porodzie :- 02.09.06, 18:02
      Przytylam w ciazy 10kg, a po porodzie ubylo mi 12. Na tym poziomie waga sie
      zatrzymala. Natomiast jestem mile zaskoczona efektami cwiczen: po dwoch
      tygodniach wyraznie wzmocnily mi sie miesnie brzucha i zmalaly boczkismile Na
      szkole rodzenia slyszalam, ze cwiczenia w trakcie karmienia piersia sa bardzo
      skuteczne, ale w to nie wierzylam, a tu taka niespodziankasmile
      • anula33cza Re:Do Kachny79 02.09.06, 21:14
        Jakie cwiczenia wykonujesz i jak czesto.Prosze opisz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka