Dodaj do ulubionych

Kurator sądowy

05.01.07, 15:41
Dziewczyny szukam książek na temat kuratorów sądowych. Postanowiłam sobie
dorobić i zgodziłam się napisać koledze pracę magisterską na temat pracy
kuratorów sądowych. Niestety ciężko jest z jakimikolwiek materiałami. Może
któraś z Was ma znajowego kuratora, może coś by się znalazło. Chętnie
pożyczyłabym jakies książki. Ewentualnie zaplaciłabym za kserokopie artykułów
pracowych lub fragmentów książęk. Może macie dostęp do jakiejś dobrej
biblioteki prawniczej. Pokryję wszelkie koszty. Z Warszawy mogłabym nawet
odebrać osobiście jak zajdzie taka potrzeba.
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: Kurator sądowy 05.01.07, 21:24
      a to zgodne z prawem pisac za kogos prace mgr? tak sie pytam, bo ja tytul mgr
      otrzymalam bez pisania pracy.
      • tin_t Re: Kurator sądowy 05.01.07, 21:49
        fakt, trochę się zdziwiłam, że to publicznie się o tym tak teraz pisze... to
        chyba nie jest bardzo legalne.
    • magalik Re: Kurator sądowy 06.01.07, 08:15
      no bo to nie jest legalne, ale bardzo powszechnesad, szczegolnie na uczelniach
      prywatnych, studiach wieczorowych, zaocznych
      • kasiaa256 Re: Kurator sądowy 06.01.07, 09:40
        oj dziewczyny ja wiem, że to nie legalne, ale mam to gdzieś. Ja wszystkie swoje
        prace pisałam sama, a jak mogę parę groszy zarobić to czemu nie. Jak ja mu nie
        napiszę to znajdzie sobie kogoś innego. Proszę nie rozstrząsajmy tematu
        legalności i słuszności mojego postępowania. O co innego prosiłam w tym wątku.
        Pozdrawiam.
        • hanna26 Re: Kurator sądowy 06.01.07, 14:44
          No, ja chyba zupełnie niedzisiejsza jestem i nie przystaje do obecnych czasów.
          Wiecie, mnie sie po prostu w głowie nie mieści, jak można bez wstydu i
          skrępowania pisać o czymś takim na forum. Potem taki klient (zapewne ma coś
          wspólnego z prawem, skoro zamawia u koleżanki pracę o kuratorach sądowych)
          będzie byc może zajmował się naszymi sprawami - i oby nikt z nas na
          takiego "uczonego" delikwenta nie natrafił.
          Cóż, powiem tak: na szczęście nasza pediatra pisała chyba swoją pracę
          samodzielnie, bo nieraz o tym wspominała. Ale natrafiłam też i na lekarzy, za
          których wykształcenie nie dałabym złamanego grosza. Niedouczeni, nieuczciwi
          ludzie, którzy akurat też mają pewne rzeczy głęboko gdzieś.
          I tyle.
          • kasiaa256 Re: Kurator sądowy 06.01.07, 16:23
            Hanno nie obawiaj się. Napewno nie trafisz na tego "delikwenta", z prawem on
            nie jest w ogóle związany, studiuje resocjalizację i to tylko dlatego, że po 25
            latach pracy dostał warunek, że będzie nadal pracował jeśli skończy studia.
            Ciekawe ile z Was w wieku 57 lat, pracujących na utrzymanie rodziny od świtu do
            nocy miałoby czas i ochotę pisać coś co nigdy w życiu Wam się nie przyda. Szefa
            mojego kolegi nie obchodzi co kolega skończy - liczą się tylko 3 literki - MGR
            Ponownie proszę - darujcie sobie komentarze w stylu Hanny. Nie chce nie
            potrzebnej wojny. Mogłam przeciez skłamać i napisać, że to dla mnie. Wtedy
            byście pomogły znaleźć materiały??
            • efka42 Re: Kurator sądowy 06.01.07, 18:52
              Dziewczyny, dajcie spokoj!Autorka postu prosi o konkretna pomoc w znalezieniu
              ksiazek, a Wy tu jakies moraly prawicie!
              Uderz w stol a nozyce sie odezwa.
              • liniosek Re: Kurator sądowy 06.01.07, 21:16
                popieram wypowiedz efka42.Przeczytajcie dokladnie post,dziewczyna prosi o pomoc
                a nie o opinie na temat czy mozna komus pisac prace.
                • hautnah Re: MIMO WSZYSTKO..... 07.01.07, 12:44
                  jesli ktos sam dla siebie kiedys pisal prace naukowa, to wie ile to trudu i
                  wkurzajaca sprawa, jak ktos za kogos napisze!!!
              • azbestowestringi Re: Kurator sądowy 07.01.07, 14:52
                to mogla napisac poprostu, ze szuka ksiazek. po co dodatkowa informacja, ze
                bedzie lamac prawo? nic godnego chwalenia sie. raczej potepienia. a forum jest
                po to zeby wyrazac swoje opinie. i sie nie dziwie dziewczynom, ktore napisaly
                co mysla na ten temat. bo to jest oszustwo. a potem sie narzeka, ze cala polska
                taka popaprana, ze wszedzie korupcja, cwaniactwo i ze jest tak zle. moze trzeba
                zaczac od siebie?
            • hanna26 Re: Kurator sądowy 07.01.07, 23:50
              kasiaa256 napisała:

> Ciekawe ile z Was w wieku 57 lat, pracujących na utrzymanie rodziny od świtu
              do
              >
              > nocy miałoby czas i ochotę pisać coś co nigdy w życiu Wam się nie przyda.

Kasiu, tak się składa, że znam takiego człowieka. To mój własny tata. On
              także studiował, a jednoczesnie pracował od świtu do nocy, utrzymując rodzinę.
              Tyle że w przeciwieństwie do twojego cwanego kolegi, mój tata jest człowiekiem
              uczciwym. Być może jest to cecha, którą już wiekszość mieszkańców naszego
              pięknego kraju ma głęboko gdzieś. I może własnie dlatego jest u nas, tak jak
              jest.
    • inga75 Re: Kurator sądowy 08.01.07, 14:14
      Hej! Melduje sie kurator sadowy aktualnie w stanie czasowego spoczynku bo na
      urlopie wychowawczymwink))
      Chetnie sluze rada w razie klopotow w pisaniu pracy- bo literatura
      niekoniecznie gdyz mieszkam w tej chwili w niemczech i nie mam tu dostepu do
      literatury przedmiotu ale postaram przypomniec sobie jakies tytuly i autorow
      prac pomocnych w twoim zadaniu.
      Pozdrawiam
      • kasiaa256 Re: Kurator sądowy 08.01.07, 16:50
        Ingo napisałam na priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka