Dodaj do ulubionych

Czy robicie coś tylko dla siebie?

25.01.07, 14:21
Bo ja właśnie wzięłam się za "przygotowania " siebie na przyjście naszego
skarbka.Obcięłam włoski ,zrobiłam pasemka, no i jakieś zakupy dla własnej
osoby perfum i takie tamsmile
Już wszystko dla małej mam to myśle o sobie,na buzi jestem taka blada,ze
zaczełam używać balsamu opalającegosmile
A ja tak lubie solarium-wiem,że szkodliwe,ale zawsze to jakos lepiej sie
czuje opalonasmile
A jak u was !!!!
Obserwuj wątek
    • kania_kania Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 14:31
      Ja siebie przekonuje do zelaza smile Bo tez jestem blada - ale to wynik anemii i
      niestety zaden balsam nie chce tuszowac fioletowych podkowek pod oczami.

A poza tym tez zadbalam troche o wlosy (ale nie obcielam, ludze sie, ze moze TYM
      RAZEM nie wypadna mi prawie wszystkie po porodzie), wiec podcielam tylko tu i
      owdzie, zeby tworzyly sensowny fryz, ktorego nie trzeba ukladac. Zadbalam tez o
      kosmetyki (Olay stanowczo mi podpasowal) i ladnie pachnacy balsam do ciala.

A teraz leze i nic nie robie smile A tam pranie do mnie krzyczy z lazienki...

Kania
    • niuta_s :DDD 25.01.07, 15:05
      byłam u fryzjera, skróciłam i ufarbowałam włosy, w poniedziałek byłam u
      kosmetyczki, przy okazji zdecydowałam się tez na pedikir, nakupowałam kosmetyków
      - bo nie wiem kiedy później będę miała na to czas....
      • dakota123 Re: :DDD 25.01.07, 15:46
        Haha - czyli to normalne pod koniec ciążywink)
        Ja wczoraj wydepilowałam sobie wszystko co możliwe jest do wydepilowania na
        ciele kobietywink)Nie powiem,brzuch trochę w tym przeszkadzałwink)Wieczorkiem
        zrobiłam sobie pedikur (następna porcja gimnastyki) a jutro do fryzjera idę
        sobie.Jak szaleć to szaleć,nie wiadomo kiedy znowu będziemy miały czas na takie
        przyjemnościwink)
        Pzdr.
        • niuta_s hehehe 25.01.07, 15:55
          moja GIn jak mnie wczoraj zobaczyła to mówi "o pani widzę gotowa do rodzenia,
          włosy zrobione..." smile)))
          twarda jesteś ja sobie pedikiru nie byłam w stanie zrobić... ale u kosmetyczki
          to mi do tego masaż stóp zafundowali więc było fajnie
          • dakota123 Re: hehehe 25.01.07, 15:58
            ten masaż nie ukrywam że brzmi kusząco - muszę dziś męża zaprzęgnąć do robotywink)
            A co,ciężarna żona ma prawo do zachcianek!!
        • olazur Re: :DDD 29.01.07, 15:07
          rozpakowujemy się teraz w takim tempie, że też uznałam iż czas przygotować
          swoje ciało do porodu. Wzięłam się za depilacje i nieźle się namęczyłam.
          Akrobacje były niezbędne, zwłaśzcza jeśli nic się nie widzi. Efekt może nie
          jest idealny, ale teraz już będzie łatwiej 'fryzurkę na łyso' co kilka dni
          utrzymywać.
    • dragonflyyy Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 16:43
      HA.. ja też zafarbowana (nie musze chodzić do fryzjera-moj chłopak opanował to
      do perfekcji wink )...wydepilowana-tym to juz sama sie zajelam smile i gotowa, co
      prawda..jeszcze prawie miesiąc przede mną...ale ponoc obniżył mi sie
      brzuch...wieć może szybciej..w każdym razie mam taka nadzieje. Nie wiem za co
      sie zabrać, bo wszystko szybko mi sie nudzi... Siedzę na urlopie,ktory musze
      wykorzystać bo mi przepadnie
      • 3aloczki Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 18:08
        Ja też przygotowania poczynię podobne ale dopiero po 7 lutego: wczoraj znalazłam
        fajną fryzurkę, zrobię też pasemka bo te, które miałam robione w lipcu już
        ścięłam, wybieram się na manicure i pedicure i jeszcze chyba na jakąś maseczkę
        nawilżająco-wzmacniającą na naczyńka. Potem to rzeczywiście nie wiadomo jak
        będzie, dobrze, że fryzjera mam pod domem to może nawet uda mi się później
        wysłać tatusia na spacer a samej skoczyć na fotel smile
        Dziewczyny szalejcie póki można!!!
        • niunka24 Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 18:16
          ja muszę najpierw wypłatę dostać..wink
          jak ją dostanę i uda się jeszcze przed porodem, planuję kosmetyczkę i może
          pasemka też,a co!smile
          a jak się nie uda, bo nie zdążę, to trudnobig_grin
    • minka2403 Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 18:37
      Wiecie, to naprawde niesamowite - niby sie mowi, ze kazdy czlowiek jest inny,
      ale pewne schematy dzialaja... smile Ja do fryzjera jestem zapisana na ten piatek,
      mysle tez o kosmetyczce, zakupilam ostatnio kremik Yves Rocher, zeby Synek nie
      powiedzial: "ale ta mama to ma zmarszczki";, no i ja tez przerzucam te moje
      zapedy na meza, to znaczy susze mu glowe, zeby tez juz poszedl do fryzjera, bo
      przeciez niedlugo dziecko nas zobaczysmile))
      • dziegielek Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 25.01.07, 19:26
        Jest gorzej niż było. Miałam zawsze zrobiony manicure i pedicure. Teraz obcięłam pazurki, lakier pozmywałam. Czuje sie z tym źle, ale długie paznokcie + noworodek wykluczają się. Lakier zmyłam, bo po kolorze paznokci lekarze wiedzą czy aby za dużo krwi się nie straciło(oby nie). Odbije sobie na wiosnesmile smilesmile
    • pinacolada77 Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 29.01.07, 17:35
      Ja miałam olać sprawę, ale chyba też wybiorę sie do fryzjera i pofarbuje włosy.

Ale to jak tylko dostanę wypłatę.
      Blada też jestem i mam te straszna przypadłość ze opalam sie szybko od razu na
      brązowo- czarno, ale jak jestem blada to mam typowo oliwkową - jak dla mnie to
      siną- karnację.I tęsknie za solarium chociażby.
      • jevick Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 29.01.07, 18:41
        ja juz fryzjer, kosmetyczka jutro pedicure.a paznokcie u rak mam troche dlugie,
        ale nigdy mi nie przeszkadzaly, przy synku tez nie wiec gosce chyba nie zaszkodzawink
        a potem sie bede maseczkowacsmile a co!
    • nhania Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 30.01.07, 09:08
      ja niestety tylko marzę sobie o wizycie u kosmetyczki (do mojej są bardzo długie
      kolejki...) do fryzjera też się nie wybieram bo zapuszczam moje kudełki wink
      ale za to raz w tygodniu robie sobie kąpiel z jakims olejkiem, z jakimis
      pachnącymi dodatkami...dobra muzyka w tle...(niestety ta kąpiel nie trwa zbyt
      długo..ale jest to bardzo miłe). poza tym dużo odpoczywam przy dobrej muzyce i
      dobrej książce.
      ale za to już sobie załatwiłam wyjście co 2 tygodnie do kosmetyczki - po
      porodzie! już nie mogę się doczekać wink
      pozdraiwam
      --
      bd.lilypie.com/Fib9p1/.png
    • nhania Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 30.01.07, 09:08
      aha no i jem to na co mam ochotę- bo wiem ze po porodzie nie bede juz mogła wink
      --
      bd.lilypie.com/Fib9p1/.png
    • ankaa22 Re: Czy robicie coś tylko dla siebie? 30.01.07, 10:03
      A ja marzę o pofarbowaniu włosów w końcu! Nie farbowałam przez całą ciążę, bo
      tak się jakoś troszkę bałam, że to może jednak troszkę szkodliwe być. No i
      skoro tyle wytrzymałam, to wytrzymam jeszcze do końca. Ale podciąć chyba muszę,
      bo jakieś takie słabe się zrobiły i wypadają strasznie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka