buska_77 12.03.07, 15:11 Dziewczyny,gdzie bylyscie na kontroli ortopedycznej i gdzie mozna to zrobic na fundusz?(Środmiescie,Mokotow) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annazmaria Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:19 Z tego co mówiła mi położna która była u mnie w domu, dla Ursynowa ortopeda dziecięcy jest na Romera (Ursynów, b. blisko metra Stokłosy) ale terminy są dość odległe - kilka tygodni, tzn. jak ona u mnie była w drugim tyodniu to zalecała zapisać się już na szósty. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:29 Teraz nie ma rejonizacji specjalistów, można udać się w dowolne miejsce ale rzeczywiście trzeba soporo wcześniej się zapisać do państwowego Ja dziś (Ala skończyła w czwartek 3 tyg) zapisałam się dopiero na 25 kwietnia ale zrezygnowałam z tej wizyty, bo to będzie połowa trzeciego miesiąca a więc trochę późno i zapisałam się prywatnie na koniec marca, bo najlepiej odbyć taką wizytę w drugim miesiącu takie zalecenie dostałam ze szpitala. P.S. No właśnie Aniu jak wspomiasz pobyt w szpitalu na madalinskiego? Byłyśmy w tym samym czasie i nawet widziałam Twoją kruszynkę spacerujcą z Tatusiem na korytarzowym spacerniaku Odpowiedz Link Zgłoś
wiolczers Re: Ortopeda w Warszawie 12.03.07, 18:42 No właśnie Aniu, jak tam u Ciebie? Ja też często widywałam Twojego męża na spacerku "korytarzowym" z waszym maleństwem . Pozdrawiam Wiola (sąsiadka z sali przedporodowej ) Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria jak się mamy - odpowiedź do Wioli i Magdy :) 13.03.07, 15:36 Witajcie kochane z Madalińskiego, u nas chyba ok. To znaczy dajemy sobie radę - chociaż z racji ogromnego przywiązania synka do Tatusia każdy jego wyjazd (a trochę go nie ma...) jest trudny i wiąże się z nieudolnym naśladowaniem przeze mnie ich 'męskich' wieczorów: na kanapie, przed TVN Turbo A mówiąc serio to dziecko chyba wyczuwa nastroje bardziej niż nam się wydaje i jest niespokojne, potrzebuje jeszcze bardziej bliskości i nie daje się zostawić w łóżeczku, a chce spedzać jak najwięcej czasu ze mną gdy jestem sama, a z nami jak jesteśmy oboje. Wspomnienia z Madalińskiego - na prawdę dobre: jestem pod wrazeniem personelu, jego fachowości, zaangażowania i tego, że w zasadzie byli zawsze gdy ich potrzebowałam / liśmy, zarówno na sali porodowej jak i potem. Oczywiście, warunki 'potem' nie były idealne (chociaż ja leżałam w trzyosobowej sali nr 15, zaraz obok wcześniaków, na samym końcu korytarza) - ale nie można mieć wszystkiego. Oczywiście, można różnie trafić, ale my polecamy ten szpital całym sercem. Mam nadzieję ze Wasze maleństwa mają się dobrze i dają Wam trochę odpocząć? Pozdrawiam 'prawie rówieśników' ania a Kubuś teraz wygląda mniej więcej tak: www.dct.hochtief.pl/psoltysk/2007_03_04/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 15:25 źle się wyraziłam, oczywiście macie rację, nie ortopeda dla Ursynowa tylko ten najbliższy na Ursynowie. Rejonizacji jasne że nie ma. My jesteśmy umówieni na najbliższy poniedziałek (19.03) do Enel-Medu na USG i konsultacje u ortopedy - zależało mi, aby od razu USG robił spoecjalista ortopeda, anie tylko radiolog - ale on przyjmuje tylko w Blue City, więc to nie Śródmieście. Ale jakby co mogę zdać relację po wizycie. Pozdrawiam, ania Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 16:54 Polecam ortopedę w legionowie w centrum MEDIQ przyjmuje tam zarówno prywatnie jak i państwowo starsza Pani Dr Twardowska , która wyprowadziła moja starszą córeczkę z dysplazji bioder(mała nosiła przez 4 miesiace szynę koszli - robi USG)Wiem, ze to nie w Warszawie samej, ale gorąco polecam Podaje namiary : tel :774 26 40 dr Twardowska. Prywatna wizyta 110 zł( wizyta plus USG) Państwowo zapisałam synka na koniec kwietnia.Poza tym dobry jest też Dr Jedrzejewski z poradni ortopedycznej na pradze PŁN na ul Dąbrowszczaków(tel: 619 28 40).Tutaj łatwiej jest z zapisem. jak dzwoniłam to były jeszcze wolen miejsca na początek kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva24c Re: Ortopeda w Warszawie 13.03.07, 19:55 Ja jestem zapisana w szpitalu Bielańskim na piątek. Termin oczekiwania nie był bardzo długi (niecałe 2 tyg) i oczywiście na fundusz. Miałam namiary na kilka innych przychodni - to nie mogłam się dodzwonić albo terminy były strasznie długie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva24c Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 17:23 Byłam u otropedy - ale niestety nie robią na miejscu USG, dają tylko skierowanie na RTG. A tak wogole to nie był ortopeda tylko chirurg dzieciecy. Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 16:46 A czy któraś z Was była moze w przychodni na Lindleya? Słyszałam że tam jest dobry ortopeda, ale nie mogłam się dziś dodzwonić i zapisać. I ponawiam pytanie: gdzie w Warszawie isć państwowo na wizytę w 6 tygodniu (Wola, Centrum lub pobliskie dzielnice) i gdzie czas oczekiwania jest krótszy niż 3 tygodnie? Oraz gdzie warto iść prywatnie i czy podczas wizyty robione jest od rau USG czy też trzeba się dodatkowo na nie umawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 09:11 Na Woli dziecięcy ortopeda jest na pewno na ul. Szlenkierów (może gdzieś jeszcze ale nie wiem) ale terminy baaardzo odległe, zrezygnowałam z tamtej wizyty i zapisałam Alę prywatnie do Centrum Medycznego Arka na Kasprzaka www.cmarka.pl/ Przyjmuje tam dr Andrzej Sionek o którym słyszałam sporo dobrego i na forum gazetowym też ma dobre opinie. Wizyta razem z usg kosztuje 160 zł. Nie ma problemu z terminami. On przyjmuje też w innych miejscach w Warszawie. Polecam też forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611 gdzie m.in info o lekarzach ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: Ortopeda w Warszawie 22.03.07, 18:33 My juz zrezygnowalismy z ortopedy w ramach funduszu,te odlegle terminy... Umowilismy sie do BabkaMedica,ale i tam dopiero za poltora tygodnia.Wizyta i usg kosztuje 180zl ale coz zrobic-chyba tylko zostac ministrem zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 13:04 Ja też zapisałam córeczkę do BabkaMedica, bo jak pomyślałam, że najpierw miałbabym iść państwowo do ortopedy (nie wiadomo, kiedy bym się dostała), żeby dostać skierowanie na USG albo RTG a potem pewnie jeszcze wrócić z wynikami, to wolałam mieć wszystko załatwione za jednym zamachem. No i mogłam wybrać dowolny termin. Trudno, trochę to kosztuje, ale czego się nie robi dla maleństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
thaigirl Re: Ortopeda w Warszawie 23.03.07, 11:47 Ja umówiłam Jasia na Kielecką do przychodni specjalistycznej w ramach NFZ. Wizyta za miesiąc - to chyba niezbyt rewelacyjny termin... Odpowiedz Link Zgłoś