Dodaj do ulubionych

Druga klasa

09.09.06, 19:35
Nasze dzieci są już w drugiej klasie.
Widzicie jakieś zmiany w dzieciach?
Bo moja córka wyraźnie przez wakacje dojrzała.
Jest mniej zapominalska, roztrzepana, bardziej odważna i samodzielna. Byłam z
nią na dodatkowej gimnastyce na AWFie - w zeszłym roku zrezygnowałyśmy w
grudniu, bo bojkotowała zajecia, a tym razem ćwiczyła jak szatan.
W ogóole przez wakacje urosła, zmierzyłam ją bo przed paroma dniami miała
urodziny - ma 130 cm.
Wwakacje tęsknila za szkołą i koleżankami, nie mogla się doczekać rozpoczęcia
roku.

A jak tam u Was?
Obserwuj wątek
    • 04021998dan Re: Druga klasa 12.09.06, 13:15
      U nas podobnie. Danielek podrósł bardzo i stał się taki "dorosły". Do szkoły
      nie za bardzo mu się chciało wracać, ale na szczęście do pierwszego spotkania z
      kumplamismile

mama Daniela 8 lat
      i Patryka 17.10.2005
    • monikak14 Re: Druga klasa 13.09.06, 09:24
      Moja córka też wyrosła i ma prawie 140 cm więc jest wysoka. Postanowiła kolejny
      rok ćwiczyć aikido, a zrezygnowała z nauki gry w szachy, natomiast chce nauczyć
      się pływać. W zeszłym roku była odbierana ze świetlicy, a w tym roku czasem
      będzie wracała sama. Pierwsza próba wypadła pomyślnie. I to chyba jedyna
      różnica. Samodzielna i dość zorganizowana była od zawsze. Pamięta co trzeba
      zrobić i na kiedy. Ponadto lubi prace plastyczne i już przygotowuje rysunek do
      pierwsze w tym roku konkursu.
      Z wielką radością wróciła do szkoły, ale chyba głownie do koleżanek z którymi
      nie widywała się w czasie wakacji smile
      • bea-ata Re: Druga klasa 13.09.06, 22:55
        Moja Kamilka jest bardziej samodzielna , sama do lub ze szkoły wraca.Pilnuje
        aby sie spakować i odrobić lekcje.
        Od 3 lat chodzi na zajęcia plastyczne , tak więc w wolnej chwili maluje, rysuje
        i opowiada o szkole.
    • hankam Re: Druga klasa 14.09.06, 10:02
      Moja córka zapisuje się na origami.
      Wolałabym coś innego - w jej szkole jest mnóstwo ciekawszych, moim zdaniem,
      zajęć dodatkowych, ale tak wybrała. Origami było w przedszkolu i bardzo jej się
      podobało.
    • monikak14 Re: Druga klasa 14.09.06, 10:10
      Ja też bym chciała na origami! Nie wiem dokładnie jak długo podobało by się
      mojej córce, bo to jednak wymaga cierpliwości, ale ja sama czasem lubię się tak
      pobawić.
      Czasem coś razem poskładamy z papieru. Mamy nawet książkę, ale niestety niezbyt
      udaną, co powoduje, że według podanej tam instrukcji nie tylko przedszkolak czy
      uczeń może mieć kłopoty, ale i osoba dorosła.
      U nas też moja córka nie wybiera tego, co mi się wydaje atrakcyjne. Mamy inne
      upodobania i preferencje. Za to tato zachwycony, bo mają wspólne pasje.
    • zaza_kr Re: Druga klasa 14.09.06, 11:51
      Właśnie właśnie, druga klasa.... jak to szybko lecismile
      Ale macie rację, mój Igor też jest jakiś taki jakby doroślejszy. Na początku I
      klasy miał dość duże problemy z zachowaniem, nie mógł się przystosować, w
      drugim półroczu było już lepiej, ale teraz !! Mówię Wam szok!! No oczywiście
      zostało mu trochę z tego urwiska, ale jest o wiele spokojniejszy, poważniejszy,
      grzeczniejszy i bardziej pomocny, nawet jeżeli chodzi o jakieś prace przydomowe
      (oczywiście odrazu odpukuję, zeby nie zapeszyćsmile).
      A tak w ogóle to też muszę go zważyć i zmierzyć, bo nawet nie wiem ile ma teraz
      cmsmile Ale pewnie coś ponad 140 i ok 33 kg
      • hankam Re: Druga klasa 14.09.06, 12:09
        Macie niezwykle wysokie dzieci. Wydawało mi się, że moja córka jest taka duża
        ze swoimi 130 cm - oczywiście, są w klasie dzieci wyższe, ale wiekszość jest
        plus minus taka, jak Joanna.
        • zaza_kr Re: Druga klasa 14.09.06, 12:29
          My do najniższych nie należymysmile więc i dziecko małe nie jest. Ale w jego
          klasie dzieci są bardzo różnego wzrostu, są i takie ok 120 jak i powyżej 145,
          dziewczynki zazwyczaj są troszkę niższe od chłopców (jeszcze w tym wieku).
          Pozatym przecież zawsze lepiej jak dziewczynka jest drobniejszasmile
        • maanki Re: Druga klasa 20.09.06, 10:32
          właśnie zmierzyłam mojego Kacpra i aż się zdziwiłam, że taki duży: 141cm a waży
          36kg - wielki chłop z niego (rozmiar kupowanego dwa tygodnie temu adidasa 37)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka