Dodaj do ulubionych

mam dość

23.10.06, 09:44
słuchajcie- jestem przerażona- dopiero zaczął się 25 tydzień, a ja już mam
dosć..ale nei dlatego że mam dosyć brzuszka, czy coś w tym stylu, tylko
dlatego że budzę sę po 10 razy z bólu- pisałam już o mojej ręce- drętwieje i
bardzo boli..w nocy rozmasowując ją płaczę z bólu.. to samo zaczęło się dziać
z prawąsad chodze niewyspana- w ciagu dnia ogarnia moje ręce coraz większe
drętwienie i brak kontroli nad nimisad mam już dość...
wiem ze nie powinnam tak myśleć, ale chciałabym aby to było tylko jeszcze 7
tygodni, a nie 15... głupio mi ale chciałąbym aby moje dziecko urodziło się w
grudniusadsad
wiem że to źle, że nei powinno, że wcześniak jest narażony na wiele infekcji
itd...
ja to wiem
ale już nie mogęsadsadsad
nie potępiajcie mnie proszę...
Obserwuj wątek
    • niunka24 Re: mam dość 23.10.06, 09:54
      Przytulam Cię mocno i rozumiem.
      Mnie bardzo boli też,nie kogę się ruszać z łóżka i uwierz,że też mi ciężkouncertain
      Nie ma innej rady,niż wytrwać to wszystko,po prostu nie ma i już...
      musimy być twarde dla tych naszych maluchów,które potem będziemy
      rozpieszczać,kochać,całowac,a one nas będą uwielbiać,hihismile)
      15 tygodni to nie 9 miesięcy...smile)
      Za rok zapomnisz jak to bolało... jestem z Tobą.
      \trzymaj się!
      • nekokoneko Re: mam dość 23.10.06, 09:57
        dzięki niunka... boli straszniesad w domu coraz mniej mogę zrobić bez obaw że coś
        się staniesad nawet krojenei pomidora to wyczynsadsad boję się co będzie dalej...
    • kasiulka74 Re: mam dość 23.10.06, 09:56
      Witaj
      Rozumiem Twoje rozterki ja jestem w takiej sytuacji, że muszę wytrzymać min do
      32 tygodnia a najlepiej do 36 czyli do połowy stycznia chociaż termin mam
      dopiero na 6 lutego. Ze względu na niewydolność szyjki mój maluch urodzi się
      wcześniej.
      Pozdrawiam Kasia
    • anntenka nekokoneko 23.10.06, 11:21
      a od czego to dretwienie???
      lekarze nic nie moga na to poradzic???

sorki ze tak bezpardonowo pytam ale nie mam o czyms takim pojecia...

i trzymam kciuki zebys byla twarda i wytrzymala...
      pozdr
      a.
      • nekokoneko Re: nekokoneko 23.10.06, 12:22
        "typowe w ciąży, niewiadomo skąd to się bierze, nie przeprowadzano badań nad
        tym"- tyle usłyszałam od neurologa..a i jeszcze że jak mnie bedzie bardzo boleć
        to mam sobie apap łyknąć...
        musiałabym chyba co noc kilka apapów brać, boto naprawdę boli jak diablisad
    • mo1717 Re: mam dość 23.10.06, 11:35
      rozumiem cie fantastycznie, bo to samo miałam przy 1 ciąży, tez cały czas powtarzałam ze nic by sie nie stało, jakbym kilka tyg wczesniej urodziła- chciałam tego, ale wszyscy wokół patrzyli na mnie jak na wariatkę. Ciąże donosiłam do samego końca, urodziłam w terminie i NIE BYŁO ŹLE!
      ...ale zawsze można sobie pomarudzić, bo przecież i tak nie mamy wpływu na to co sie stanie ...
      • mysz76 Re: mam dość 23.10.06, 13:41
        Powiem Ci ze ja tez mam dość przez to dretwienie uda. Zeby to jeszcze nie bolało i nie drażniło a o cholerstwo normalnie nawala mnie jak nie wiem.Jak mi mąż robi masaż nogi to mnie skreca z bólu. Do tego teraz doszedł mi ból jednej strony pleców -mieśnia przy kręgosłupie-masakra.

Az boje sie pomyślec co bedzie jak brzuch bedzie wiekszy.
    • lilka1133 Re: mam dość 23.10.06, 14:04
      Słuchaj, drętwienia, mrowienia i skurcze mogą być też spowodowane brakiem
      magnezu, potasu, więc spróbuj może,ale najpierw zapytaj lekarza zażywać np.
      aspargin, ja miałam kłopoty z sercem, przyśpieszona akcja, duszności, okazało
      się że magnez pomógł, ja bym obstawiała że to problemy z mięśniami, tyle ode
      mnie apropos złego samopoczucia twojego fizycznego, natomiast twoja psychika
      wymaga większej troski, bo ty się powoli dziewczyno załamujesz! A przecież są
      gorsze przypadki, zagrożone ciąże, leżenie non stop i ciągły strach przed utratą
      dziecka! Musisz wziąć się w garść, pozytywne myślenie przede wszystkim, a
      dzieciątko będzie spokojniejsze. A może ta dolegliwość sama jakoś przejdzie,
      jestem z Tobą!
      • kfilka Re: mam dość 23.10.06, 14:44
        Zgadzam się w pełni z Lilką: być może w Twoim przypadku może nie za wiele pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi, gdy będziesz brała dodatkową porcję magnezu (oprócz tej zawartej w preparatach witaminowych, które lekarz Ci z pewnością zalecił). Ja biorę Filomag - z dodatkiem Wit B6 i muszę przyznać, że czuję się rewelacyjnie. Zero oznak zmęczenia i nie mam tych wstrętnych kłuć z boku w okolicach wątroby. W pierwszej ciąży każdy tydzień mi się strasznie dłużył, bóle kręgosłupa, kłucia w boku, dziwne "parzenia" skóry na brzuchu nie dawały mi się cieszyć ciążą. I, swoją drogą, zastanawiam się, czy na moje teraźniejsze dobre samopoczucie (tfu, tfu) nie ma też wpływu duża dawka ruchu, którą mi codziennie funduje mój 20sto miesięczny maluch, hmm..
        Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki wink
        • nekokoneko Re: mam dość 23.10.06, 17:53
          wiecie- dzieciątko generalnie spokojne- czasem tylko daje się we znaki. ja mam
          dość bólu- to fakt ale staram się nie załamywać. magnez biorę...jem warzywa i
          owoce, mam sporo ruchu również- nie siedzę w domu- chyba że naprawdę kiepsko się
          czuję...
          sad ale jest mi smutno bo bolisad
          • gitara13 Re: mam dość 23.10.06, 20:30
            hej smile

tak jak pisza Dziewczyny: magnez i potas!!!
            ja w pierwszej ciazy mialam okropne skurcze łydek, plakalam z bolu. Pilam
            ogromne ilosci d\soku pomidorowego ( potas) i łykalam duzo magnezu ( oczywiscie
            wg wskazan lekarki), pomoglo.

pociesze, ze mnie od tygodnia bardzo boli brzuch na dole, ale nie jest to bol
            taki "ciazowy". Bylam na usg i badaniu, wszystko k, tez mi dr poeiedzial, ze
            moze to "przeczulica ciazowa"...
            no nic, ide w srode do mojej giny, moze ona cos poradzi.

tzrymaj sie smile

aleksandra, tez mam termin z usg na 5-6 lutego smile
    • nekokoneko Re: mam dość 24.10.06, 14:00
      no otóż to nie kwestia magnezu i potasu- a skad to wiem? ano:
      wczoraj wieczorem miałam bardzo kiepski nastrój, zle się czułam więc mój kochany
      maż zaproponował, ze mnie wysmaruje kremem i zrobi mi masażyk relaksujący- no i
      zaczął od pleców i co się okazało? znalazł kilka takich miejsc, które mnie
      bardzo bolały przy jego dotyku(same z siebie nie więc nie zdawałam sobie z tego
      sprawy)..masował wytrwale chociaż bolało...w nocy nie obudziłam się z bólu ani
      razu- przespałam smacznie caluteńką( za wyjatkiem wstawania na siusiu) i dziś
      czuję się jak nowonarodzonasmilesmilesmileowszem- ręce mi trochę drętwieją ale bez tego
      bólu..czuję się wspaniale..życie odzysuje barwysmile
      no może się uniosłam z radości ale naprawdę wreszcie jest mi lepiej...smilesmile
    • minka2403 Re: mam dość 24.10.06, 14:12
      No widzisz, bo jednak, co mąż, to mążsmileJak to mowi moj: "Milosc meza wszystko
      zwycieza"smile Pozdrowionka.
      • nekokoneko Re: mam dość 24.10.06, 14:52
        anosmile mój już mi obiecał że będzie mnie masował co wieczórsmile
    • marysiowamama Re: mam dość 24.10.06, 15:03
      Na pocieszenie dodam że chyba powinnas sie cieszyć z diagnozy, że to typowe dla
      ciąży a nie np.SM. Miała bys wtedy więcej trosk niż teraz wszystkie wzięte do
      kupy.
      Jest tez może szansa że jak maluch zmieni położenie to objawy ustapią. Ja od
      poczatku ciąży wyłam z bólu kiedy zaczynała boleć mnie nerka. Piłam wodę,
      odpoczywałam ile się dało a ataki i tak przychodziły. Myślałam że czeka mnie
      leczenie nerek, bo dodatkowo wyszedł mi piasek w moczu. Ale w zeszłym tyg.
      dzidzia obruciła się głową na dół i wszystkie objawy jak ręką odjął.
      Może u Ciebie tez tak będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka