Dodaj do ulubionych

Infacol na wzdęcia-jak często podajecie?

15.03.07, 07:58
Moja mała co noc (przez całą noc) męczy się ze wzdęciami i gazami.
Podaję jej od wczoraj Infacol tylko się zastanawiam jak często go podawać. Na
ulotce jest napisane, aby przed każdym posiłkiem. Asia je dość często, nieraz
w dzień nawet co godzine i nie wiem czy podawanie za każdym razem to nie za
dużo.
Jak to wygląda u was?
Obserwuj wątek
    • nhania Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 08:11
      my podajemy espumisan 3 razy 2 krople, wiec cieżko mi powiedziec jak sie daje
      Infacol może zadzwoń do przychodni - niech cie połączą z lekarzem i zapytaj go.
      pozdr
      i powodzenia (my też męczymy sie z gazami i zatwardzeniem sad )
      --
      b1.lilypie.com/ZZK7p1/.png
      • dakota123 Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 08:24
        Miałam dokładnie ten sam problem - Szymek jadł dość często i tez się nad tym
        zastanawiałam.
        Przez kilka dni dawałam rzeczywiście przed każdym karmieniem,póżniej stopniowo
        eliminowałam jedną dawkę w ciągu dnia. Doszło do tego że dawałam 3xdziennie i
        tez pomagało. A teraz mamy espumisan - 4x5 kropli i nawet chyba lepiej działa a
        na pewno jest wygodniejsze do podawania.
        Pzdr.
        • olazur Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 08:45
          Ja podawałam do tej pory esputicon ale żadnej poprawy. Mała męczy się nadal
          więc teraz próbuje Infacol. Esputicon będzie kolejny do wypróbowania jeśli
          będzie trzeba szukać czegoś innego.
          Kupiłam też wczoraj wodę koperkową, na razie raz podałam w nocy, ale chyba po
          jednym razie to za wcześnie na efekty.
          I zastanawiam się nad herbatką Plandex ale nie można wszystkiego na raz podawać.
          Mam nadzieje, że wreszcie coś pomoże, bo nie ważne że ja całe noce nie śpie,
          ale mała strasznie się męczy choć znosi to dzielnie i niemal bez płaczu.
    • katka07 Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 09:33
      Na szczescie moj maly nie ma wzdec. Nie moge sie wiec wypowiadac o infacolu
      (ale slyszalam od kolezanek, ze jest skuteczny). Ja podaje - od 2 tygodnia
      zycia - malemu raz dziennie (z reguly ok. 16.00) herbatke Plantex (do kupienia
      w aptekach, bardzo wygodna, w saszetkach, do rozpuszczania w 50 ml wody).
      Dodatkowo - ze wzgledu na mnie (jestem po cc, mam problemy ze wzdeciami i
      kibelkiemsad i malego JA lykam espumisan.
      wiem, ze czlowiek zrobi wszystko zeby zapobiec kolkom, wiec postanowilam
      napisac tego posta o Plantexie i espumisanie. Moze u Was zadziala??? Zycze Wam
      i Waszym Dzieciaczkom tego.
      • blumch Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 10:09
        Ja podawłam wode koperkowa i esputicon niedawno infacol ale zero poprawy.

I wiecie co teraz sie zastanawiałm czy nie za rzadko podawłam bo ja jestem zdania ze nie bede dziecka faserowac lekami i podawłam infacol góra 3 razy dziennie. ale mały i tak płąkał i teraz sie zastanawiam czy nie za rzadko i nie dałm szansy na poprawe?

Wzcoraj seignełam po ostattecznos sab simplex i dałm 10 kropli ale dzis nic nie podałam bo nie chce go faszerowac a od wczoraj nawet jest spokojny.

Kurka i nie wiem podawac jak piszą czy nie?
    • aminka70 Re: Infacol na wzdęcia-jak często podajecie? 15.03.07, 10:52
      A tak odnosnie wody koperkowej, kupiłam i stoi bo nie wiem jak podać. Powiedzcie
      jak podajecie? Na łyżeczce olejek do buzi czy do wody np?
      • ankapo7 Woda koperkowa 15.03.07, 10:55
        ja podaje razem z herbatką.. mojemu synkowi bardzo smakuje.. co do skuteczności,
        to podaję ją dopiero od dwóch dni, więc chyba za wcześnie na wnioski... choć
        kolki jakby mniej bolesne
    • dziubasek_ona Infacol 15.03.07, 12:40
      Ja podawałam małemu Infacol tak jak pisze w ulotce czyli przed każdym karmieniem
      (mój synek je co 3h). W ciągu dnia nie dałam mu może ze 2 razy, ale na wieczór
      już podawałam. Pomogło! A męczliśmy się 2 tygodnie! Espumisan nie pomógł w
      naszym przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka