finka11 10.11.06, 18:44 Kurcze, ale ten mój smyk uparty, walczę z nim od tygodnia. Nie dość, że nie chce jeść zupek, to nie umie pić z butelki i ssać smoczka. Ja chyba całe życie będę tak uwiązana( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurczaczek1972 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 10.11.06, 19:06 Nie martw sie. Ksawcia probowalam 3 dni raczyc wieczorem kaszka z butelki (bo budzi sie w nocy co 2 godz) i... nic. Placz. Ale zupki lyzeczka je chetnie (choc pierwsze 3-4 dni nie mogl zalapac z otwieraniem buzi, bo lyzeczka byla atrakcja, a gryzienie jej jeszcze wieksza) Odpowiedz Link Zgłoś
rosieee77 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 10.11.06, 20:12 Moja też była anty butelkowa. Przestałam walczyć z nią i nauczyłam ją z kubeczka. Nasze Dzieciaki są już na tyle duże że śmiało spróbuj.Najpierw miałam nuby, ale się rąbnęłam jak kupowałam i wzięłam od 9-tego m-ca. Potem kupiłam z Aventu magiczny. Zdjęłm to co powoduje że jest niekapek i dawałam taką rzadszą kaszkę. Teraz pije już soczki, ale bez tej uszczelki, więc muszę pilnować I jeszcze jedno pozytywne: nie będziesz musiała odzwyczajać od butelki, a to też bywa stresujące)) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0509 Re: Mój mały nie umie pić z butli:( 11.11.06, 10:23 Finka nie marw sie nie tylko twoje dzeciatko jest anty butelkowe ja sama poruszalam ten temat,probuj ja powoli uczyc z lyzeczki i napewno dacie rade moja mala zaczela gdy jeszcze nie miala ukonczone 5 miesiecy bo ja wrocila do pracy i je podczas moje nieobecnosci tylko z lyzeczki a jak ja jestem to ma piers takze nie martw sie podobno jak dzieci nie maja butelki to maja ladniejesze zeby))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kama1976 Ciesz się, że nie chce butli... 12.11.06, 21:34 Moja córka ma 3,5 roku i wciąż na butli. Robi mi awantury przy każdej próbie odstawienia. Górne żeby prawie wszystkie zjedzone przez pruchnice butelkową a młoda nie daje się przekonać. Na nic prośby i tłumaczenia. Już mi ręce opadają, bo dochodzi też chodzenie ze smoczkiem. Młodszy braciszek ma smoczka to ona musi też mieć i są wojny...ale co zrobić, chyba tylko szybko przestawić młodego na kubek żeby młoda zaczęła tez pić z kubka...koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka mój też :) 11.11.06, 16:20 butelka nie wystepuje, najpierw stosowalam kubeczek medeli dla noworodków (nawet moje mleko tak pił), teraz kubek treningowy Canpol z miekkim ustnikiem... odpusc, z zupkami odczekaj pare dni, zmien smaki - moj tez na poczatku nie chcial... W chwilach kryzysu przypominalam sobie, ze nie znam zadnego 10latka na piersi Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: mój też :) 11.11.06, 21:09 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dzisiaj był kolejny dzień prób. niestety zakończonych histerią, więc znowu zupka do kosza Z kubeczka też próbowałam i nic, ale będę dzielna, musi w końcu załapać. A kurczaczku, mój też w nocy wstaje co 2 godziny( Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: mój też :) 12.11.06, 20:30 ja jeszcze uzywalam na poczatku takiego urzadzenia do podawania lekarstw niemowletom... a Medeli kubek miałaś? u mnie dopiero po nim zaskoczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: mój też :) 12.11.06, 21:12 Emmilko nie miałam takiego kubka, możesz napisać co to za cudo, spróbuję, może podziała, bo już tracę siły Odpowiedz Link Zgłoś
umaleks poradxcie 13.11.06, 08:30 moje dziecko 30.11. skończy 6 msc. pije moje mleko ale z butelki. czytam Wasze wypowiedzi o kubkach niekapkach. Ja kupiłam juz anentu ale nie wiem kiedy go użyć i co wnim podawać a co z mlekiem. Plis poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka kubek Medeli 13.11.06, 09:28 uzywalam, gdy ja bylam w pracy a Erw zywil sie moim mlekiem i w ogole nie chcial butli - to nas uratowalo, pil po troszku...teraz pije tak witaminki (jak na jednym z filmików na you tube)... Kubek Medeli to wlasciwie kubeczek jak do leków - plastikowy, malenki z wyprofilowanym jakby dziobkiem - sluzy do karmienia noworodków. Ja kupowalam takiez po 4,90 w warszawie w sklepie Swiat Dziecka na Towarowej... wklej do przegladarki www.bobosklep.pl/product_info.php?cPath=33_52&products_id=1391 Odpowiedz Link Zgłoś