misia9944 06.02.07, 14:30 Ja mam termin na 14.02 ale juz nie mam wizyty u ginki (zreszta ona jest daremna ;/)i tak mysle moze 15.02 jak cos sie zglosze do szpitala ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novinka_78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:32 Mi położna powiedział, że dwa dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:43 a nie chodzisz na zapis ktg? wydaje mi sie ze to z niego odczytuja czy to juz czy jeszcze masz czas Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 14:55 aha trochę niejasno się wyraziłam, nie tyle do szpitala co na izbę na ktg mam się zgłosić jak będę 2 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 15:15 jak zgłosisz się 15 będzie ok. Jeżeli nie jesteś umówiona z ginekologiem na monitoring stanu dziecka ( ktg, usg z oceną stanu łożyska) to tak będzie dla niego najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do anhes 06.02.07, 15:32 no wlasnie i tak tez zrobie, kolezanki mowily ze poszzly na IP powiedzialy ze sa dzien np po term zostaly, ada dzien ur i bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:14 na pewno sie zgłoś na izbę przyjęć na zapis KTG w dniu terminu. Wtedy bedziesz wiedziec jak wyglada U Was sytuacja, czy jeszcze daleko czy też blisko. Glowa do gory, zyczę wszystkiego najlepszego. U mnie termin z OM na 10 lutego a z USg na 17, chodzę już od 5 dni na KTG co 2 dzień ze wzgledu na nadciśnienie, czuje się znakomicie ale żadnych symptomów zbliżajacego się porodu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:56 dodam jeszcze że jak rodziłam pierwszy raz to byłam naszpikowana informacjami na temat "naturalnego" porodu i wydawało mi się że wszystko wiem najlepiej. oczywiście zbagatelizowałam zalecenie lekarza żeby następnego dnia po terminie udać się do szpitala. Jak dostałam dziwnych skurczy które zmobilizowały mnie do wizyty u lekarza pięć dni po terminie i lekarz mnie zjechał ża nieodpowiedzialność to i tak to zignorowałam Za nic w świecie nie chcialam leżeć w szpitalu. Akcja rozpoczeła się sama z siebie co prawda dziewiątego dnia po terminie ale mały urodził się w cięzkim stanie ( w pierwszej minucie miał tylko 4 pkt APGAR) wody były zielone, mały niedotleniony. Istniałao duże ryzyko zapalenia płuc (od tych wód). Dziś mineło osiem lat i patrzę na to zupełnie inaczej- uważam ze nie ma na co czekać, chyba że stan dziecka jest monitorowany przez lekarza inaczej niż na oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 16:58 Ale po terminie zgłaszacie się same bez skierowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: Ile dni po terminie zglosic sie do szpitala ? 06.02.07, 17:13 Ja po pobycie w szpitalu mam co 2-3 dni ktg w przychodni przyszptitalnej, potem 'interpretuje' je lekarz na IP i bada i wypytuje jak sie czuje. termin na czwartek 8.02, nastepne ktg właśnie wtedy. A swoją drogą muszę w piątek iść do swojej gin - bo kończy mi się zwolnienie, i jak nie urodzę w sobotę to będzie kłopot - nagle się może okazać, że mając nawet jednodniowy odstęp (sobota / niedzila) między zwolnieniem a macierzyńskim potrzebuje badań na tzw. dopuszczenie do pracy (wymagane po każdym zwolnieniu ponad 30dni). No ale jestem dobrej myśli. pozdrowienia, ania Odpowiedz Link Zgłoś