Dodaj do ulubionych

Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki?

21.05.07, 21:28
Bo ja mam wrażenie,że u nas w domu mieszka straszny żarłokwinkRano ok.5-6
pierś,o 8-gęsta (łyżka staje prawie) kasza manna,rozrzedzona mlekiem
sojowym,spanie.W zależności od godz.pobudki albo mała przekąska typu
jabłko+banan+herbatnik+picie lub zupka gotowana przeze mnie(pojem.słoiczka
obiadowego nie największego).Przed spaniem pierś.P południu
deserek,chrupkilub inne owoce.Ok.18.kanapka z szynką gotowaną lub serkiem
kozim.Po kąpieli kaszka.Przed spaniem piers.
Oprócz tego wszystko co tylko my jemy chciałby próbować i np. mimo najedzenia
nie jestem w stanie spokojnie zjeść śniadania,bo on też musi to co ja i muszę
mu dać kawałek chleba.I tak codziennie...A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • cleo1976 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 21.05.07, 22:31
      A u nas koło 5-6 pierś, o 9 śniadanie-kanapka z szynką, serem białym,
      jajecznica (różnie w zależności od nastroju smile), ostatnio do tego kawałek
      pomidora albo sałaty albo rzodkiewka, potem na spacerku przekąska typu
      biszkopty+sok albo jakiś owoc, o 13.30-14 obiadek tzn.zupa około 300ml albo
      normalny nasz obiad, koło 17 podwieczorek-budyń, kisiel, ciasto domowe+sok (to
      różnie), na kolacje kaszka albo kanapki, do spania pierś, i jeszcze w nocy raz
      pierś. A poza tym to wszystko co my jemy to on też musi bo inaczej jest
      wrzask smile
      • finka11 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 22.05.07, 09:26
        U nas do niedawna było podobnie, rano pierś, potem na właściwe śniadanie 230 ml
        kaszki, następnie kanapeczka, lub serek, przed spaniem pierś, po drzemce zupka,
        ale mało, bo coś nie lubi, trochę drugiego dania, na podwieczorek owoce i
        wieczorem znowu kaszka i pierś. Ale teraz przeżywamy ostry kryzys jedzeniowy,
        nie ruszy nawet kaszki, ani zupki, je praktycznie tylko serki i owoce, nic
        innego nie chce, już sama nie wiem co mam dawać, próbuję różnych rzeczy i
        wszystko beee.
        Cleo jak robisz budyń i kisiel, proszę napisz, może to mu posmakuje.
        • zebra51 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 22.05.07, 10:45
          Wydaje mi się, że teraz apetyt się zwiększył. Rano butla 210 mleka + 4 łyżki
          kaszy, potem słoiczek owoców, mleko 150ml, obiad, porcja sinlacu, znowu owoce,
          przed snem butla z kaszą.
          w między czasie biszkopty, chrupki, soczki, herbatki.
        • cleo1976 do finka11 22.05.07, 15:03
          Hej, może niektóre dziewczyny mnie zlinczują smile ale ja to już daję normalny
          kisiel i normalny "dorosły" budyń na krowim mleku. Filip nie ma alergii
          pokarmowych i nasz pediatra mówi że może jeść wszystko co my tylko z umiarem,
          tzn. budyń nie codziennie ale raz w tygodniu jest ok.
          • finka11 Re: do finka11 23.05.07, 14:09
            Dzięki, też podamsmile Zobaczymy co się będzie działo.
    • marlenka_p Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 22.05.07, 12:30
      Moja Lili je ostatnio mniej: około 8.00 150ml mleka (więcej nigdy nie wcisnę)
      ale zaraz potem z chęcią zjada kawałek chlebka, potem jakiś owoc przed spaniem,
      po obudzeniu około 14.00 obiadek, 16.00-17.00 deserek i wieczorem przed spaniem
      210 ml mleka z czego i tak przewżnie 30-60 zostawia. Za to wypija ponad litr
      herbatki.

Pozdrawiamy Marlena i Lili
      • jolantusia1 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 22.05.07, 12:45
        Teraz je ładnie - koło 6 rano - pierś, potem przed spaniem ok 10 też pierś, nic
        innego nie chce. 13-14 zupa - max 130ml, pierś do spania popołudniowego, o 18
        owoce(max jeden sredni banan) i o 19 100ml kaszy plus pierś. Budzi się na
        przytulenie przy piersi dwa razy w nocy ale tylko sobie podziamga trochę.
    • beatat114 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 22.05.07, 14:29
      Ja mam wrażenie, ze moja Emilka nie je za dużo, ale widocznie tyle
      potrzebuje... Rano i wieczorem je kaszę na mleku i do tego z owocami (nie lubi
      mleka i muszę je jakoś jej przemycać)-100 ml mleka +kasza+50ml deseru, ok.11-12
      je jajecznice lub parowke lub kanapki lub ryż, makaron , ok.14-15 obiadek (ze
      słoiczka lub ugotowany przeze mnie ok.180 ml, czasem ok.17 zje cos lekkiego
      deser lub chrupki kukurydziane lub kawałek bułeczki. Oczywiście w międzyczasie
      pije - herbatki hipp lub soki , a w nocy pije duuużo wody

pozdrawiam
      Beata
    • agnes3131 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 23.05.07, 10:20
      Mój synek też sporo jadł, chciał wszystkiego próbować, a ostatnio coś spadł mu
      apetyt- np rano cmoka i prowadzi do kuchni, ze chce śniadanie, a jak zrobię to
      trochę wędliny powybiera i potem pluje. Podobnie jest z nowościami- warzywami,
      owocami- weźmie do buzi i wypycha językiem jak czuje jakąś "dziwną"
      konsystencję. Na obiad tez- mięsko zje, a ziemnieki, marchewkę wypluwa. Mam
      nadzieję, że to przez te upały, bo wcześniej miał aż za duży apetyt smile
    • karolah2 Re: Jaki apetyt mają Wasze dzieciaczki? 27.05.07, 10:08
      Oj mają apetyt i to ogromny!!!smile bardzo dużo je Amelkasmile lepiej nie pisze
      ile ,bo nie starczy mi miejscabig_grin
    • babie_lato1 Wyśmienity :) 30.05.07, 16:30
      Żadnych problemów z jedzeniem, od nas chce spróbować wszystkiego oczywiście,
      chyba lubi herbatę o zgrozo - wypił mi ostatnio z 0,5 kubka, nie mogłam go w
      ogóle odeń odkleić, po czym subtelnie zanurzył w nim swą pięść (herba słaba,
      letnia, ale mimo to raczej mu jej nie wprowadzę do menu).
      • zebra51 Dementi 31.05.07, 08:05
        apetyt tak jak się niespodziewanie pojawił, równie tajemniczo znikł sad

Znowu mam synka niejadka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka