pati775 19.04.07, 19:38 zrobilismy wymaz z kalu i wyszlo nam ze mamy 2 kolonie kto sie zna albo mial do czynienia z bakteria proteus dajcie znac jesli bede mogla napisac do kogos na priv. z gory dzieki pisala zmartwiona mama Pati Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thmwag1 Re: powazna sprawa - proteus :( 19.04.07, 20:11 ni znam nic a nic tych bakterii, ale cię przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
mcbeall Re: powazna sprawa - proteus :( 20.04.07, 19:53 na razie odpukać Ola nie miała żadnych problemów dlatego tym bardziej ściskamy Was mocno -- Oleńka Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: powazna sprawa - proteus :( 20.04.07, 22:35 Zapytaj na forum Alergie, tam dziewczyny chyba na wszystkich takich rzeczach się znają - szczególnie sigvaris.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: powazna sprawa - proteus :( 20.04.07, 22:53 O ile dobrze kojarzę, to sa to bakterie powodujące m.in. zapalenie dróg moczowych. Trudno jest podobno zinterpretować wyniki, bo te bakterie są obecne w ludzkim organizmie. Poczytaj w internecie na ten temat. Szukałam informacji kiedyś na temat różnych bakterii. Nam z posiewu kału wyszedł gronkowiec złocisty. Już wyszliśmy trochę na prosta, bo najważniejsze to dobry lekarz i zdrowy rozsądek. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: powazna sprawa - proteus :( 20.04.07, 23:22 A badanie kału robiłyście tak po prostu kontrolni czy ze wskazania lekarza z jakiegoś konkretnego powodu? Bo ja się ostatnio zastanawiałam czy może by nie trzeba było. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: powazna sprawa - proteus :( 20.04.07, 23:57 robilam po tygodniowej chorobie (wymioty, biegunka) na zalecenie lekarza prowadzacego prawdopodobnie podczas choroby osłabiony organizm wychodował sobie dwie kolonie o proteusie w moczu jest w necie duzo ale w kale malo co moge znaleź choc wiem juz że generalnie są to bakterie które normalnie mamy w naszej florze bakteryjnej ale ich zbyt duża ilośc nie jest wskazana mimo to mam nie dosyt wiedzy i wciaż szukam info. dzieki za podpowiedź z tym forum alergie zajrzę tam i popytam pozdro p. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: powazna sprawa - proteus :( 21.04.07, 09:41 Miłosz też miał biegunkę, seria zastrzyków nie pomogła i trzeba było zbadać kał. Podobnie w przypadku zaczerwienionego siusiaka, lepiej podobno zbadać mocz, ale to tak odbiegając od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś