Dodaj do ulubionych

Jak z bucikami na wiosnę?

08.03.07, 10:38
Dziewyczyny jak z bucikami na wiosne,na zime kupiłam troche wieksze,a jak
teraz-przeciez mały chodzi cały czas po dworze.Czy kupywac tez ciut wieksze
czy taki do nogi.
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 12:00
      no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, wczoraj juz patrzylam co nieco, ale
      wybor marny a ceny koszmarne! i tez nie wiem jaki numer kupowac, zmierzylam jej
      w daichmanie miarka, to z ich numeracji ma 20, ale dziwne bo mam ich zimowe
      kozaczki i kupowalam 21 i wydaja mi sie juz male, wiec jakim cudem wyszla mi
      ich 20. Zglupialam zupelnie! Musze jeszcze zmierzyc cm i wtedy zdecyduje?!
      • aisza24 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 12:14

• kika_kika Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 12:59
          ja też już kupiłam Bartka - brązowo-niebieskie trzewiki na rzepy smile rozm. 23.
          Pani Maksiowi zmierzyła noge potem buta patyczkiem i mamy rozm. 22,5 wiec
          kupiłam 23 - bo teraz smyki już nie rosną jak rok temu smilea zimowe mamy z futrem
          i są już raczej ciasne.
    • iva30 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 13:09
      Buty trzeba kupować ciut większe, bo noga w trakcie chodzenia przesuwa się. Ja
      też kupię Bartka, oglądałam świetne Ecco, ale ceny straszne.
      • kaliaa Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 13:30
        iva a jak cenow bartek? ja ogladalam wczoraj w afctory w ursusie ecoo to byly w
        granicach 130 zl.
        mi podobaja sie te barki:
        www.bartek.com.pl/produkt.php?id=759
        www.bartek.com.pl/produkt.php?id=776
        www.bartek.com.pl/produkt.php?id=780
        zatanawiam sie ile kosztuja ww bartki.
        wczoraj widzialam tez w deichamnie ladne buty takie:
        shop.deichmann.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/DeichmannDeutschlandOrg-DeichmannB2C-Site/de_DE/-/EUR/ViewProductDetail-
        Start;pgid=nX90S.CMeQQ0008E6L2cYq.r0000OD0EkuNQ?ProductUUID=sBKR_c%
        2ebu_IAAAEPbGASkiik&CatalogCategoryID=YO_VRJ0USogAAADhzVa7gDF5&JumpToshockfferList
        i kosztowaly 29 zl, wiec naprawde malo, buty sa ladne a podeszwa byla bardzo
        fajna zginala sie tam gdzie trzeba. Bartki mi sie bardziej podobaja ale pewnie
        i kosztuja ze 4 razy tle wiec sie zatanawiam, bo kusza mnie barki ale ich cen
        juz mniej...
        • kaliaa Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 13:31
          prawidlowy link do daichmanow:
          tnij.org/uh2
          • kaliaa Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 13:33
            acha jeszcze podobaja mi te z allegro:
            www.allegro.pl/item170710785_mariquita_roz_21_wiosna_super_cena.html
    • otaota Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 15:09
      my kupilismy wczoraj - gufo, coś na zasadzie adidasków ale fajnie i nie drogie
      39,99.przynajmniej nie będzie mi szkoda jak się zniszcząsmile
      Podobały mi się BArtka ale 149zł kosztowałysad.Dużooo. z drugiej strony w planach
      było kupno adidasów nike bo nam się spodobałysmile eee co tam raz się zyjesmile
      GuFO jednak wygrało i kupimy juz niedługo takie do sukienkismile
      • iva30 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 16:11
        Ecco widziałam od 189,00 zł., więc cena straszna jak dla mnie smile, Bartka
        widziałam trochę przecenionych, ale małe rozmiary, ale tak do 100 zł. można
        kupić. My kupiliśmy też addidasa smile przecenione z zeszłego sezonu za 65 zł.
        Kaliaa te, które pokazałaś są fajne, piszę o tych nie z Bartka, ale ja to się
        trochę boję kupować takie bo potem w użyciu wychodzi, że one źle trzymają nóżkę
        itp. Wolę już trochę więcej zapłacić, oczywiście w granicach rozsądku i mojej
        kieszeni, żeby mieć pewność, że ma dobre buty. Chociaż może one też są dobre,
        ale z Bartka butów jestem zadowolona.
    • monika9710 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 16:06
      my kupilismy wczoraj, gufo 49,90. papcie nosi rozmiar 22 a buty kupiłam 23.
      • kasiaa256 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 16:35
        Znam dzieczynę, która projektuje dla firmy Bartek, ona projektuje również dla
        innych mniej znanych form i przekonała mnie, że w Bartkach to płacę przede
        wszystkim za markę. Także po co przepłacać. Tylko ja nie mówię o stadionowej
        czy bazarowej chińszczyźnie, ale o porządnych butach polskich, mniej znanych
        producentów. Ja mam sprawę ułatwioną, bo mieszkam z zagłębiu obuwniczym i jest
        tu wiele dobrym firm. Ostatnio kupiłam Oli buty lokalnej firmy Łukbut, niczym
        nie odbiegają od Bartków - no poza ceną, bo ja dałam 69zł za zimowe, a takie
        same bartki kosztowały 189 zł.
    • iva30 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 08.03.07, 16:36
      Ale tych wzorów Bartka, które Ty kaliaa pokazałaś nie widziałam w sklepie, więc
      może to jest nowa (droższa) kolekcja. Sandałki, które ja oglądałam kosztowały
      poniżej 100 zł.
    • jadis76 Re: kaliaa 08.03.07, 20:00
      ja mam z rozmiarem ten sam problem
      na zimę mialyśmy ecco 23, a teraz też ecco 23
      te bartki które pokazalaś śliczne zwlaszcza te drugie,niebieskie
      tylko,że ja w żadnym sklepie bartka takich nie widzialam ;-((((
      pojadę w weekend do sadyba best mall - tam podobno duży wybór
      a w ecco bardzo podobne do tych bartków ale różowe 179 zl w reducie
      cudne
      • filimoni Bartki 09.03.07, 15:28
        Wczoraj byłam w sklepie firmowym bartka i próbowałam zginać im podeszwy, w
        modelach wiosennych, jedne ociupinę się zgięły a reszta twarde jak kamienie.Nam
        ortopeda tłumaczył a potem słyszałam to samo w tv, że bucik powinien się zginać
        tam gdzie zgina się stópka dlatego bartki odpadają.
        Ja się zastanawiam nad adidaskami albo nike, ceny około 100 zł, czyli mniej niż
        bartek a są naprawdę mieciutkie.
        Pozdrawiam-Ania
        • mamahanki Re: Bartki 14.03.07, 20:47
          a czy te adidaski maja usztywniana kostke, bo chyba ortopeda tez o tym mowil.
    • 9-x-2 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 11:10
      Trzeba poszukać z Mrugali - czasem robią bardzo fajne buciki z elastyczną
      podeszwą (mamy sandałki z poprzedniego roku i są świetne). Kupiłam je na KEN 97
      Są tam też superfit i ecco - często przecenione. Obok jest także sklep z
      obuwiem Aligator z Bartkami, także opłaca się jechac
      • robin2510 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 15:59
        My już mamy małe adidaski niebieskie pod kolor czapeczki wiosennej, 1 rozmiar
        większe.
        • guruburu Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 16:32
          A ja już o sandałach myślę, bo zanim znajdę odpowiednie to już pewnie będzie
          pogoda sandałowa wink Kupuje zawsze z zapasem 1-1,5 cm. A córka zrobiła mi numer i
          w ciągu niecałych 2 miesięcy stopa jej urosła o ponad 1 cm więc buty kupowane w
          połowie listopada w styczniu były ciasne i kupiłam kolejne (też półbuty - zima u
          nas lekka wink). Teraz jeszcze pewnie w nich z miesiac - dwa pochodzi a potem
          bedzie miała tramki i sandały i może addidasy.
    • pati775 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 16:52
      kupilismy nie dawno na okres przejsciowy adidasy daichmana fajny wzor, niecale
      40 zl i wiecie co - MASAKRA w tych butach noga nie oddycha w ogole do tego
      stopnia ze maly siedzac w nich foteliku samochodowym i nie robiac ani kroku
      mial strasznie spocone nogi
      wiec moja decyzja jest taka ze na pewno nastepne buty beda firmowe to co ze
      drozsze ale przy opcji ze bedziemy w nich non stop biegac po dworze nie ma co
      oszczedzac but musi byc porzadny, oddychajacy, elastycznt

na zime kupilsmy buty firmy Antylopa
      jestesmy z nich bardzo zadowoleni
      wiec cos czuje ze na wiosne bedziemy szukac jakis butow z tej firmy wlasnie
      wzornictwo, wykonanie i jakosc podobna do Bartka a ciut tansze sa

teraz nosimy rozmiar 22-23 zalezy od firmy i egzemplarza
      • guruburu Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 18:48
        Nie wiem, jak w polsce, ale tu mozna dostac pożadne addidasy nike na rzepy lub
        wiazane za 25 euro, wiec cena ok ( tutaj przecietny but dzieciecy, z tych
        'lepszych' to ok 50 euro...).
    • sylwia_zi Re: Jak z bucikami na wiosnę? 10.03.07, 18:48
      ja dawno temu kupiłam na allegro nowe nike play z ta pompowaną podeszwą za 50
      zlwink no ale są jaskrawe niebiesko zielone (seledynowe?) więc do czerwonej
      kiecki odpada.
      Patrzyłam na te linki co wklejałyście i ja do adidasków czegoś takiego do
      kostki całego zabudowanego nie kupię, bo pewnie pogoda nam wytnie psikusa,
      szybko zrobi się ciepło a potem byle jak i zabudowane sandałki lub tenisówki
      wystarczą... tak myślę.
      W firmowych sportowych butach nigdy młodej sie stopa nie spociła. A ja raczej
      nie kupuję jej innych butów niż sportowe przed kostkę. Jeżdżę do factory lub
      kupuję na allegro, maxymalnie 50 zł płacę za buty.
      Godny polecenia w Factory w ursusie jest sklep Bata, gdzie młodej na zime
      ocieplane buty kupiłam za 29 zł...
      • kulawa.stonka Re: Jak z bucikami na wiosnę? 15.03.07, 11:03
        My kupiliśmy na wiosnę trzewiki firmy Kornecki- bardzo dobre jakościowo. Jaś
        miał już kozaki zimowe tej firmy i były ok. Cena też bardzo przystępna -była
        jakaś promocja i kosztowały ok.30 zł/

Kupiliśmy Mu też adidasy Fila zasuwane na suwak- bardzo to wygodne- bo nie muszę
        się męczyć z zawiązywaniem sznurówek. Cena - 80 zł.
        • pati775 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 15.03.07, 13:13
          w koncu wybralismy sie po buty na wiosne
          kupilismy buty firmy VI-GGA-MI 100zl
          sa rewelacyjne, miekkie, lekkie, super skora, noga sie nie poci, zero obtarc,
          odparzen, fajny fason mlody smiga az milo

i wiecie co Wam powiem rozmawialam z Pania z tego obuwniczego, b. fajna babka
          konkretna, nie wciska tylko doradza i co najwazniejsze zna sie na stopach
          maluchow i na butach - pelen profesjonalizm
          powiedziala mi ze 90% mam ma szal na Bartki nie wiedziec dlaczego, bo oni
          strasznie poszli z cenami w gore i przedobrzyli do tego stopnia ze produkuja
          teraz w chinach podobno z materialow przez nich dowozonych ale tego nigdy do
          konca nie wiesz - narzekala ze pogorszyla sie ich jakosc niestety
          bardzo chwalila buty firm polskich wspomniany post wyzej Kornecki, te nasze VI-
          GGA-MI i inne ze dobrze wykonane, ze dobra skora itd nie wiem ile w tym prawdy
          ale jestem sklonna jej uwierzyc

tak wiec, polecam serdecznie rozgladniecie sie na rynku obuwniczym jest duzo
          godnych polecenia firm polskich, ktore maja fajne buty dla naszych maluchow

udanych zakupow smile
        • smeagoul Re: Jak z bucikami na wiosnę? 16.03.07, 09:00
          Ja kupiłam tez małemu buty z firmy Korneckismile skóra, świetne wykonanie, miękkie
          tam gdzie powinny być miękkie itd.
          zimowe na rzepy tez z tej firmy miałam i sa super. Mam nadzieję ze i te bedą
          takie same. kupiłam te ale w kolorze bezowo-brazowym
          photos.allegro.pl/photos/oryginal/17/1730/173074/17307459/173074592
          kupiłam z 55 zł wiec cena przystępna a jakość naprawde super- polecam Wam tą
          firmę. Na allegro też sa ale niestety o wiele droższe.
          aaa rozmiar wzięłam 1 większy, teraz włoże dodatkowa wkładkę-i będą ok. bo pwnie
          jak znam życie zaraz zrobi się lato i a tak to jeszcze na jesień będą.
    • miska28 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 16.03.07, 14:28
      My kupilismy Mrugała takie jak nizej na wiosne
      www.allegro.pl/item171067717_mrugala_buciki_wiosenne_kolekcja_2007_r_20.html#photo
      mysle ze na jesien beda tez dobre bo teraz sa lekko za duze.
      a na lato takie sandalki, tez Mrugała:
      www.allegro.pl/item172012356_mrugala_nowe_sliczne_sandalki_wyprzedaz_20.html
      ale sandalki to raczej zeszloroczna kolekcja bo z wyprzedazy.
      Na razie jeszcze tych butow nie testowalismy.

Pozdrawiam
      Miska
      • jasiulowa_mama Re: Jak z bucikami na wiosnę? 16.03.07, 19:39
        Ja dzisiaj pojechałam z Jasiem do sklepu i kupiłam takie same na wiosnę tylko w kolorze "military"-beż i brąz. smile Mam dobre doświadczenia z bucikami Mrugały-to już nasze trzecie tej firmy: miał na jesień, zimowe no i teraz na wiosnę. A czy kupiłaś dokładnie te które są w linkach, tzn. chodzi mi orozmiar bo tam jest rozm. 20 a mój Jaś ma już 23. I zastanawiam się czy tylko on ma takie duże stópki...Pozdrawiam!
      • jasiulowa_mama Re: Jak z bucikami na wiosnę? 16.03.07, 19:43
        Właśnie przeczytałam Twój post o wadze. Rzeczywiście masz kruszynkę smile) Ale małe jest piękne... Rośnijcie zdrowo!
        • guruburu Re: Jak z bucikami na wiosnę? 16.03.07, 22:37
          MOja córka też nosi teraz 23.
    • jagodzia24.09 Re: Jak z bucikami na wiosnę? 19.03.07, 13:35
      Kacper pantofle po domu nosi w rozmiarze 22, a buciki wiosenne w rozm. 23
      kupiłam (dł. wkładki 14cm) Bartki skórzane za 69zł (już je testowaliśmy i
      jesteśmy zadowoleni), oprócz tego kupiłam tenisówki:
      Takie tenisówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka