21.02.07, 15:15
Dawała jakaś wrześniowka swojemu dziecku? Ja nie daję żadnych witamin, a moja koleżanka z pracy jest tym bardzo zdziwiona. Jej lekarka zaproponowala dla dziecka wlasnie kidabion i teraz zastanawiam sie, czy jednak nie kupic i nie zacząc dawac.
Obserwuj wątek
    • hanna26 Re: Kidabion 21.02.07, 15:39
      Ja podaję Multisanostol (2 razy po 5 ml), ale to dlatego, że mała jest
      cycocholikiem i w związku z tym mało je innych potraw. Jak tylko ją odstawię,
      skończę ze sztucznymi witaminami i przerzucę sie na tran (2 ml raz dziennie).
      • bomba001 Re: Kidabion 21.02.07, 19:07
        hmm, ja próbuje dawac tran, ale nie daje sie 2 ml, ale stopniowo (tj przez 3-4
        dni) dochodzi sie do 5 ml. i tu problem, mała po prostu tego nie chce. mój
        synek pije i ...lubi, a ona wrzeszczey w niebogłosy. kidabion ma dodatkowe
        witaminy i juz.
    • 9-x-2 Re: Kidabion 21.02.07, 18:45
      słyszałam że kidabion jest rzeczywiście dobry, ale jeszcze nie stosowałam.
      • hanna26 Re:Jeśli chodzi o tran... 21.02.07, 19:41
        Dawkę 2 ml tranu zaleciła nasza pediatra, której ufam. 5 ml daje się dzieciom
        powyżej 3. roku życia oraz dorosłym - taka w każdym razie jest informacja na
        opakowaniu. Nasza mała jest już po stopniwym przyzwyczajeniu, wcześniej dawałam
        jej już przez jakiś czas (tran islandzki owocowy) i muszę powiedzieć, że
        wyjątkowo jej to smakuje. Aż się zdziwiłam, bo to paskudztwo. Starszej daję
        tran w kapsułkach, Iskial. Gdy była w wieku małej, też dawałam w płynie, ale to
        bardzo niewygodne, wolę, żeby łyknęła kapsułkę.
        • 9-x-2 Re:Jeśli chodzi o tran... 21.02.07, 20:31
          Też daję Darii tran owocowy - 2,5 ml jak zalecone w ulotce. Sądziłam że
          Kidabion to zwykły kompleks witaminowy.... więc póki daję tran w czystej
          postaci, go nie kupię. Może później...
          • bomba001 Re:Jeśli chodzi o tran... 21.02.07, 21:20
            w mojej ulotce (meller, czy jak sie to pisze), a także mój pediatra zalecił 5
            ml.
    • alfa36 Tran 21.02.07, 22:15
      Uswiadomcie mnie, proszę. Pytalam w aptece o kidabion i uslyszalam, ze jest od 3 roku życia. Skoro piszecie, ze dziecięciu można już dawać "zwykly" tran, to napiszcie jaki to jest i w jakiej dawce dawać. Wcale się na tym nie znam.
      • bomba001 Re: Tran 21.02.07, 22:32
        każdy tran. norweski, islandzcki. jeżeli chodzi o dawke, to jest opisana na
        opakowaniu skonsultuj z pediatrą. mamy problemy z ustaleniem dawkismile))
        • hanna26 Re: Tran 22.02.07, 10:45
          Nasza pediatra przestrzegła mnie kiedyś, żebym nie przekraczała zalecanej
          dawki, bo oleje są ciężkostrawne, dla tak młodej wątróbkismile Dawka zalecana
          przez producenta tranu islandzkiego: Dzieci powyżej 1. roku życia 1/2 łyżeczki
          do herbaty (2,5 ml) dziennie. Dzieci powyżej 3 r. życia oraz dorośli: 1
          łyżeczka do herbaty (5 ml) dziennie.
          Taka dawka jest podana na opakowaniu. Nasza pediatra kazała jednak dawać
          jeszcze mniejszą, tj. 2 ml dziennie. Cóż, zapewne wszystko zależy od lekarza.
          Ja ufam naszej pani doktor,i stosuję sie do jej zaleceń.
          • bomba001 Re: Tran 22.02.07, 15:59
            a jaki to jest? lysi? one e sa trochę ponoc inne????
            • hanna26 Re: Tran 22.02.07, 18:11
              Tak, to Lysi.
              • aniapatryk FLAVON 25.02.07, 19:09
                A ja zaczynam dawac flavon kids ,moja znajoma bardzo to zachwala i lekarze nawet
                tez,dziecko pomimo złobka wogole jej nie choruje,poczytajcie sobie
                www.flavon.pl/ drogi,ale słoiczek strascza na około 3 m-ce
                • 9-x-2 Re: FLAVON 25.02.07, 20:19
                  Aniu, a ile kosztuje ten specyfik i co to jest - kapsułki czy proszek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka