mala67 13.09.06, 09:36 macie jakies fajne przepisy?dla niejadka odpada w kawalkach --chyba ze do samodzielnego jedzenia prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolita27 Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 11:15 Nasz szkrabek jak nie wypije mleka to dostaje : kanapeczkę, serek np danio, berlinetke, jajecznice. Ona tak naprawde to wszystko je to co my. Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 12:15 Kasza manna z tartym jabłkiem i cynamonem albo łyżeczką dżemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 12:25 a do samodzielnego jedzenia: pieczywo lekkie (np.:Wasa) codzi mi o takie które rozpuszcza się jak chrupki kukurydziane, smarowane np serkiem albo mięskiem gerbera (indyk, kurczak). Kiedy nic nie chce jeść to jest idealne. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 15:33 o fajny pomysl z ta wasa, ale juz dzis nie wyprobuje bo wlasnie wrocilam ze sklepu, kasze manne zrobie na kolacyjke teraz smaze placuszki z jablkami -pewnie i tak sie na nie wypnie ale co tam... kupilam tez multisanostol moze ta ja ruszy dzieki za pomysly i prosze o wiecej WY MADRE MAMUSIE 2005 P.S.ale lizusostwo Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 19:14 Kasza jaglana z masłem, rozgniecionymi owocami (ja najczęściej daję gruszki, bo mamy w dziadkowej działki, niepryskane), śmietaną, cukrem i cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: sniadanko. kolacja 13.09.06, 19:33 no niestety jula placze na widok lyzeczki \ani placuszkow ani manny nie chciala porazka zalamka Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: sniadanko. kolacja 14.09.06, 09:07 Cześć, daj jej jedną łyżeczkę do zabawy, a drugą próbuj karmić. Michaś bardzo lubi banana z jabłkiem i marchewką. A tak na marginesie to jak podajesz jedzonko (obiadek) jak mała nie je łyżeczką? Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: sniadanko. kolacja 14.09.06, 09:58 metoda z dwoma łyżeczkami też się u nas sprawdza, albo podaję mu łyżeczkę z jedzeniem do rączki i pomagam trafić do buzi. Czasami upiera się zanim nie spróbuje, dlatego staram się żeby zjadł chociaż trochę choćby z palca czy na chrupku, jak spróbuje bywa że chce jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: sniadanko. kolacja 14.09.06, 11:50 u nas rewelacja jest krzeselko do karmienia w ktorym mala je od ok 8 miesiaca. teraz jej sie kojarzy z jedzeniem i tam po prostu je. dwie lyzeczki tez sa super, tyle ze Mala karmi (probuje przynajmniej) mnie swoja a ja ja swoja Odpowiedz Link Zgłoś