moni755 19.11.06, 17:32 Jak ją przechowujecie, bo ja ugotowałam, zmiksowałam, przełożyłam do słoiczków i pasteryzowłam a teraz się okazało, że z mojej pracy nici.....wszystkie słoiczki do wyrzucenia, zepsute. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
september_77 Re: Dynia raz jeszcze 19.11.06, 17:40 Ja miałam tak samo(( Narobiłam się, przełożyłam zmiksowaną dynię+ziemniaki do słoiczków po deserkach "Gerbera" i wszystkie słoiczki "puściły" podczas gotowania, tzn. pootwierały się... Nie wiem gdzie popełniłam błąd, bo dziewczyny pisały, że też robiły w tych słoiczkach i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0509 Re: Dynia raz jeszcze 19.11.06, 18:47 u nas tez wszystko do wyrzucenia wkurzylam sie i kupilam gotowa z hippa a sama gotuje do tego mieso i dokupilam jeszcze szpinak i mala sie zajadala Odpowiedz Link Zgłoś
aga2512 Re: Dynia raz jeszcze 19.11.06, 19:03 a ja dynie zamroziłam surową. teraz będę rozmrażac i gotowac taką zupkę na 3 dni i do słoiczka. Słoiki gerbera się nie nadają otwierają się, ale bobovity już sa lepsze. Ja zaczynam kolekcjonować słoiczki po małych majonezikach i takich tam przecierach pomidowroych pudliszek są lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
epapor tu mama czerwcowa 19.11.06, 23:21 Trochę się otarłam o przemysł spożywczy i wiele firm, które robią jedzenie w słoiczkach specjalnie robi tak, że słoiczek + nakrętka nie da się porządnie zamknąć w domowych warunkach ((((((((((((((. Tylko na hali produkcyjnej...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia030 Re: tu mama czerwcowa 20.11.06, 08:50 Potwierdzam, te słoiczki dziecinne do tego sie nie nadają, wypróbowałam dwa i nic z tego, resztę przetworów robiłam w słoiczkach po przecierze pomidorowym i jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
moni755 Re: Dynia raz jeszcze 20.11.06, 17:22 Tylko, że ja gotowałam w słoiczkach po ketchupie i przecieże a i tak się popsuła Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: Dynia raz jeszcze 20.11.06, 21:11 ja nie pasteryzuje, na 2-3 dni zostawiam w lodowce a reszte po prostu zamrazam i nic do tej pory mi sie nie zepsulo Odpowiedz Link Zgłoś
moni755 Re: Dynia raz jeszcze 21.11.06, 17:18 Poczytajcie co poradzono mi na forum Kuchnia. Pozdrawiam! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=52531799 Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Dynia raz jeszcze 21.11.06, 22:31 Dynię kroje w kostkę i porcje zamrażam, prawie codziennie dodaje taka porcje do obiadu lub deseru. Odpowiedz Link Zgłoś