minka2403 25.11.06, 20:58 Mamy juz Zelazna i Madalinskiego. Moze sa jakies mamy, ktore planuja rodzic na Karowej w Warszawie? Ja wlasnie tam zamierzam. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niuta_s Re: ja chyba :) 25.11.06, 21:33 w ciągu ostatnich 4 miesięcy rodziło tam 5 koleżanek z pracy były bardzo zadowolone z opieki okołoporodowej, tylko jedna znich miała opłaconą w tym szpitalu położną, pozostałe nie, jedna z koleżanek miała cesarkę. ta od opłaconej położnej walczyła o ochronę krocza no i jej nie nacieli (pierworódka) mam jeszcze w obwodzie Solec, i Wołomin na Solcu pracuje moja pani gin,i jest tam kilka dobrych położnych m.in. Pani Komosa, a wołomin ma dobrą renomę przy porodach sn, zwłaszcza tych w wodzie (i pracuje tam 2 położne z żelaznej - znajome) Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: ja chyba :) 26.11.06, 16:53 Hej Niuto, No to za wiele nas nie jest - zwlaszcza, ze Ty jeszcze nie jestes tego pewna Ja raczej na 100% (o ile nie zdarza sie jakies nieprzewidziane sytuacje). Moze z czasem ktos jeszcze do naszej listy dobije? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nowakaga5 Re: ja chyba :) 26.11.06, 20:58 Ja będę rodzić na Karowej. Termin mam na 2 lutego, ale z powodu cukrzycy i nadciśnienia idę do szpitala prawdopodobnie w 37 tyg i będę rodzić (PSN) w 38 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
katia20002000 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 29.11.06, 19:49 Dobijam do Waszej listy - bede na 100% rodzic na Karowej - mam z tamtad lekarza. Rozmawialam tez z polozna w sprawie opieki z karowej. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 29.11.06, 22:39 A czy moglybyscie powiedziec, kto jest Waszym lekarzem prowadzacym z Karowej (w przypadku tych z Was, ktore maja lekarza stamtad) i ewentualnie, na jaka polozna sie zdecydowalyscie (jesli tak). Moim lekarzem jest doktor Joanna Pieles. Jestem z niej bardzo zadowolona. Robi bardzo dobre USG. Jest serdeczna i zawsze czuje sie u niej jak na spotkaniu u kolezanki. Jest w trakcie robienia 2 stopnia specjalizacji. O poloznej nie myslalam i nie wiem jeszcze, czy sie zdecyduje. A termin mam na 18-21 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
joannas15 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 30.11.06, 00:09 "Jest serdeczna i zawsze czuje > sie u niej jak na spotkaniu u kolezanki". Mam nadzieję, że Cię nie uraże, ale takie podejście jest dziecinne.Przytoczone kryterium wydaje się być niezwykle istotne w ocenie fachowości lekarza, zwlaszcza że jest dopiero trakcie dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 30.11.06, 10:14 Nie, nie urazilas mnie. To jest bardzo fachowa i kompetentna osoba. Napisalo mi sie o tej atmosferze zupelnie spontanicznie, moze dlatego to ze mnie wyplynelo, ze w poprzedniej ciazy (ktora niestety stracilam)trafilam nieszczesliwie na lekarzy, ktorzy zupelnie olali moja sytuacje, traktowali mnie z gory i nie uznawali za stosowne tlumaczyc mi, co sie ze mna aktualnie dzieje, a moje pytania w szpitalu zbywali w stylu: zaraz ktos do pani przyjdzie (i nie przychodzil) albo pozwalali sobie w gabinecie przy badaniu na usmieszki i glupie zarty. Dlatego mysle, ze wazne jest, kiedy lekarz (oprocz swojej kompetencji zawodowej) tworzy atmosfere bezpieczenstwa i mozna z nim porozmawiac jak z bliska osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakaga5 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 30.11.06, 14:20 Znam dr Pielas i wydaje mi się, że jest dobrym lekarzem. Ja jestem pacjentką prof. Czajkowskiego i uważam, że jest również bardzo dobrym położnikiem i z szacunkiem traktuje swoje pacjentki. Gdy nie ma w poradni prof. Czajowskiego, przyjmuje mnie prof. Smolarczyk, którego też bardzo cenię. Jeżeli będziecie rodzić z mężami, wydaje mi się, że wynajmowanie położnej nie ma za bardzo sensu. Jeśli będziecie rodzić same, to jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s apropo położnej 30.11.06, 16:45 koleżanka która rodziła we wrześniu na Karowej rodziła z położną nazwisko Mucha imienia nie jestem pewna, chyba Agnieszka. Bardzo kompetentna Pani i świetny fachowiec. Koleżanka miała paranoje na punkcie cięcia krocza - i z P. Muchą udało jej się urodzić bez cięcia Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: A kto rodzi na Karowej w Warszawie? 30.11.06, 20:46 No tak, ja co do poloznej to sama jeszcze nie wiem, ale na razie podpytuje, jak planuja inni rodzice Odpowiedz Link Zgłoś