Dodaj do ulubionych

cukier w moczu

26.01.07, 22:58
Odebrałam wyniki z ostatniego badania,wyszło, że mam cukier w moczu -i znowu
powtórka z rozrywki z pieprzoną glukozą na czczo;-/
Pozatym chyba wszystko Ok. Położna mowi że pewnie urodze na początku
lutego,bo Aksel już 3300 waży. A ja? ...Wlazłam dziś na wagę i...99,5 kg, da
ktoś więcej?sad Po porodzie odchudzamy sie razem z brzdacem,bo u niego
tez "pultunki" widziałam na usgsmile
Remont się nie posuwa,bo Marcin nie ma kiedy robić- coś czuję,że mogę
z małym ze szpitala wrócic na ten pierdzielnik.
Obserwuj wątek
    • nhania Re: cukier w moczu 27.01.07, 09:06
      no to współczuję z tą glukozą!!! ja już 2 raz bym tego chyba nie zniosła! sad blee
      ja waże mniej ale przytyłam juz 20kilocrying
      remontu też nie mam ale mój mąż wraca jutro i ma duuuzo do zrobienia- musi
      powiesić nad łóżeczkiem lampkę (i do niej musi kupić żarówkę) i aniołki. musi
      naprawić zamek w drzwiach, wymienić baterie w wannie i naprawić światło - w
      korytarzu coś sie zepsuło i nie mamy światła od miesiaca (a co gorsza w naszym
      wynajmowanym mieszkaniu mamy buazerię w korytarzu więc nie powiedziane że nie
      bedzie trzeba zrywać sad )
      ale co tam wink
      pozdrawiam
      --
      bd.lilypie.com/Fib9p1/.png
    • mikaa25 Re: cukier w moczu 27.01.07, 12:15
      witam tez mi wyszedł (+ 50 krzywa cukrowa ponad norme)- przestałam jesc słodkie
      i duzo słodzic powtorzyłam badania po 2 tyg glukoze 75 wyszła lepiej i w moczu
      brak cukrusmile przytyłam jakies 12 kg i mam raczej mały brzuszeksmile
      • ula_kanada Re: cukier w moczu 27.01.07, 16:52
        Pozdrowienia - ja oblalam glukoze 50g i 100g (tutaj takie robia) a nigdy nie mialam cukru w moczu smile I
        teraz licze weglowodany na kazdym posilku i mnie bardzo dobija to planowanie co bede jesc....
        • aga_lub_marcin Re: cukier w moczu 27.01.07, 18:26
          U mnie we krwi też coś tam niepokoiło, bo powtarzalam,ale chyba nie wyszlo źle
          bo nie mowil gin o zadnej diecie i fakt ze slodyczami sie nie cykalam. A jesli
          chodzi o wage wyjsciowa byla ok 64 w 8 czy 9 tyg ,ale ze tylam od samego
          poczatku to tak licze ze 62 wazylam przed zajsciem a teraz 99.5. Rachunek jest
          prosty 99.5 -62= 37,5 !! W życiu tego nie zgubie sad
          • ula_kanada Re: cukier w moczu 27.01.07, 22:42
            Akurat cukrzyca ciazowa nie jest spowodowana dieta - ja niewiele jadlam slodyczy przed i podczas ciazy.
            Chodzi o to ze hormony produkowane przez lozysko utrudniaja produkcje insuliny. Mam 98% szansy ze
            moj organizm wroci do normy tuz po porodzie ale przez reszte zycia bede miala bardzo wysokie ryzyko
            na cukrzyce. Powodzenia smile
            • aga_lub_marcin Re: cukier w moczu 01.02.07, 17:34
              Odebralam wyniki,cukier nie wyszedl najgorzej,na górnej granicy ale mieszczacy
              sie w normie. Inne wyniki tez ok.
              • ula_kanada Re: cukier w moczu 01.02.07, 18:44
                Gratulacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka