Dodaj do ulubionych

łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne?

02.10.06, 12:28
Witam,
stwierdzilam ze wybor wozka to poki co dla mnie zbyt duze wyzwanie, moze
lepiej pojdzie mi z lozeczkiem.
No wlasnie mam pytanie do doswiadczonych mam - czy lepiej kupic trdycyjne
lozeczko (takie drewniane ze szczebelkami) czy lepiej turystyczne?? co
sadzicie? w co warto zainwestowac? Slyszalam ze w takim turystycznym to nie
ma strachu zeby dziecko poobijalo sie o szczebelki (jak stanie sie bardziej
ruchliwe), ale z kolei czy takie lozeczko nie jest zbyt malo stabilne? prosze
o radesmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mo1717 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 12:56
      my mamy obydwa smile
      tzn. teraz to już 3 bo adas ma juz swoje "dorosłe" łóżeczko smile
      w/g mnie tradycyjne jest ok, adam nie poobijał się a należał do dzieci szczególnie ruchliwych. łóżeczko stało przy naszym łóżku więc zawsze pomiędzy szczebelkami mogliśmy włozyć rękę zeby go pogłaskać, uspokoić, włożyć smoczka, czy dać pić-bez wstawania- dla nas była to wygoda smile
      tyrystyczne przydaje sie przedewszystkim na wyjazdy i świetne jest jako kojec do zabawy dla malucha, jak chcemy troche spokoju mieć, a co do stabilności to chyba zależy które.... jak wszystko smile
      kojec mamy z otwieranym bokiem - uważam ze to duży plus tego łóżka (tak samo jak wyjmowane szczebelki)
      A wybór jest trudny,wiem, trzeba go dostosowac do swoich potrzeb i warunkówsmile

pozdrawiamy!!!
      • donzab81 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 13:22
        My tez mamy dwa drewniane po Oskarze a turystyczne pożyczone ,ale turystyczne
        nie może być tylko jedynym łóżeczkiem do spania tak mi przynajmnie powiedział
        pediatra bo dno jest za miękkie.Turystyczne bedzie stało na dole w salonie bo
        tam spedzam większość czasu ,a drewniane u dzieci w pokoju_przynajmniej taki
        mamy plan.
        • mo1717 donzab81 02.10.06, 13:33
          ale jak sie ktoś uprze to do turystycznego mozna "normalny" materacyk włożyć...
          • amagda80 Re: donzab81 02.10.06, 15:02
            materacyk moznaby wlozyc, ale mimo wszystko wydaje mi sie ze ciezko bedzie
            noworodka i male niemowle wkladac i wyciagac z takiego "niskiego" turystycznego
            lozeczka; poza tym jakos tak mam wrazenie ze musi byc "zimno" i nieprzytulnie
            (zwlaszcza zima) spac tak przy samej podlodze wink- a w normalnym lozeczku
            zawsze mozna poziom wyregulowac;
            nam zwykle derwniane ze szczebelkami swietnie sie sprawdza, teraz mysle o
            turystycznym ale raczej w celach wyjazdowych czy tez jako kojec (choc wiem ze
            moj wiercipeta dlugo w tym nie usiedzi!!)
    • irtasia1 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 15:11
      ja jestem za lozeczkiem ze szczebelkami poniewaz idzie ragulowac poziom
      wysokosci a turystyczne tylko na wyjazdy albo do zabawy.mam 2 dzieci i zadne
      sie nie poobijalo
      • donzab81 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 16:44
        Faktycznie nie pomyślałam o materacyku,ale właśnie to łożeczko mam pożyczone od
        dziewczyny ,która tylko miała turystyczne i chciała drewniane-a ja miałam
        akurat dwa wiec ja jej dałam drweniane a ona mi pożyczyła turystyczne.A
        mówiła ,że żle się wkłada i przewijak jest za miękki.
        • mlwawpl Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 16:58
          Ja planuję tylko turystyczne, ale oczywiście zmienię materac na normalny i
          wybiorę takie z ruchomym dnem (teraz jest dużo takich z dwoma poziomami). Poza
          tym niektóre mają nawet rozkładane płozy do bujania smile
          • anntenka Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 18:47
            witam.
            ja zasiegne;am info u sprzedawcow w sklepie i powiedzieli ze najlepiej miec
            dwa smile
            z tym ze lozeczkiem stacjonarnym ma byc drewniane ze szczebelkami. dlaczego? bo
            w turystycznych strasznie chwieje sie dno. mimo iz jest ustawiane na dwa
            poziomy, nawet jesli damy normalny materac to dno i tak jest zawieszone na
            materiale i bedzie sie kolysac. a jak dziecko uczy sie wstawac, lapac rownowage
            i powoli chodzic to takie ruchome, niestabilne dno mu nie sprzyja bardzo.
            natomiast jako lozeczko podreczne poza domem lub w salonie, nie ma sprawy.
            a do drewnianych mozna zamowic obicia z grubego materialu lub gabki i dziecko
            sie nie poobija jak wstaje a do tego podloga mu nie odjezdza spod nog.

ja w kazdym razie kupuje drewniane na stacjonarke i turystyczne do rodzicow i
            na wyjazdy.
            pozdr
            a.
    • kania_kania ja wole tradycyjne 02.10.06, 19:15
      Ja sobie bardzo chwale lozeczko tradycyjne. Dwojke dzieci na tradycyjnym
      wychowalam i bylo super. Regulowane dno lozeczka ulatwia opieke nad zupelnym
      maluchem, szczebelki oslania sie specjalnymi ochraniaczami i nie ma ryzyka, ze
      dziecko sie poobija. Wyjmowane szczebelki sa idelane dla starszych i bardziej
      samodzielnych dzieci.

Mloda w takim tradycyjnym, drewnianym lozeczku spala prawie 3 lata.

Kania
    • kasiakasia17 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 02.10.06, 21:15
      Dziekuje wam dziewczyny bardzo za rady. Widze ze wiekszosc z was jednak
      opowiada sie bardziej za tradycyjnym... wasze argumenty daly mi duzo do
      myslenia, chyba zaczne rozgladac sie za tradycyjnym. pozdrawiam i jeszcze raz
      dzieki wielkie!
      • rena78 Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 03.10.06, 14:01
        ja kupuję łóżeczko tradycyjne z biegunami i szufladą jest jak dla mnie
        rewelacyjne radek2 z klupśa 329zł = materac kokosowo-gryczany(ponoć najlepszysmile
        pozdrawiam wszystkie lutówki ja jestem styczniówkąsmile
        • nswiderska Re: łóżeczko - tradycyjne czy turysytczne? 03.10.06, 15:49
          jeszcze tylko dodam ze lozeczka drewniane sa w 2 wymiarach: 120 cm i 140 cm
          dlugosci. Lepiej wybrac to drugie - na dluzej starczy. My mamy lozeczko ktore
          mozna pozniej przerobic na tapczanik. Moj szkrab ma dopiero 15,5 miesiaca wiec
          trudno mi powiedziec jak to sie sprawdzi ale mam nadzieje ze to rozwiazanie
          bedzie OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka