Dodaj do ulubionych

jak tam są już nocniczki?

21.12.06, 14:58
u nas jeszcze nie. ale tak jestem ciekawa, bo kuzynka mi powiedział, że jak
mój synek tylko zacznie dobrze siedziec to żeby przyzwyczajac do nocnika.
dziwne, ale może coś w tym jest. jak uważacie? mój synek siedzi sam już od
dawna. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chaos222 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 15:01
      tez slyszalam taka opinie.Kuba tez juz sam siedzi i samodzielnie siada, ale
      poczekam z tym nocnkiczkiem do Nowego Roku
    • ameneris20 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 17:31
      moja mama sadzała mnie na nocnik odkąd miałam 7 miesięcy..też wydawało mi się to
      dziwne,ale myślę,że spróbuje przy Maksiu jak nauczy sie siedzieć.
    • nitka111 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 18:06
      Ja tak robiłam ze starszym synkiem, jak już dobrze siedział, dla niego to była
      trochę zabawa, coś nowego. A przy okazji, zrobił dobrze, nie zrobił drugie
      dobrze big_grin.
      ALe fakt, faktem miał półtora roku i chodził bez pieluchy - wołał, pół roku
      później pożegnaliśmy się z pieluchą w nocy. Teraz mam zamiar robić tak samo, ale
      nocnika nie mamy, musimy kupić.
    • agnes3131 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 19:27
      Mój Krystianek- ur. 30.04 właśnie dziś 1 raz załatwił się na nocniczek!
      Posadziłam go jak zaczał stękać i ładnie siedział i zrobił co trzeba : ) Nawet
      nie próbował wcześniej wstawać, widocznie było mu nawet wygodniej niż w
      pieluszce. Tylko kupiłam taki zwykły nocnik z kaczuszka i siusiaczek wystaje...
      • nitka111 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 19:32
        Mój Kacper też z 30.04 smile, ja właśnie taki zamierzam kupić zwykły z kaczusią,
        miał taki Bartuś ( starszy) i nic nie wystawało, może to kwestia posadzenia smile
        • agnes3131 do nitki111 25.12.06, 12:16
          oo wreszcie poznałam kogoś z tego samego dnia : ) A na kiedy miałaś termin? I
          Twój synek też ma na imię na K : ) Jak będziesz miała ochotę to napisz do mnie
          agnes31@wp.pl, albo na gg 897710
          • kropka1005 nocniczek:) 25.12.06, 15:13
            My mamy od 13 grudnia, Alę na nim sadzamy, ale jeszcze nie siusia.Dzieciom do
            roku najlepiej wprowadzić wszystkie nowości typy: kupek niekapek,kubek
            normalny, nocnik itd, potem trudno jestprzyzwyczajc bo dzieci nie lubią
            zmian.Tak słyszałam i cyztałam...my powoli odchodzimy też oid butli, zastepuję
            butle na razie niekapkiem i to jeszcze nie zawsze.
    • matie31 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 19:44
      Nawet mi nie przeszlo jeszcze przez mysl, zeby nocnik kupowac...... hmm.. musze
      przemyslec sprawesmile
    • emmilka Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 21:20
      mój mąż po jednym takim przypadku, gdy Erw nie mógl cos zrobic i siedzenie
      pomogło tez proponuje wprowadzic... zastanawiam sie...
    • karolcia86 Re: jak tam są już nocniczki? 21.12.06, 21:41
      Ja nie zamierzam, zaczne jak skonczy 2 lata. wtedy idzie szybko i łatwo, nie
      chce mi się latac z nocnikiem i lapac siuski.
      Mam pare kolezanek które wczesnie zaczely, a i tak dzieci napradwde zaczeły sie
      zalatwiac na nocnik w tym samym czasie jak moj.
      • ania_czarna Re: jak tam są już nocniczki? 23.12.06, 21:51
        Hej, moją Maję już sadzam od jakiś 2 tygodni..Siedzi sobie, macha nóżkami i bawi
        sięsmileZłapałam juz siuski 3xwink Nieświadomie jeszcze je zrobiła, ale cieszę się,
        ze lubi siedzieć na nocniczku. Raz dziennie, a mam nadzieje,ze pomoże w powaznym
        odzwyczajaniu siusiania w majtkibig_grin
      • agnes3131 Re: jak tam są już nocniczki? 25.12.06, 12:14
        No to powodzenia! Mój siostrzeniec ma 3 lata i nie moga go nauczyć korzystać z
        nocika, bo wcale nie chce! A tu nie chodzi o siuśki tylko o kupkę na początek,
        jak zaczyna stękać to go sadzamy i ładnie i chętnie się na nocniczek załatwia i
        myślę, że nie będzie się go bał!
    • moni755 Re: jak tam są już nocniczki? 05.01.07, 21:23
      U nas pelen sukces-jak posadze to zawsze coś zrobi
      • cleo1976 Re: jak tam są już nocniczki? 05.01.07, 21:52
        Ja wysadzam już od dawna i siusiu jest prawie zawsze a często i kupka, moja
        Magda miała rok jak wyrzuciła pieluchę i zaczęła wołać o nocnik i mam nadzieje
        że z Filipem będzie podobnie smile
    • daga210 Re: jak tam są już nocniczki? 05.01.07, 22:02
      • daga210 Re: jak tam są już nocniczki? 05.01.07, 22:04
        Moja Ola sika do nocnika jak ja wysadze!!! puszczam jej wode i mówie si si,
        zawsze znajde siuski i wtedy bijemy wszyscy brawosmile) mam nadzije, ze jej tak
        zostanie. Trzymam kciuki za inne maluszki, trzeba troche cierpliwości przy
        ciagłym wysadzaniu i czasami ty sie posikasz a dziecko nie ruszy, ale da siesmile)
        • ellana1 Re: jak tam są już nocniczki? 05.01.07, 22:36
          Piszecie o 8 miesięcznych dzieciach ?
          Czy to nie jest troszkę za wcześnie ?
          Nie mam doświadczenia dlatego pytam ?
          W jakimś programie lekarz mówił ze najlepszy wiek na zaczynanie to 18-24
          miesiące .
          Ja nie chcę czekać tak długo ale 8m-cy to chyba wcześnie .

Dzieci chyba jeszcze robią to nieświadomie . Jak się je posadzi to wcześniej
          czy pozniej zrobią siusiu ale nie dlatego ze są na nocniku i wiedzą ze tu można
          tylko dlatego ze poprostu chce im się siusiu .

Nie udzialam się na tym forum ale też mam synka z maja . Ma 7,5 m-ca . Już
          siedzi ale najwczesniej posadzę go na nocniku w wakacje .
          • daga210 Re: jak tam są już nocniczki? 06.01.07, 14:31
            Wydaje mi sie, że nie za wczesnie. Niech sie przyzwyczaja, moja w tym momencie
            bardzo lubi nocnik, cieszy sie jak na nim siedzi, wiec nie widze powodów aby
            jej nie sadzać. Im szybciej tym lepiej, czy robi to świadomie czy nie, zawsze
            jest nagradzana barwami, podoba jej sie to, poza tym nocnik gra same plusy.
            Poxniej daje jej poogladac co zrobiła, tłumacze i bede tak robiła cały czas aż
            w końcu zakuma. Moja mama sadzala mnie bardzo szybko i był efekt, nie było
            pampersów i kazdy patrzył aby szybko nauczyć siusiac do nocnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka