Dodaj do ulubionych

Mój mały nie umie pić z butli:(

10.11.06, 18:44
Kurcze, ale ten mój smyk uparty, walczę z nim od tygodnia. Nie dość, że nie
chce jeść zupek, to nie umie pić z butelki i ssać smoczka. Ja chyba całe życie
będę tak uwiązanasad(
Obserwuj wątek
    • kurczaczek1972 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 10.11.06, 19:06
      Nie martw sie. Ksawcia probowalam 3 dni raczyc wieczorem kaszka z butelki (bo
      budzi sie w nocy co 2 godz) i... nic. Placz. Ale zupki lyzeczka je chetnie (choc
      pierwsze 3-4 dni nie mogl zalapac z otwieraniem buzi, bo lyzeczka byla atrakcja,
      a gryzienie jej jeszcze wieksza)
    • rosieee77 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 10.11.06, 20:12
      Moja też była anty butelkowa. Przestałam walczyć z nią i nauczyłam ją z
      kubeczka. Nasze Dzieciaki są już na tyle duże że śmiało spróbuj.Najpierw miałam
      nuby, ale się rąbnęłam jak kupowałam i wzięłam od 9-tego m-ca. Potem kupiłam z
      Aventu magiczny. Zdjęłm to co powoduje że jest niekapeksmile i dawałam taką rzadszą
      kaszkę. Teraz pije już soczki, ale bez tej uszczelki, więc muszę pilnowaćsad
      I jeszcze jedno pozytywne: nie będziesz musiała odzwyczajać od butelki, a to też
      bywa stresującesmile))
    • justyna0509 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 11.11.06, 10:23
      Finka nie marw sie nie tylko twoje dzeciatko jest anty butelkowe ja sama
      poruszalam ten temat,probuj ja powoli uczyc z lyzeczki i napewno dacie rade
      moja mala zaczela gdy jeszcze nie miala ukonczone 5 miesiecy bo ja wrocila do
      pracy i je podczas moje nieobecnosci tylko z lyzeczki a jak ja jestem to ma
      piers takze nie martw sie podobno jak dzieci nie maja butelki to maja
      ladniejesze zebysmile)))
      pozdrawiam
      • kama1976 Ciesz się, że nie chce butli... 12.11.06, 21:34
        Moja córka ma 3,5 roku i wciąż na butli. Robi mi awantury przy każdej próbie
        odstawienia. Górne żeby prawie wszystkie zjedzone przez pruchnice butelkową a
        młoda nie daje się przekonać. Na nic prośby i tłumaczenia. Już mi ręce opadają,
        bo dochodzi też chodzenie ze smoczkiem. Młodszy braciszek ma smoczka to ona
        musi też mieć i są wojny...ale co zrobić, chyba tylko szybko przestawić młodego
        na kubek żeby młoda zaczęła tez pić z kubka...koszmar.
    • emmilka mój też :) 11.11.06, 16:20
      butelka nie wystepuje, najpierw stosowalam kubeczek medeli dla noworodków (nawet
      moje mleko tak pił), teraz kubek treningowy Canpol z miekkim ustnikiem...

odpusc, z zupkami odczekaj pare dni, zmien smaki - moj tez na poczatku nie chcial...

W chwilach kryzysu przypominalam sobie, ze nie znam zadnego 10latka na piersi smile
      • finka11 Re: mój też :) 11.11.06, 21:09
        Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dzisiaj był kolejny dzień prób. niestety
        zakończonych histerią, więc znowu zupka do koszasad Z kubeczka też próbowałam i
        nic, ale będę dzielna, musi w końcu załapać. A kurczaczku, mój też w nocy wstaje
        co 2 godzinysad(
        • emmilka Re: mój też :) 12.11.06, 20:30
          ja jeszcze uzywalam na poczatku takiego urzadzenia do podawania lekarstw
          niemowletom...

a Medeli kubek miałaś? u mnie dopiero po nim zaskoczyl...
          • finka11 Re: mój też :) 12.11.06, 21:12
            Emmilko nie miałam takiego kubka, możesz napisać co to za cudo, spróbuję, może
            podziała, bo już tracę siłysad
            • umaleks poradxcie 13.11.06, 08:30
              moje dziecko 30.11. skończy 6 msc. pije moje mleko ale z butelki. czytam Wasze
              wypowiedzi o kubkach niekapkach. Ja kupiłam juz anentu ale nie wiem kiedy go
              użyć i co wnim podawać a co z mlekiem.
              Plis poradźcie
            • emmilka kubek Medeli 13.11.06, 09:28
              uzywalam, gdy ja bylam w pracy a Erw zywil sie moim mlekiem i w ogole nie chcial
              butli - to nas uratowalo, pil po troszku...teraz pije tak witaminki (jak na
              jednym z filmików na you tube)...

Kubek Medeli to wlasciwie kubeczek jak do leków - plastikowy, malenki z
              wyprofilowanym jakby dziobkiem - sluzy do karmienia noworodków. Ja kupowalam
              takiez po 4,90 w warszawie w sklepie Swiat Dziecka na Towarowej...
              wklej do przegladarki
              www.bobosklep.pl/product_info.php?cPath=33_52&products_id=1391

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka