Dodaj do ulubionych

Ortopeda w Warszawie

12.03.07, 15:11
Dziewczyny,gdzie bylyscie na kontroli ortopedycznej i gdzie mozna to zrobic
na fundusz?(Środmiescie,Mokotow)
Obserwuj wątek
    • niuta_s niekłańska, 12.03.07, 15:26
      z góry uprzedzam długi termin oczekiwania
    • annazmaria Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:19
      Z tego co mówiła mi położna która była u mnie w domu, dla Ursynowa ortopeda
      dziecięcy jest na Romera (Ursynów, b. blisko metra Stokłosy) ale terminy są
      dość odległe - kilka tygodni, tzn. jak ona u mnie była w drugim tyodniu to
      zalecała zapisać się już na szósty.
      • novinka_78 Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:29
        Teraz nie ma rejonizacji specjalistów, można udać się w dowolne miejsce ale
        rzeczywiście trzeba soporo wcześniej się zapisać do państwowego sad Ja dziś (Ala
        skończyła w czwartek 3 tyg) zapisałam się dopiero na 25 kwietnia ale
        zrezygnowałam z tej wizyty, bo to będzie połowa trzeciego miesiąca a więc
        trochę późno i zapisałam się prywatnie na koniec marca, bo najlepiej odbyć taką
        wizytę w drugim miesiącu takie zalecenie dostałam ze szpitala.

P.S.
        No właśnie Aniu jak wspomiasz pobyt w szpitalu na madalinskiego? Byłyśmy w tym
        samym czasie i nawet widziałam Twoją kruszynkę spacerujcą z Tatusiem na
        korytarzowym spacerniaku smile
      • wiolczers Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:42
        No właśnie Aniu, jak tam u Ciebie? Ja też często widywałam Twojego męża na
        spacerku "korytarzowym" z waszym maleństwem .

Pozdrawiam
        Wiola (sąsiadka z sali przedporodowej smile)
        • annazmaria jak się mamy - odpowiedź do Wioli i Magdy :) 13.03.07, 15:36
          Witajcie kochane z Madalińskiego,
          u nas chyba ok. To znaczy dajemy sobie radę - chociaż z racji ogromnego
          przywiązania synka do Tatusia każdy jego wyjazd (a trochę go nie ma...) jest
          trudny i wiąże się z nieudolnym naśladowaniem przeze mnie ich 'męskich'
          wieczorów: na kanapie, przed TVN Turbosmile A mówiąc serio to dziecko chyba
          wyczuwa nastroje bardziej niż nam się wydaje i jest niespokojne, potrzebuje
          jeszcze bardziej bliskości i nie daje się zostawić w łóżeczku, a chce spedzać
          jak najwięcej czasu ze mną gdy jestem sama, a z nami jak jesteśmy oboje.

Wspomnienia z Madalińskiego - na prawdę dobre: jestem pod wrazeniem personelu,
          jego fachowości, zaangażowania i tego, że w zasadzie byli zawsze gdy ich
          potrzebowałam / liśmy, zarówno na sali porodowej jak i potem.
          Oczywiście, warunki 'potem' nie były idealne (chociaż ja leżałam w
          trzyosobowej sali nr 15, zaraz obok wcześniaków, na samym końcu korytarza) -
          ale nie można mieć wszystkiego. Oczywiście, można różnie trafić, ale my
          polecamy ten szpital całym sercem.
          Mam nadzieję ze Wasze maleństwa mają się dobrze i dają Wam trochę odpocząć?
          Pozdrawiam 'prawie rówieśników' smile
          ania

a Kubuś teraz wygląda mniej więcej tak:
          www.dct.hochtief.pl/psoltysk/2007_03_04/index.html
      • annazmaria Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 15:25
        źle się wyraziłam, oczywiście macie rację, nie ortopeda dla Ursynowa tylko ten
        najbliższy na Ursynowie. Rejonizacji jasne że nie ma.

My jesteśmy umówieni na najbliższy poniedziałek (19.03) do Enel-Medu na USG i
        konsultacje u ortopedy - zależało mi, aby od razu USG robił spoecjalista
        ortopeda, anie tylko radiolog - ale on przyjmuje tylko w Blue City, więc to nie
        Śródmieście. Ale jakby co mogę zdać relację po wizycie.

Pozdrawiam,

ania
        • jniedz Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 16:54
          Polecam ortopedę w legionowie w centrum MEDIQ przyjmuje tam zarówno prywatnie
          jak i państwowo starsza Pani Dr Twardowska , która wyprowadziła moja starszą
          córeczkę z dysplazji bioder(mała nosiła przez 4 miesiace szynę koszli - robi
          USG)Wiem, ze to nie w Warszawie samej, ale gorąco polecam Podaje namiary :
          tel :774 26 40 dr Twardowska. Prywatna wizyta 110 zł( wizyta plus USG)
          Państwowo zapisałam synka na koniec kwietnia.Poza tym dobry jest też Dr
          Jedrzejewski z poradni ortopedycznej na pradze PŁN na ul Dąbrowszczaków(tel:
          619 28 40).Tutaj łatwiej jest z zapisem. jak dzwoniłam to były jeszcze wolen
          miejsca na początek kwietnia.
    • eva24c Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 19:55
      Ja jestem zapisana w szpitalu Bielańskim na piątek. Termin oczekiwania nie był
      bardzo długi (niecałe 2 tyg) i oczywiście na fundusz. Miałam namiary na kilka
      innych przychodni - to nie mogłam się dodzwonić albo terminy były strasznie
      długie.
      • eva24c Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 17:23
        Byłam u otropedy - ale niestety nie robią na miejscu USG, dają tylko
        skierowanie na RTG. A tak wogole to nie był ortopeda tylko chirurg dzieciecy.
    • ulakoszula Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 16:46
      A czy któraś z Was była moze w przychodni na Lindleya? Słyszałam że tam jest dobry ortopeda, ale nie mogłam się dziś dodzwonić i zapisać. I ponawiam pytanie: gdzie w Warszawie isć państwowo na wizytę w 6 tygodniu (Wola, Centrum lub pobliskie dzielnice) i gdzie czas oczekiwania jest krótszy niż 3 tygodnie? Oraz gdzie warto iść prywatnie i czy podczas wizyty robione jest od rau USG czy też trzeba się dodatkowo na nie umawiać?
      • novinka_78 Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 09:11
        Na Woli dziecięcy ortopeda jest na pewno na ul. Szlenkierów (może gdzieś
        jeszcze ale nie wiem) ale terminy baaardzo odległe, zrezygnowałam z tamtej
        wizyty i zapisałam Alę prywatnie do Centrum Medycznego Arka na Kasprzaka
        www.cmarka.pl/
        Przyjmuje tam dr Andrzej Sionek o którym słyszałam sporo dobrego i na forum
        gazetowym też ma dobre opinie. Wizyta razem z usg kosztuje 160 zł. Nie ma
        problemu z terminami. On przyjmuje też w innych miejscach w Warszawie.

Polecam też forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611 gdzie m.in info
        o lekarzach ale nie tylko.
    • buska_77 Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 18:33
      My juz zrezygnowalismy z ortopedy w ramach funduszu,te odlegle terminy...
      Umowilismy sie do BabkaMedica,ale i tam dopiero za poltora tygodnia.Wizyta i
      usg kosztuje 180zl sad ale coz zrobic-chyba tylko zostac ministrem zdrowia...
      • dizzy10 Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 13:04
        Ja też zapisałam córeczkę do BabkaMedica, bo jak pomyślałam, że najpierw
        miałbabym iść państwowo do ortopedy (nie wiadomo, kiedy bym się dostała), żeby
        dostać skierowanie na USG albo RTG a potem pewnie jeszcze wrócić z wynikami, to
        wolałam mieć wszystko załatwione za jednym zamachem. No i mogłam wybrać dowolny
        termin. Trudno, trochę to kosztuje, ale czego się nie robi dla maleństwa...
    • thaigirl Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 11:47
      Ja umówiłam Jasia na Kielecką do przychodni specjalistycznej w ramach NFZ.
      Wizyta za miesiąc - to chyba niezbyt rewelacyjny termin...wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka