24.10.06, 14:04
hm..no włąśnie- jak byłam w szpitalu na przełomie 13/14 tygodnia ważono mnie i
ważyłam 48,5 kg.
10 tyg później, czyli na przełomie 23/24 tyg byłam na wizycie i ważyłam 55,5 kg..
no i tak mi trochę dziwnie- czy to nie za duży przyrost wagi? hm...
dodam że nie poszło mi ani w biodra, ani w uda- na boczkach też się nie
odłożyło... wiec jak to??
Obserwuj wątek
    • anntenka sprawdź sobie tutaj 24.10.06, 15:05
      jak powinna przyrastac twoja waga bo nie podalas wzrostu

www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1
      • nekokoneko Re: sprawdź sobie tutaj 24.10.06, 15:40
        anntenko- i tu pojawia się problem bo według tego kalkulatorka powinnam ważyć
        około 52,5 kg...
        mam 156 cm wzrostu
        przed ciażą ważyłam około 45 kg
        • anntenka :) 24.10.06, 19:25
          no to znaczy ze ci troche za duzo przyroslo smile
          ale nic sie nie martw ja tyje etapami: czasem przez miesiac pol kilo a czesem
          dwa i pol
          tak wiec moze ci sie teraz troche waga przystopuje
          ale to jest tylko kalkulator jak powinno wygladac przyrastanie wagi
          a podejrzewam ze rzedko kto ma tak idealnie wedlug wskazan, ksiazkowo
          takze nie przejmuj sie
          pozdr
          a.
    • marysiowamama 24tc - +5,5kg 24.10.06, 15:06
      No własnie tez się zastanawia, jak to jest. Bo w 24tc na ważeniu wyszło mi
      +5,5kg, a brzuch mam DUŻO większy jak w pierwszej ciąży a wtedy przytyłam przez
      całą ciążę prawie 20kg. Mam nadzieje że nie nadrobię tego do końca ciąży.
      • niunka24 Re: 24tc - +5,5kg 24.10.06, 17:50
        ja w 23 tygodniu ważę 59 kg,(170 cm wzrostu) przytyłam ok.4,5 - 5 kg i powiem
        szczerze,że też mi się wydaje to dużo, ale...w biust dużo poszło chybasmile brzuch
        mam mały,więc nie wiem, w co jeszcze, bo ani w biodra ani w uda nie poszło
        (odpukać)smile moze taka nasza uroda,jedne tyją bardziej,inne mniej....
        Pielęgniarki,jak mnie ważyły w szpitalu nie chciały wierzyć wadze,hehe,bo nie
        wyglądam podobno na te 59,ale okrutna waga pokazała prawdęsmile
        myślę,że nie masz się czym przejmować. lepiej tyć (byle nie nazbyt
        drastycznie),niż chudnąć,bo to groźne dla dziecka by było. a stracimy wszystko
        po urodzeniu bardzo szybko,jestem pewna.
        • shemsi1 23 TC +8kg 24.10.06, 18:21
          też mam 170 cm smile jednak zawsze byłam że powiem "większa" big_grin
          • ula_kanada Re: 24 TC +11kg 24.10.06, 18:30
            O kurcze, ja jestem przerazona bo mam tylko 165cm i prawie plus 11kg w 24tym
            tygodniu. Przed ciaza wazylam 57kg. Lekarka nic nie komentowala dopoki sie nie
            spytalam i wtedy sie zgodzila ze za duzo. Wydaje mi sie ze za malo ostatnio
            bylo spacerow i basenu...czy ktos ma jakies porady co do diety zdrowej? Czesc
            problemu to pewnie to ze jem o wiele wiecej sera i mleka niz przedtem wiec z
            tego nie zamiezam zrezygnowac...
      • annazmaria Re: 24tc - +5,5kg 24.10.06, 19:22
        Wydaje mi sie ze nie masz sie czym przejmowac - jest tak dużo parametrów
        indywidualnych ze nie każdego (nie każdąsmile da sie wpasowac w statystyki.
        Do marysiowamama:
        no to mnie pocieszasz, moja ciążowa rówieśnico, ja teraz w 26tyg plus 6 kg i
        ciągle słyszę: ZA MAŁO a i tak mam czasami uczucie że brzuch pęka (około 90cm w
        obwodzie)
        • ula_kanada Re: 24tc - +5,5kg 24.10.06, 19:55
          Dzieki za pocieszenie smile Juz sie poryczalam mezowi z tego powodu. Teraz mam
          nadzieje ze nie obleje testu glukozy....
    • anntenka 26 tc; + 5 kg 24.10.06, 19:26
      ale teraz zaczelam szybciej przybierac i zastanawiam sie jak to sie skonczy smile
    • hariett 22 tydz + 5,5 kg 24.10.06, 19:46
      W ostatnich 2 tyg. zdecydowanie przybieram na wadze, a do tego apetyt wzrasta,
      chęć na słodycze, której do tej pory nie miałam uncertain.
      W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, ciekawe jak sie teraz skończy.
      • marti_ka82 a ja napisze, ze 24.10.06, 20:42
        nie powinnysmy wpisywac się w jakieś "mądre" tabelki, porównywac miedzy soba
        wage i kombinowac wink bo tak naprawde, kazda z nas ma inny organizm i waga jest
        indywidualna sprawa... czasami organizm musi nadrobic braki sprzed ciazy i tym
        kg wydaje sie wiecej... a po ciele i brzuszku nie widac... a czasami nawet
        niektore osobki duzo traca, bo poprstu przed ciaza mialy ciut za duzo... i
        organizm moze je przetworzyc... smile czy tez maluszek z nich moze korzystac smile
        dlatego dziewcyzny spokojnie smile najwazniejsze, ze dobrze sie czujecie, ze z
        maluszkami wszystko ok... a jak nawet cos za duzo zostanie po ciazy... bo
        wiekszosc i tak stracicie juz wczasie porodu i podczas karmienia... to jakos
        sobie z tym poradzicie, jest fitness, basen i inne sporty smile wrazie w... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka