Dodaj do ulubionych

Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ?

06.02.07, 14:30
Ja mam termin na 14.02 ale juz nie mam wizyty u ginki (zreszta ona jest daremna ;/)i tak mysle moze 15.02 jak cos sie zglosze do szpitala ??
Obserwuj wątek
    • novinka_78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:32
      Mi położna powiedział, że dwa dni po terminie.
    • ivvvo Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:43
      a nie chodzisz na zapis ktg? wydaje mi sie ze to z niego odczytuja czy to juz
      czy jeszcze masz czas
    • novinka_78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:55
      aha trochę niejasno się wyraziłam, nie tyle do szpitala co na izbę na ktg mam
      się zgłosić jak będę 2 dni po terminie
    • anhes Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 15:15
      jak zgłosisz się 15 będzie ok. Jeżeli nie jesteś umówiona z ginekologiem na
      monitoring stanu dziecka ( ktg, usg z oceną stanu łożyska) to tak będzie dla
      niego najbezpieczniej.
      • misia9944 do anhes 06.02.07, 15:32
        no wlasnie i tak tez zrobie, kolezanki mowily ze poszzly na IP powiedzialy ze sa dzien np po term zostaly, ada dzien ur i bylo ok smile
    • jniedz Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:14
      na pewno sie zgłoś na izbę przyjęć na zapis KTG w dniu terminu. Wtedy bedziesz
      wiedziec jak wyglada U Was sytuacja, czy jeszcze daleko czy też blisko. Glowa
      do gory, zyczę wszystkiego najlepszego.
      U mnie termin z OM na 10 lutego a z USg na 17, chodzę już od 5 dni na KTG co 2
      dzień ze wzgledu na nadciśnienie, czuje się znakomicie ale żadnych symptomów
      zbliżajacego się porodu nie ma
    • anhes Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:56
      dodam jeszcze że jak rodziłam pierwszy raz to byłam naszpikowana informacjami
      na temat "naturalnego" porodu i wydawało mi się że wszystko wiem najlepiej.
      oczywiście zbagatelizowałam zalecenie lekarza żeby następnego dnia po terminie
      udać się do szpitala. Jak dostałam dziwnych skurczy które zmobilizowały mnie do
      wizyty u lekarza pięć dni po terminie i lekarz mnie zjechał ża
      nieodpowiedzialność to i tak to zignorowałam smile Za nic w świecie nie chcialam
      leżeć w szpitalu. Akcja rozpoczeła się sama z siebie co prawda dziewiątego dnia
      po terminie ale mały urodził się w cięzkim stanie ( w pierwszej minucie miał
      tylko 4 pkt APGAR) wody były zielone, mały niedotleniony. Istniałao duże ryzyko
      zapalenia płuc (od tych wód). Dziś mineło osiem lat i patrzę na to zupełnie
      inaczej- uważam ze nie ma na co czekać, chyba że stan dziecka jest monitorowany
      przez lekarza inaczej niż na oddziale.
    • arabelka78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:58
      Ale po terminie zgłaszacie się same bez skierowania??
    • annazmaria Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 17:13
      Ja po pobycie w szpitalu mam co 2-3 dni ktg w przychodni przyszptitalnej,
      potem 'interpretuje' je lekarz na IP i bada i wypytuje jak sie czuje. termin na
      czwartek 8.02, nastepne ktg właśnie wtedy. A swoją drogą muszę w piątek iść do
      swojej gin - bo kończy mi się zwolnienie, i jak nie urodzę w sobotę to będzie
      kłopot - nagle się może okazać, że mając nawet jednodniowy odstęp (sobota /
      niedzila) między zwolnieniem a macierzyńskim potrzebuje badań na tzw.
      dopuszczenie do pracy (wymagane po każdym zwolnieniu ponad 30dni). No ale
      jestem dobrej myśli.
      pozdrowienia,
      ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka